От х:

Днес в x:

14 °C

МБАЛ-Хасково с акция "Жълти стотинки" за закупуване на апаратура в Детско отделение

МБАЛ-Хасково стартира благотворителна акция „Жълти стотинки” – Деца помагат на деца, съобщиха от здравното заведение. Откриването на кампанията ще се проведе утре /12.03.2019 г./ от 12.30 ч. в заседателна зала на хасковската болница.

Кампанията се провежда вече дванадесета година, като всяка година се избира град-столица на акцията. За 2019 година е избрано Детско отделение в „МБАЛ - Хасково”, което се нуждаe от закупуване на медицинска апаратура и други консумативи.

Пункт за събиране на средства ще има в отделението и в администрацията на болницата. Инициативата е подкрепена и от областния управител на Хасково Станислав Дечев. В сградата на държавната администрация също ще има поставена кутия за набиране на средства.

Надсловът ,,Деца помагат на деца” е същината на акцията – стотинките идват именно от децата. Всяко дете участва, като в специална, направена лично от него касичка, събира монети, с които да помогне на друго дете и да върне усмивката на лицето му. Предавайки стотинките, всяко дете прави добро и връща здравето в живота на друго дете, негов приятел, посява семе на милосърдие и чистосърдечност. Стойността на жълтата монета, малкият жест, това е, което е истинското – чрез него и детето, и възрастните могат да сътворят красота, да видят как добрината се разтваря, действа и прави много деца щастливи. Вече традиционно в акцията участват цели детски градини и класове от училища.

Кампанията стартира през 2008 г. със събрани 4100 лв. Всяка година събраните средства се увеличават, като през миналата година достигнаха 62 876,09 лв. С тях бе закупена апаратура за клиниката по неонатология към УМБАЛ “Проф. Д-р Стоян Киркович” в Стара Загора и за Клиниката по Детска хирургия.

Акцията „Жълти стотинки” – Деца помагат на деца е вдъхновена от едноименната френска кампания на Госпожа Бернадет Ширак – „Pieces jaunes“ и се координира от Сдружение „Съзидание 2012”. Информация и новини за пунктовете за предаване на събраните стотинки се публикуват във фейсбук страницата й Жълти Стотинки и на сайта stotinkite.com.

Средства се събират през цялата година. Могат да се предават на целогодишните пунктове в градовете, в които има такива, както и по време на големите ни акции на 1 юни – Деня на детето и 6 декември – Деня на Свети Николай Чудотворец. Те могат да бъдат превеждани по всяко време и директно по сметката на Сдружение „Съзидание 2012” в Банка ДСК, IBAN BG50STSA93000014652592, BIC STSABGSF.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (21)

 • 1
  Де
  депутат
  56 -1
  13:23, 11 мар 2019
  Предлагам акция"Зелени левчета"-Депутати помагат на деца.Да видим колко ще се отзоват.
 • 2
  Ср
  СРАМ
  37 -5
  13:33, 11 мар 2019
  А как точно областния управител ще събира жълтите стотинки? Защо точно той подкрепя? Не е ли доктор Гелов директора на болницата този който подкрепя инициативата?
  Нещо ПР-ско ми се вижда това изречение- че бил подкрепял областния инициативата. Та питам касички ли ще слага? Лично ли ще събира жълти стотинки. А като представител на държавата в Хасково не го ли е срам да подкрепя инициатива за събиране на средства за държавна болница? Защо не подкрепи болницата като си вдигне д..то и иде в София да убеди съпартийците си на по-високи постове, че точно Хасковската болница има нужда от апаратура или там за каквото се събират парите. Тръгнал да подкрепя иницатива за жълти стотинки-СРАМ! А всъщност какво да искаш от един младеж, който от ученическите години му казвахме ТЪПОТО?!???!!!
 • 3
  Пр
  принцесата от Монако
  6 -29
  13:41, 11 мар 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Пр
   Принца
   32 -3
   14:07, 11 мар 2019
   Кой сложи този паметник г-жо принцеса? Един кмет , малко преди да си тръгне. И не си тръгна защото му завиждаме ,както си мисли той. Тръгна си защото беше корумпиран и се помисли за нещо повече от кмет.
   Ние децата ще ги науичим да дават . Нас с акция жилти стотинки ли ни научиха?. Бедните дават , наместените на позиции крадътат колкото се може и строят. До кога така.
   Плащаме си данъците , тези горе да си правят сметките правилно.
 • 4
  Гр
  Гражданин
  48 -3
  13:43, 11 мар 2019
  Да поискат от мюфтийство някой лев,сега има то 9 000 000 лева аванс.
 • 5
  Fu
  fucata
  45 -1
  13:57, 11 мар 2019
  И една стотинка няма да отделя за тази инициатива. Призовавам и другите хора да направят същото.
  Ние ще плащаме данъци а парите отиват за мюфтийството. Ще събираме капачки за кувьози а тиквите ще се гъчат с мангизи.
  Стига вече!
  Не сме глупаци !
 • 6
  Ра
  райна Княгиня
  30 -2
  14:02, 11 мар 2019
  Искам областният управител да конкретизира участието си в инициативата.Как,Колко,Какво,Кога да се чуе утре на срещата.Щото "подкрепя" е евтин трик...
 • 7
  Eu
  Euro
  33 0
  15:05, 11 мар 2019
  Областният управител още не си е отпочинал от похода до Клокотница вчера и затова му е прибързал. Бих му подсказал два варианта:
  1. Да погледне какви пари областната управа може да отпусне целево за апаратура на болницата.
  2. Да накара цялата гмеж от чиновници да дарят по 5 лева за каузата, като той лично дари 50.
  Дерзай, младежо!
 • 8
  Ан
  анонимен
  6 -13
  17:15, 11 мар 2019
  Целта на акцията е възпитание в благотворителност... Виж коментара
  • Ро
   Родител
   7 0
   17:35, 11 мар 2019
   Има,и те са родителите !
  • Ма
   мастикаджия
   3 -1
   19:33, 11 мар 2019
   Ти си тъпак!
 • 9
  За
  Запознат
  17 0
  18:28, 11 мар 2019
  Гелов да си продаде джипа и ще има пари. И без друго няма как да си го купи с официалната заплата.
 • 10
  НЗ
  Н З
  24 -2
  18:36, 11 мар 2019
  Акция " Жълти стотинки" ?!?!? Така ли се оценя здравето на децата ни, както детските надбавки! Нима здравните ни осигуровки не са именно за това! Срамувам се вече да чута такива щуротии. Капачки за кувьози ... а опрощаваме милиони! Ужас! О, небеса! Докога?!?!?!
 • 11
  Ма
  мастикаджия
  13 -1
  19:36, 11 мар 2019
  Как не ги е срам!Алчни рекетьори доктори и тям подобни.Не видях нито един доктор да защити сестра на протеста.Хора ,пазете се от МБАЛ Хасково.Там убиват хора.
 • 12
  Пр
  Пришълец
  19 -2
  20:16, 11 мар 2019
  Първо това е безумна инициатива. Децата нямат право да осъществяват сделки, в това число и дарения. После откъде ще вземат жълтите стотинки? Да няма да ги оставим да спестяват като депутатите от баничките, много ясно ще даваме ние родители. Ама ние родителите сме същите тези дето държавата- ало, областния, ти си неин наместник- ни сваля по три кожи от гърба. То не са данъци, осигуровки, глоби за какво ли не....Ами дайте за болницата от тези пари. Колко им трябва на Детско отделение? Ако сумата е до осем милиона да го гласуват герберастите и депесарите. Срамота е да ни щавят и да ни карат да проявяваме благотворителност. Не могат ли да дадат парите Тенчо Лилянов като наместник на Делян Добрев по санирането в града и Иван Стаматов като човекът на Добри Беливанов в същия ресор? Спрете да ни правите на маймуни! Засрамете се! А областния управител да не си прави кампанията за сметка на жълтите стотинки на децата ни, няма нужда, защото без това няма да го изберем за кмет.
 • 13
  Ке
  Кенанския маймун от евъртън
  8 -4
  20:37, 11 мар 2019
  Плащаме осигуровки а сега и апаратура да купим
  После като идем в болницата за някаква интервенция пак да си платим
  А в бърза помощ и спринцовките с иглите си купуваме
  Отделно има такса за преглед, извинителна бележка и болничен
  Защо плащаме здравни осигуровки тогава и защо да даряваме за апаратура след като после безплатен обяд няма
 • 14
  Гр
  Гражданин
  8 -1
  21:16, 11 мар 2019
  Плащаме на циганите прегледите, приятелю. ;)
 • 15
  Ке
  Кенанския Маймун
  10 -1
  23:09, 11 мар 2019
  Абе ако затворя в новия кучкарник
  20 представителя на Българо-турската Хасковската мутрокрация
  и ги помоля со кротко , со блажко да дарят "Жълти Стотинки " ,
  може и Цяла Нова Детска болница да построим в Хаскьой :))
 • 16
  Надеждата умирала последна.
  тата
  Предлагам акция жълти (златни) кюлчета. Нека в нея се включат всички 'честни' и 'почтени' граждани на града ни:
  1.Бай Добри - има ги в излишък, а и за кога са му - поне нещо остане от него за града ни.
  2.Областния ни управител - все едно кюлче трябва да се откъсне от сърчицето му за нашия изстрадал град. От града ни заминаха камиони със злато незнайно къде, да се свети името на бащита но от Банк? :)
  3.д-р Гелов - велик Директор на болницата. Доказан без расови и етнически предразсъдоъци - взема от всеки. Едно кюлче от многото в името на доброто
  4.д-р Иван Иванов-Запрянова - заместник управител пожизнено на болницата и началник на всички ДКЦ-та в града.
  5.Всички членове на ТЕЛК - поне надницата заза народа - даже за нас. седмица да отделят.
  6.Господа общинските съветници от всички партии - те се борят

  Ако това чудо невиждано се случи гарантирам, че ред други видни наши съграждани ще се включат и по-доброволно: Къньо М., Тенчо Л., дори Делян Д и Христо Б. а и редица квартали: Хисаря, Македонската, Република, Болярово, Бадема, Орфей и пр.

  Така не само ще имаме детско отделение, а ще си достроим болницата и ще станем най-прекрасния град не само в Българи, а и в Европа. Имаме най-умните деца - златните медалисти от всички олимпиади, имаме най-добрите спортисти - прославили града ни по целия свят, Намираме се в най-хубавата част от България. Пример сме за целия свят където всички етноси и религии се сливат в едно Хасково. Турци, Българи, ц*****, Евреи, ****** и Арменци - празнуваме заедно всичките си празници и си помагаме за всичко.

  Ех надежди, ех мечти....

  Дано децата инициират с акцията 'жълта стотинка' една малко по-лесна акцийка 'кюлче злато'. Така светът би станал по-красив.

  Тодоре Кръшков - помисли си - дали не е така и след това изтрий коментара ми. Или бъди мъж и изтрий само последния ред - адресиран до теб.
 • 17
  Ти
  ТитиКака
  7 -2
  08:46, 12 мар 2019
  Тоя Станчо тъпото се вре навсякъде,голям патрондаш,голямо нящу.Няма кой да те избере кмет,напразни ялови Пи-диарии.
 • 18
  Ре
  Реформатор- лаладжия
  3 0
  11:26, 12 мар 2019
  Браво на НАДЕЖДА всичко казано правои в целта

Хороскоп за 14.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
От вас зависи денят ви да е спокоен, ползотворен и приятен. Имате сили да приключите в срок със задачите си, оставяйки си време и за себе си. Добрите ви намерения ще ви отведат на интересни места и срещнат с подходящите хора. Починете си. Самотата не е добър партньор на никому.
14 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Избирате доста перспективна насока за действие. Успявате да си създадете ангажименти, които поглъщат цялото ви внимание. Работата ви е интересна и напълно ви удовлетворява. Не бързайте да отговаряте на направено ви предложение. Изчакайте известно време, ситуацията съвсем скоро много ще се промени. Готови сте да помогнете на ваш близък, но самият той като че ли не иска да излезе от затрудненото положение.
14 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят е подходящ за активни действие във всички посоки. Много от вас ще се заемат с решаването на административни въпроси, имащи отношение към авторитетни институции. Сами ще се уверите в повишаващите ви се творчески и професионални възможности, възползвайте се от момента.
14 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
С ясни цели и овладени емоции ще продължите да работите, спазвайки срокове, обещания и лични интереси. В такъв дух новите ви идеи, споделени с подходящите хора, ще намерят по-бързата си реализация. Добрите взаимоотношения ви дават кураж и сила, които се отразяват благоприятно на самочувствието, плановете и настроението ви.
14 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Грижата за някого ще ви натовари допълнително, но няма да съжалявате. Помощта ви ще бъде оценена, но най-важното е, че чрез подкрепата ви ще се изправи и продължи. Има друго, което ви притеснява. Не всичко е такова, каквото би ви се искало в интимните отношения и голяма тежест ще свалите от гърба си, ако част по-скоро изясните положението.
14 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
14 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
В старанието си да свършите всичките си планирани задачи, ще подминете други, считайки ги за маловажни, но може да сгрешите. Обърнете внимание на здравето си и не пропускайте да посетите лекаря си, ако се чувствате отпаднали и без тонус. Ще получите добър съвет от приятел, както и насока към печеливша дейност.
14 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Животът ви е научил да се справяте с новостите без да жалите себе си, и без особени затруднения. Ще имате на своя страна добър помощник, макар, че все още не го припознавате в тази му роля. Ще вземете решение по проблем, който не търпи отлагане. Децата ще ви зарадват с добрите си постижения.
14 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Съсредоточете се върху краткосрочните си планове, като дадете предимство на професионалните си и бизнес-изяви. Днес ще можете да осъществите отлагано мероприятие и да постигнете съгласие по общ въпрос с роднини или партньори. Други ще получат интересна оферта, която ще ги занимава през следващите дни.
14 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възможността да ви оценят справедливо и според заслугите ви е реална. В тази връзка покажете добрите си страни и не се главозамайвайте, ако отзивите надминат очакванията ви, продължете с упорството си над трудните въпроси и дайте своя принос за решението им.
14 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Работата ви налага да смирите егото си, ако обстоятелствата ви срещнат и с други, като вас властни и можещи хора. Ще се радвате на нещата, които обичате и ще се заредите с положителна енергия за дните напред, стига да отворите сетивата си и погледнете на живота си от към добрата му страна.
14 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Придобивате повече опит в нова за вас област. Това ви дава увереността да се заемете с въпроси, които сте избягвали досега. Бъдете сигурни, че късметът е на ваша страна. Очаква ви интересно запознанство, което може да прерасне в нещо сериозно. Инициативата е изцяло във вас. Вие избирате как да се развие всичко.
14 ное 2019
Последни новини