От х:

Днес в x:

12 °C

Гражданите допълват общинския списък за проектите по „Региони в растеж“

Обществеността на Хасково ще може да даде мнение за какви проекти да кандидатства общината по Оперативната програма“ Региони в растеж“. Това се случва чрез отворената възможност  по Програмата за влизане в работна група, която може да има до 25 членове.

Хасково е сред общините с най-голям напредък по ОП „Региони в растеж“, показват справките в програмата.

До момента сключените договори са за близо над 24 млн.лева. От общо отпуснатите 27 млн. лв. от подадената Инвестиционна програма на общината има неусвоени 3, 100 млн.лв. Част от тези пари вече са планирани и предстои ползването им.

Сключените до момента договори по ОП „Региони в растеж“, които са вече и изпълнени, са за реновирането на училищата „Иван Рилски“ и „Ш. Петьофи“, както и на четири детски градини с осем сгради. Така също в ход е и проекта за обновяването на междублоковите пространства с позиции по улиците „Одрин“,“Булаир“ и „Атон“, и кварталите „Орфей“ и „Бадема“.

С остатъчната сума ще бъдат завършени социалните блокчета до ВиК, уточниха в отговор на запитване на Haskovo.net от пресслужбата на администрацията. В момента се работи по проекта и се изготвя количествено-стойностната сметка за довършването им.

Чрез трите милиона, освен блокчетата, ще бъдат покрити проекти и по енергийна ефективност за обществени сгради и за многофамилни жилища.

Работната гражданска група, ще обобщи нови предложения, които да бъдат включени в допълнителен списък по Инвестиционна програма. По него ще може да се кандидатства и допълнително за финансиране над вече определените 27 млн.лева. Условие за включването на нови обекти в допълнителния списък обаче е те да са задължително в районите на въздействие на Оперативната програма.

За участие в работната група се кандидатства от днес до края на месец януари, уточниха от общинската администрация. За включване в нея могат да кандидатства само юридически лице-сдружения на собственици, регистрирани или извършващи дейност на територията на общината, както и неправителствени организации.

Гласът на гражданите например, ще може да се чуе чрез Сдруженията на собствениците. Така влизайки в работната група, техен представител, ще може да отправи предложения за подобряване на средата около жилищата им.

Заявление за участие в работната група се подават в общината, те трябва да са адресирани до кмета, уточниха от администрацията.

Красимира Славова

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Та
  Така е най добре
  10 -19
  21:25, 16 яну 2018
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 2
  Чи
  читател
  1 -7
  09:35, 17 яну 2018
  Глупости,допитвали се били,те се крият като мишоци... Виж коментара

Видеа по темата

Хороскоп за 12.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Динамичното развитие на проблемите ще ви постави в непривична ситуация. Мислете гъвкаво и не залитайте в крайности. С колегите не бива да споделяте всичките си вълнения. Ще предизвикате негативни обрати, от каквито нямате нужда сега. Обърнете внимание на семейството си. Там ще получите топлината, която ви липсва в живота.
12 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Денят е благоприятен за бизнеса ви, не спирайте да работите, особено, ако договореностите ви са свързани със срокове и конкретни ангажименти. Споделяйте намеренията и чувствата си с човека до вас, това ще ви сближи повече и даде сили да се справите с всичко, без да усещате умората и напрежението.
12 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Хубав и запомнящ се ден за представителите на знака. Всичко се получава дори по добре, отколкото сте го искали. Има от какво да сте удовлетворени. Чувствате се уверени и щастливи с пътя, който сте избрали. Близките ви много ви помагат в това отношение. Окончателно отпадат неизвестните около предстоящо пътуване в чужбина.
12 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ще бъдете еднакво активни в много посоки, защото сте в добра форма. Деловите представители на знака ще решават административни въпроси, имащи отношение към авторитетни институции. Отношението на другите към вас ще повиши собствената ви увереност и ще повярвате в творческите си и професионални възможности. Възползвайте се от момента.
12 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Без излишен шум, целенасочено и не без доза самочувствие ще следвате програмата си. Очакванията ви са реални, скоро ще се поздравите с постигнати резултати, подобряващи позициите ви и не на последно място доходите. Привлечени сте от славата и колкото и да съзнавате, че е преходна не спирате да я желаете.
12 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Успешно ще решите проблем, възпрепятствал досегашните ви отношенията с интимния партньор или друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени в изискванията си. Всеки има нужда от лично пространство, не натрапвайте своето. Стресът от деня компенсирайте в тиха, романтична обстановка вечерта.
12 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Починете си и оставете настрана всички ангажименти, които могат да бъдат отложени. Притеснявате се излишно относно развитието на професионален въпрос, всичко ще приключи далеч по-лесно и по-скоро. Близък човек ви зарежда с настроение. Въодушевявате се от възможност, която откривате за двама ви.
12 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вслушайте се във вътрешния си глас и хоризонтите ще се отворят за вас. Прозорливостта ви ще се окаже полезна – нужна ви е повече свобода и финансова независимост. Здравословен проблем ще продължи да ви създава напрежение и е крайно време да отделите повече от времето си за себе си.
12 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможни са затруднения в общуването, но бързо ще влезнете в общия тон и ще подобрите отношението си към детайлите. С цената на повече усилия ще намерите правилното решение на проблем, който ви притеснява. Настроението и самочувствието ви ще се подобрят от новостите, които предстои да научите.
12 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от делата, които движите ще се развиват според очакванията и вложената в тях енергия. Успехите ви ще зависят най-вече от прецизиране на детайлите, в което по-добри от вас няма. Денят не е подходящ за започване на нови професионални задачи, за сметка на това ще бъдете вдъхновени за начало на нова интимна връзка.
12 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешният ден ви предлага разнообразни възможности. За онези от вас, за които денят е работен ще има предостатъчно възможности за изява. Не се колебаете да излагате твърдо мнението си и сте готови да понесете последствията от тази си смелост. Имате шанса да възстановите добрите си взаимоотношения с човек, на когото държите. Не го пропускайте.
12 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Усилията ви често остават неоценени, но не се чувствайте онеправдани, света ви възприема добре. Вярвайте, това, което очаквате ще дойде скоро. Бъдете търпеливи и продължавайте в същия дух. Радостни събития ще подобрят настроението ви и ще ви заредят с позитивна енергия.
12 ное 2019
Последни новини