От х:

Днес в x:

11 °C

Гражданите допълват общинския списък за проектите по „Региони в растеж“

Обществеността на Хасково ще може да даде мнение за какви проекти да кандидатства общината по Оперативната програма“ Региони в растеж“. Това се случва чрез отворената възможност  по Програмата за влизане в работна група, която може да има до 25 членове.

Хасково е сред общините с най-голям напредък по ОП „Региони в растеж“, показват справките в програмата.

До момента сключените договори са за близо над 24 млн.лева. От общо отпуснатите 27 млн. лв. от подадената Инвестиционна програма на общината има неусвоени 3, 100 млн.лв. Част от тези пари вече са планирани и предстои ползването им.

Сключените до момента договори по ОП „Региони в растеж“, които са вече и изпълнени, са за реновирането на училищата „Иван Рилски“ и „Ш. Петьофи“, както и на четири детски градини с осем сгради. Така също в ход е и проекта за обновяването на междублоковите пространства с позиции по улиците „Одрин“,“Булаир“ и „Атон“, и кварталите „Орфей“ и „Бадема“.

С остатъчната сума ще бъдат завършени социалните блокчета до ВиК, уточниха в отговор на запитване на Haskovo.net от пресслужбата на администрацията. В момента се работи по проекта и се изготвя количествено-стойностната сметка за довършването им.

Чрез трите милиона, освен блокчетата, ще бъдат покрити проекти и по енергийна ефективност за обществени сгради и за многофамилни жилища.

Работната гражданска група, ще обобщи нови предложения, които да бъдат включени в допълнителен списък по Инвестиционна програма. По него ще може да се кандидатства и допълнително за финансиране над вече определените 27 млн.лева. Условие за включването на нови обекти в допълнителния списък обаче е те да са задължително в районите на въздействие на Оперативната програма.

За участие в работната група се кандидатства от днес до края на месец януари, уточниха от общинската администрация. За включване в нея могат да кандидатства само юридически лице-сдружения на собственици, регистрирани или извършващи дейност на територията на общината, както и неправителствени организации.

Гласът на гражданите например, ще може да се чуе чрез Сдруженията на собствениците. Така влизайки в работната група, техен представител, ще може да отправи предложения за подобряване на средата около жилищата им.

Заявление за участие в работната група се подават в общината, те трябва да са адресирани до кмета, уточниха от администрацията.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Та
  Така е най добре
  10 -19
  21:25, 16 яну 2018
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 2
  Чи
  читател
  1 -7
  09:35, 17 яну 2018
  Глупости,допитвали се били,те се крият като мишоци... Виж коментара

Видеа по темата

Хороскоп за 21.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще е най-добре, ако се отдадете на пълна почивка. Позволете си го дори само през един ден от седмицата. Помислете за себе си и за неща, които да ви освежат. Предложение за вечерта ще ви мотивира за промяна на външния ви вид. Не пренебрегвайте онова, което ви предлага сърдечния партньор.
21 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се чувствате в добра физическа и психическа форма и наред със своите задачи ще се включите активно в решаването и на обществените. Ще изпълните както своите, така и очакванията на другите към вас. Волята ви ще укрепне, ще се освободите от съмненията и тревогите си, а пътя ви ще стане по-ясен.
21 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Каквито и усилия да ви струва това останете си в къщи днес и се опитайте да бъдете максимално полезни на себе си и на семейството си. Със свежото си чувство за хумор ще успеете да създадете приятна атмосфера около себе си. Поканете приятели на вечеря и се забавлявайте.
21 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите времето си в проучване на нова дейност, от която очаквате добри доходи. За да напреднете по-бързо се съветвайте с хора, които са запознати с материята и се ползвайте от опита им. Изчистете съзнанието си от тревожни мисли и се посветете на главното, ще успеете.
21 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Пригответе се за работа. Неотложни ангажименти ще приковат вниманието ви. Умората обаче, ще ви накара да потърсите пътища за развлечения и релаксация. И независимо от всичко трябва да се погрижите за дома, децата и родителите си. Останете търпеливи, запазете спокойствие.
21 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Доброто сътрудничество, което градите с партньорите ви се отразява позитивно на мисленето, работата и печалбите ви. Но мислете за себе си, бъдете по-рационални по отношение изразходването на енергията си и не се разпилявайте излишно. Романтично запознанство и начало на дълга връзка.
21 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Поради многото си ангажименти днес ще решавате проблемите си в движение, но грижата ви за другите ще е от първостепенна важност за вас. Възможни са затруднения от технически характер, но ще се справите. Отношенията с човек от обкръжението ви могат да се изгладят с компромиси и от двете страни.
21 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нерешени проблеми от личен характер ще ви занимават и привеждат в активност. Бъдете прагматични и не отхвърляйте съвети и помощ. Чуждият опит също може да ви бъде полезен. Сигурно е, че няма да пренебрегнете интересите си и ще ги отстоявате докрай. Здравето ви се нуждае от повече грижи. Нуждаете се от повече ведрина в живота си.
21 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще постигнете спокойствие и ще балансирате по важност приоритетите си. Наред с това ще се погрижите за дома и семейството си. По отношение на общ проблем ще трябва да предприемете по-решителни стъпки за да го приключите в срок и добре за всички ви. Очакванията ви ще се сбъднат и ще се поздравите с успех.
21 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За да не останете разочаровани, не хранете прекалени очаквания към никого. Ще бъдете щастливи, ако станете по-малко претенциозни към другите. Отнесете се великодушно към стоящите по-долу от вас и ги насърчете. Проблем може да се окаже неразбирането, което ще срещнете от специален за вас човек. Имайте търпение и не налагайте мнението си.
21 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще въвеждате ред в делата си и без затруднение ще създавате нови познанства. Наред с това ще преосмислите отношенията си с някого, който с поведението си влияе деструктивно на мислите и решенията ви. Следвайте разума и сърцето, това ще ви помогне с достъпни средства да постигнете намеренията си.
21 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Вероятно интуицията ви подсказва да си останете в къщи днес. От друга страна не е изключено ваши добри приятели да ви отправят съблазнително предложение за веселба навън. Делови ангажименти също ще ви изкушават да напуснете леглото днес.
21 яну 2021
Последни новини