От х:

Днес в x:

10 °C

До 500 лева глоба за клиент, пушил в заведение за хранене

Глоба от 300 до 500 лева ще отнесе клиент за тютюнопушене в заведение за хранене. Нарушителят е хванат в закритото обществено място през миналия месец при проверка на инспекторите от така наречената "Никотинова полиция" към Регионалната здравна инспекция в Хасково.

През февруари от РЗИ са извършили общо 377 проверки. Инспектирани са 75 заведения за обществено хранене, 13 детски заведения, 44 лечебни заведения, 13 открити обществени места и 232 други нехранителни обекти.

Издадени са 8 предписания на хранителни обекти.

Здравните инспектори са се отзовали и на 2 постъпили в контролната служба сигнала, които се оказали неоснователни.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Не
  Непушач
  24 -35
  12:30, 11 мар 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 2
  Пр
  Проверете в община Хасково
  25 -10
  12:58, 11 мар 2019
  Пушат в офисите и е като бардак там. В институция ли си или на парти, не може да си отговориш!?
 • 3
  Бе
  Бел
  21 -9
  13:51, 11 мар 2019
  Тази служба не си гледа работата.Лично съм пресъствала във заведения където се пуши.Дори сервитьора разнася чашки без да пита.
 • 4
  Х
  Х
  16 -7
  15:14, 11 мар 2019
  а има ли механизъм по който, ако клиент забележи, че се пуши в заведение, да се оплаче?
  • 26
   269
   11 -2
   17:01, 11 мар 2019
   ИМА. Механизми ,Лостове и какво ли не . Воля няма.
  • On
   on4o
   4 -1
   01:01, 12 мар 2019
   Има, и като позвъниш ти обясняват как е невъзможно в момента да пратят проверка и до няколко дни ще ги проверят... което е нелепо, ако искаме законът да работи.
 • 5
  Ке
  Кенанския Маймун
  4 -5
  21:32, 11 мар 2019
  Ей тва е Демокрацията
  ... За това че Мутрите и Бейовете ви ебат всеки ден 30 години
  не глобяват за секс на публично място
  ... За пушене на публично място глобяват
  :))
  ...
 • 6
  Ке
  кенанския лъв
  3 -2
  22:20, 11 мар 2019
  Камшик и маймуната ще играе и кючек ще върти!
  • Ке
   Кенанския Маймун
   2 -3
   23:15, 11 мар 2019
   викаш , Лъве ,
   ..
   Джолан и Боци пият шербет
   Бирници играят Кючек
   ...
   Слава на Доган , Аллах и Боци , техния ляв ташак
   ...
   А ако ви монтират чипове , може да почнат да ви глобяват и за секс без презерватив :))

Хороскоп за 27.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Уверени в правотата на мислите си, ще поставите условие пред онези, с които работите за конкретни изпълнения и обвързаности, които ще променят резултатите ви, но в положителна посока. По този начин ще продължите спокойно напред, със защитени интереси и добре свършена работа.
27 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днешните ви ангажименти ще ви срещнат с нови и интересни хора. Ако дейността, с която се занимавате е в сферата на услугите, изгледите за успех нарастват значително. Трудно ви е да откажете помощ на ваш близък, колкото и да сте затрупани с работа. Успявате да постигнете желаното при преговори, които отдавна водите.
27 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Трудностите ви не са непреодолими, но ще ги решите по-леко, ако потърсите съдействие. Вървите в правилната насока, нужно е още време и търпение. Станете по-дружелюбни към онези, които ви помагат и ви се възхищават. Не си давате сметка, че без тяхната енергия не бихте стигнали до там, където сте.
27 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Имате енергия, но не пренебрегвайте прекалената си натовареност. Работата ще ви погълне и това няма да се хареса особено на интимният ви партньор. Изяснете чувствата си, споделяйте повече време заедно. Финансова договореност ще повиши доходите ви.
27 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Сблъсквайки се с професионални и финансови проблеми, ще търсите начини за решаването им. Затрудненията ще ви мотивират да се мобилизирате и в тази връзка ще покажете не проявени до сега достойнствата на характера си. Избягвайте конфликтите, за да не разпилеете енергията си напразно.
27 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Неразрешени служебни въпроси ще ви подтикнат да изразите по-ясно позицията си и да приключите с тях. Аргументирано ще защитите идеята си за промяна в организацията на работното място или общият ви бизнес. Не пренебрегвайте мнението на колегите си и не се дистанцирайте, за да вървят по-гладко нещата ви.
27 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
27 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Емоционални пристрастия ще ви тласнат към човек, който меко казано не ви заслужава. Не позволявайте на чувствата да замъглят разума ви и бъдете прагматични. Имайки адекватно поведение към случващото се наоколо, ще получите предимство в предстоящи събития. Ако от вас се очаква отговор – на бързайте, помислете.
27 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Делата, които сте планирали да се осъществят бързо, ще се забавят не по ваша вина. Оставете настрана вълненията на колега, който се опитва да ви натоварва с проблемите си. Едва ли можете да му помогнете, а и по-скоро той ще ви попречи да свършите част от своите намерения.
27 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Текущи проблеми ще ви поставят в условия да избирате една или друга възможност за решаването им. Пряката ви заетост също ще ви ангажира и по-малко време ще ви остава за личен живот. Доверете се на хората край себе си и не търсете причини да разваляте вече договорени условия.
27 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявената инициатива днес ще даде резултати, очакват ви ползотворни срещи и постигане на договорености. Доказване на професионални качества и други придобивки. Развитията в личния ви живот ще продължат и занапред, въпреки, че някои от вас не мислят така. Не са изключени здравословни неразположения, вземете мерки.
27 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Дългоочаквано събитие ще ви донесе много настроение и радостни вълнения. Възползвайте се от благоприятната обстановка, притесненията ви ще отпаднат и ще покажете най-доброто. В личен план ще си задавате много въпроси, за цената на успеха, за любовта и други не по-малко важни неща за вас.
27 яну 2020
Последни новини