От х:

Днес в x:

Деца и възрастни се включиха в кампанията за събиране на капачки и кенчета в Хасково

    Деца и възрастни хора се включиха в кампанията за събиране на капачки и кенчета в Хасково. Инициативата „Капачки за бъдеще“ започна в 10 часа днес и ще продължи до 14 часа. Събирателният пункт е на площад „Свобода“, до откритата сцена.

    Още в първия час на акцията много деца и възрастни донесоха капачки в найлонови торби и пластмасови шишета. Сред активистите бяха деца от 16-та детска градина „Славейче“ в Хасково. С тях дойдоха родители, учители и директорът Ренета Кръстева. Много капачки бяха донесени от община Харманли. Включиха и още много граждани.

    След приключване на днешната инициатива капачките и кенчетата ще бъдат откарани в рециклатор в хасковското село Гарваново, каза организаторът на кампанията в Хасково Таня Челебиева. Тя уточни, че сумата от рециклираните капачки ще отиде за закупуване на специализирана линейка, оборудвана с жизнено важна медицинска апаратура, която ще се дари неоантологично отделение в болница в страната. Здравното заведение тепърва ще бъде избрано, при това според нуждите, каза Челебиева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини