От х:

Днес в x:

„Подари надежда вместо цвете“ обхваща областта за първия учебен ден

За втора поредна година родители от Хасково организират благотворителна кампания „Подари надежда, вместо цвете“. За първи път в Хасково тази инициатива бе проведена преди старта на учебната 2017/2018 година в подкрепа на четири деца от Хасково, които се нуждаят от скъпоструващо лечение. Гражданската инициатива и благотворителността обединиха хиляди хасковски семейства и в първия учебен ден те подариха надежда вместо цвете.

Инициаторите на кампанията имат желание сега тя да обхване всички училища на територията на област Хасково, а събраните средства да бъдат в подкрепа на благотворителни каузи по места. Областният управител на Хасково Станислав Дечев подкрепя благотворителната кампания и адмирира гражданската инициатива, която си поставя за цел да стигне до всяко училище, до всяко семейство и до всяко дете в област Хасково. Идеята вече получи подкрепа и от началника на РУО Хасково Христина Боева. Информирани са всички директори на училища в региона. „Училищата и семействата ще решат за себе си дали искат да подарят надежда, вместо цвете. Това е кампанията на добротворството. Това ще е първият урок по доброта, който ще научат учениците на старта на Новата учебна година“, заяви областният управител на Хасково при срещата си с инициаторите на кампанията в Хасково. „Всеки български учител заслужава цвете на признателност и обич, подарено с усмивка и благодарност. Но със сигурност всеки български учител би оценил големия жест на благотворителност, който децата и родителите правят в името на живота и надеждата“, подчерта Станислав Дечев.

Всяко училище, което е решило да се включи в кампанията „Подари надежда, вместо цвете“ ще посочи каузата, за която ще се събират средства и ще осигури кутии за дарения в първия учебен ден. Резултатите от кампанията ще бъдат отчетени пред обществеността, чрез инициатора Мина Мутафова.

На 17 септември всяко семейство ще бъде благодетел и всеки ученик ще научи един урок по доброта и човечност!

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Ке
  КЕЛЕПИРДЖИЕВ
  14 -7
  14:58, 6 сеп 2018
  Кое дете пак ще спасяваме пе с пари на децата Пак някой се е уредил Ами много тарикатско от страна на призоваващите Вие дайте пък ние после ще дадем на когото поискаме АбеТАРИКАТИ откакто се помни първи учебен ден има традиция децата да отиват с цветя а вие ги карате да ходят с ПАРИ Е това е вече АРОГАНТНОСТ и НАГЛОСТ но подета от властимащите е наречена ДОБРОТА Намерете друг ден и друг повод за това мероприятие и не опошлявайте традицията спървия учебен ден
 • 2
  Ев
  ЕВРОАТЛАНТИК
  6 -4
  15:51, 6 сеп 2018
  Алоооооооо Руо директори и инициатори Министъра забранява всякакво събиране на пари вие в друга държава ли живеете И тая просякиня Мина Мутафова да се скрие в някоя миша дупка
 • 3
  Ми
  Мина Мутафова
  8 -1
  11:29, 7 сеп 2018
  Желая Ви здраве скъпи хейтъри, защото никой не е застрахован :) И не дай си Боже Вие или скъп за Вас човек се разболее, а лечението е непосилно за Вас и близките Ви, друга песен ще запеете, и ще имате нужда именно от такива хора, които безвъзмездно да Ви указват помощ.Инициативата има идеята освен добродетеля, да научи и децата ни на ефин важен урок, който Вие явно сте го изтървали. Бъдете живи и здрави, аз вярвам, че ръка която дава, тя не обеднява :) Прекрасен ден и весели празници съграждани.
 • 4
  Ми
  Милко
  5 -2
  08:48, 13 сеп 2018
  Ти да ни си цветар,че,няма да ти вървят цветята и оборота,то само по празници и в такъв ден когато учениците тръгват на училище вие печелите по много и веднага надигате и ревете, българска му работа. Дарението е да помогнеш на някого в нужда в тази наша бедна държава която власта която само ни точи като теб цветаря, и нищо не прави за по различните деца а и въобще за нас и децата ни, за това малко уважение, и бъдете по човечни иначе ще тъпчем на едно място. Престанете с коментари който само вас облагодетелстват, а помислете и за останалите. Благодаря.
 • 5
  Гр
  Гражданин
  2 -1
  13:50, 16 сеп 2018
  По логиката на областния и кратуните в РУО да спрем поднасянето на венци и цветя на националния празник 3 март, на обесването на Левски на 19 февруари и т.н. Безсрамни безродници, които на гърба на учителите си правят реклама. Цветето на 15 септември е израз на уважение и благодарност към труда на хората, които наричат нашите деца ”моите деца”. Жестоко е детето ти да е болно и да нямаш пари да го лекуваш, но не е това начинът- учителите да са поставени в позицията на иззедници, които вземат парите за лечението на болни деца. Срам за вас.

Хороскоп за 13.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Потопени в работа и неотложни задачи, ще забравите за личните си нужди. Честни в отношенията, ще намирате подходящият тон и ще се възползвате от възможностите, които ви се дадат. Дистанцирайте се от нечие недобро намерено поведение и покажете силата на характера си. Вечерта ви ще е спокойна, сред близки хора.
13 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С каквото и да се заемете днес, бъдете сигурни че усилията ви няма да са напразни. Знаете какво искате и постепенно вървите към осъществяването му. Предвидете обаче различни възможности за действие, тъй като не е изключено да ви изненадат. Ако напоследък пренебрегвате чувствата на човека до вас, опитайте се да поправите тази грешка.
13 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Засилва се тенденцията към финансова стабилизация, особено при онези от вас, които са изцяло ангажирани в професионалната сфера. Възможно е натоварването ви да бъде повече от обичайното, но резултатите ще са добри. Почтеността и коректността ви ще увеличат авторитета ви. Не бъдете нетърпеливи.
13 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
13 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще ви се наложи да се заемете с различни въпроси, голяма част от които съвсем не сте планирали. Въпреки това се постарайте да не оставяте нищо, което можете да свършите днес за следващите дни. Това би означавало да изостанете с работата си, което не е желателно. Обърнете повече внимание на семейството си.
13 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Подходящ ден за делови контакти. Не пропускайте нито един детайл и търсете възможности във всяко нещо. По този начин имате шанса да откриете доста перспективи за развитие. Отделете достатъчно внимание на вашия сърдечен партньор.
13 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте общителни и това е единствено във ваша полза. Ако работата ви е свързана с много контакти, бъдете сигурни, че този ден ще бъде успешен за вас. Успявате да се справите с какви ли не заплетени ситуации, главно благодарение на умението си да убеждавате. Но не бъдете крайни в оценките си защото не сте застраховани от и от грешки.
13 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес околните прекалено много ви занимават с личните си проблеми, към които вие не можете да бъдете безучастни. Не пренебрегвайте предложението на колега, което може да открие за вас бленувани перспективи. Обмислете добре действията си в личен план. Пазете се от прибързани постъпки, носещи трайни негативи.
13 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запретнете ръкави и работете, проектите ви в голяма степен ще зависят от постигнатото днес. Работата ви с администрацията може да ви изтощи, но ще го преживеете. Разумът и интуицията ви са силни, вслушвайте се по-често в тях и ще оставате доволни. Децата ще ви зарадват с успешното си справяне с житейски проблем.
13 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Искрата надежда, която до скоро съществуваше по отношение на бъдещ проект, сега започва силно да се разгаря. С други думи ще получите необходимите ви средства за да го започнете. Запазете ентусиазма си и дайте път на желанието си да покажете умения, рутина и професионализъм.
13 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Отлични резултати за тези от вас, които се трудят в деловата област. Прогнозите ви се потвърждават, а това неминуемо повишава авторитета ви. Интимният ви партньор ви удовлетворява напълно и провокира творческите ви способности. При вас те са в изобилие и това ви задължава да намерите подходяща сцена за изява.
13 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещите ви ще са ползотворни не само с доброто впечатление, което оставяте за себе си, но и с информацията, която ще узнаете. Заради нея са възможни промени в плановете ви, но всичко е подчинено на интересите и бизнеса ви. Съдействие от хора, за които все по - малко мислите и това ще ви впечатли.
13 авг 2020
Последни новини