От х:

Днес в x:

Библиотеката предаде над 1 тон капачки в помощ на болни деца от Хасково

Изображение 1 от 3

    Над 1 тон пластмасови капачки бяха събрани в Регионалната библиотека "Христо Смирненски" в Хасково. Те са събирани от лятото на миналата година.

    В инициативата са се включили не само читателите на Детския отдел на библиотеката, но и деца от градини и училища в Хасково, обясниха от културната институция.

    Днес капачките бяха натоварени в камиони, които трябва да ги извозят до пункта за рециклиране в Пловдив. Събраните средства от капачките ще бъдат използвани за подпомагане лечението на болни деца от Хасково, казаха от Регионалната библиотека.

    Културната институция за четвърти път подкрепя каузата. Със средствата от последно предадените пластмасови капачки беше подкрепено лечението на бебето Борил. През годините са били подпомогнати и други нуждаещи се деца.

    Идеята за събирането на пластмаса е не само за благотворителност, но и цели да възпита екологична култура у децата, заявиха още от библиотеката.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ма
      мастикаджия
      10 -1
      16:46, 31 яну 2019
      Капачките бива.Къде са шишетата?
    • 2
      Ан
      Анелия Запрянова
      2 -1
      20:22, 31 яну 2019
      Мастикаджийски защо питаш то е ясно капачките са в Хрристо Запрянав Обаче момчето иска извинение Нъл тъй Кръшков ха сега да те видим
    • 3
      Ан
      Анелия Запрянова
      2 -1
      20:24, 31 яну 2019
      Извинявам се за грешката не капачките а ШИШЕТАТА са в Хр Запрянов
    Последни новини