От х:

Днес в x:

7 °C

Акция „Жълти стотинки“ продължава на Никулден в подкрепа на Детско отделение

На Деня на „Св. Николай Чудотворец“, когато по традиция се пали светлина на Коледната елха, можем да запалим и искрата на надеждата. Всеки, който пожелае, може да включи в акцията „Жълти стотинки - Деца помагат на деца“ на 6 декември като предаде събрани стотинки, призоваха от Областна администрация в Хасково.

Отворен пункт ще има пред сградата на Областна администрация – Хасково и в Детското отделение на МБАЛ-Хасково от 10:00 ч. до 19:00 ч.

Организаторите са доброволци към Сдружение „Съзидание 2012”, което дванадесета поредна година провежда национална кампания за събиране на жълти монети в цялата страна. Всяка година се избира нов град – столица на акцията. Средствата събрани през 2019 година са предназначени за Детското отделение на МБАЛ-Хасково. От първия етап на кампанията за хасковската болница бяха закупени бебешки легла, стойки за системи, шкафчета, гардероби, медицински бюра с чекмедже, болнично и спално бельо, електрокардиограф, сгъваеми походни легла, инхалатори, инфузионна помпа и други консумативи. Болницата има необходимост още от перфузора и пациентни монитори.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ос
  Остап Бендер
  10 -1
  11:43, 2 дек 2019
  Ало властта не ви ли е срам и от най малките деца да крадете бе То бива гьонсуратлак бива но не чак толкова бе
 • 2
  Ам
  Ама разбира се -
  16 -1
  12:12, 2 дек 2019
  Щом е за деца и болници - ЖЪЛТИ СТОТИНКИ, но ако е за ненужни изтребители, боядисани пътища, стадиони за безлюдни села и пр., и пр. обекти за кражби, далавери и разхищения - там се дават МИЛИАРДИ!
 • 3
  Ми
  Мила
  1 -5
  15:05, 2 дек 2019
  Жълти стотинки е една идея, която прави едновремен... Виж коментара
 • 4
  Бе
  БЕДЕН
  4 0
  17:30, 2 дек 2019
  Къде е богатата държава на венету
Последни новини