От х:

Днес в x:

23 °C

Гражданите допълват общинския списък за проектите по „Региони в растеж“

Обществеността на Хасково ще може да даде мнение за какви проекти да кандидатства общината по Оперативната програма“ Региони в растеж“. Това се случва чрез отворената възможност  по Програмата за влизане в работна група, която може да има до 25 членове.

Хасково е сред общините с най-голям напредък по ОП „Региони в растеж“, показват справките в програмата.

До момента сключените договори са за близо над 24 млн.лева. От общо отпуснатите 27 млн. лв. от подадената Инвестиционна програма на общината има неусвоени 3, 100 млн.лв. Част от тези пари вече са планирани и предстои ползването им.

Сключените до момента договори по ОП „Региони в растеж“, които са вече и изпълнени, са за реновирането на училищата „Иван Рилски“ и „Ш. Петьофи“, както и на четири детски градини с осем сгради. Така също в ход е и проекта за обновяването на междублоковите пространства с позиции по улиците „Одрин“,“Булаир“ и „Атон“, и кварталите „Орфей“ и „Бадема“.

С остатъчната сума ще бъдат завършени социалните блокчета до ВиК, уточниха в отговор на запитване на Haskovo.net от пресслужбата на администрацията. В момента се работи по проекта и се изготвя количествено-стойностната сметка за довършването им.

Чрез трите милиона, освен блокчетата, ще бъдат покрити проекти и по енергийна ефективност за обществени сгради и за многофамилни жилища.

Работната гражданска група, ще обобщи нови предложения, които да бъдат включени в допълнителен списък по Инвестиционна програма. По него ще може да се кандидатства и допълнително за финансиране над вече определените 27 млн.лева. Условие за включването на нови обекти в допълнителния списък обаче е те да са задължително в районите на въздействие на Оперативната програма.

За участие в работната група се кандидатства от днес до края на месец януари, уточниха от общинската администрация. За включване в нея могат да кандидатства само юридически лице-сдружения на собственици, регистрирани или извършващи дейност на територията на общината, както и неправителствени организации.

Гласът на гражданите например, ще може да се чуе чрез Сдруженията на собствениците. Така влизайки в работната група, техен представител, ще може да отправи предложения за подобряване на средата около жилищата им.

Заявление за участие в работната група се подават в общината, те трябва да са адресирани до кмета, уточниха от администрацията.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Та
  Така е най добре
  10 -19
  21:25, 16 яну 2018
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 2
  Чи
  читател
  1 -7
  09:35, 17 яну 2018
  Глупости,допитвали се били,те се крият като мишоци... Виж коментара

Видеа по темата

Хороскоп за 08.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Добър енергиен тонус и физическа устойчивост. Радвате се на споделено внимание в работата си. Признанието, което получавате не е случайно. Положените усилия за да се приспособите към новата ситуация ви карат да се чувствате добре. Приемате градивно забележките и продължавате напред.
08 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви спокоен ден на работното място. Със задоволство ще установите, че служебните ви дела се развиват успешно като някои от тях е възможно да надхвърлят очакванията ви. От вас се излъчват добро настроение и оптимизъм, които действат стимулиращо на близките ви хора. Отложете ангажименти вечерта, за да прекарате повече време с любимия човек.
08 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
08 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Присъствието ви от много хора е търсено и желано. Знайте, че само с постоянство и воля можете да постигнете желанията си, нищо няма да дойде наготово. В отношенията с роднините са възможни разногласия, от вас зависи да ги убедите аргументирано в правотата на доводите си.
08 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приключете навреме започнатите задачи, денят е подходящ и за други занимания. Ще останете адекватни на ситуацията и ще покажете най-доброто от себе си, споделяйки идеите си пред когото трябва. Разбирателството помежду ви ще помогне по-лесно да се постигнете обща цел. Други ще се подготвят за предстоящо събитие, важно за професионалната им реализация.
08 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви важни ви срещи, изискващи да сте в добра форма. Ще се концентрирате в сферата на професионалните си занимания и ще търсите по-добри пътища за изяви. Личен проблем е на път да бъде решен, но не проявявайте твърдоглавие, а се вслушвайте в съветите на онези, които милеят за вас.
08 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете времето си за приключване на проект, по който работите от дълго време. Придържайте се към онова, което ви е познато. Всяко отклонение от пътя, може да ви навреди. Покажете на близките си колко много ги цените и се нуждаете от помощта им. Това ще ги мотивира да поемат част от грижите ви. Заемете се със самоусъвършенстването си - изучаването на чужда език е добро начало.
08 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще спечелите, ако не пренебрегвате предложенията на колегите си и заедно взимате решения по общите ви задачи. Може да се наложат и компромиси, за това не бъдете категорични. За реализацията на нова идея също се консултирайте със специалисти, за да не хвърлите труда си на празно.
08 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста напрежение и непредвидени ядове се очертават пред повечето от вас. Въпреки това денят има изгледи да се превърне в един от най-успешните ви в последно време. При по-голяма концентрация ще успеете да избегнете повечето неприятности и да се възползвате от шансовете, които ви се откриват. Важно е да не губите обзелия ви днес ентусиазъм.
08 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С творческо настроение ще се отнесете към работата си. Една от причинете за повишения ентусиазъм е зараждаща се нова връзка или вълнуващо ви познанство. Но не така ще бъде с онези, които са заети да раздават “правосъдие”. Ако нямате пряко отношение към проблемите се въздържайте от коментари, за да не дистанцирате публиката от себе си.
08 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете повече пестеливи. Сега не е желателно да си позволявате излишни харчове. Отваряйте си очите на четири, особено ако при работата си работите с пари. Помощта, която ще ви бъде поискана е много необходима. Не я отказвайте. Всяко ваше доброволно желание за подкрепа ще бъде многократно възнаградено.
08 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задача, върху която отдавна работите ще се придвижи успешно напред и ще я приключите с добри резултати за себе си. Други ще поставят условие пред партньора си за конкретни обвързаности, може да не са в личен план. Но това е начина да продължите спокойно напред, със защитени интереси.
08 май 2021
Последни новини