От х:

Днес в x:

Атлети, съученици и доброволци в акция за Бехи на алеята до Езиковата

    Батъл сбирка в подкрепа на 16-годишната Бехи от Хасково, ученичка във Финансово стопанската гимназия, започна днес в алеята до Езиковата гимназия. Вдъхновител на акцията е Пенчо Пенчев от гимназията по туризъм, който преди дни обяви ВаStreet Fitness в подкрепа на Бехи. На алеята бяха и съученичките на момичето от 10 Г клас на ФСГ - Фатима, Нели, Теодора и още една Теодора. Те са организирали благотворителна кампания на събиране на средства, като са поставили кутии за дарения в повечето хасковски гимназии, в Димитровград, в Минерални бани, както и в повечето хранителни магазини в областния град.

    Младите атлети демонстираха различни съчетания на лост. В акцията бе включена и демонстрация с дрон. Продаваха се и програми за фитнес на цена 5 лв.

    Доброволци от Младежкия център пък продаваха домашно приготвена лимонада и дребни сладкиши.

    Бехи вече е в Турция и е започнала терапията, обясниха нейните съученички. Майка й също е с нея и към момента няма възможност да се върне в България, за да открие сметка в българска банка, обясниха момичетата. Те добавиха, че в благотворителната акция вече са събрани към 3000 лв., родителите на Бехи също са осигурили 8 000 лв. За покриване на необходимата сума трябват още около 5-6 000 лева. Съученичките са решени да ги набавят, като организират още акции, а около 8 октомври планират голям концерт в зала “Дружба”.

    16-годишната Бехи се нуждае от радиотерапия, тъй като преди месец й откриват тумор в главата, близо до костния мозък. Лекарите в София й препоръчали лечение в турска клиника.

    Терапията вече е започнала, а приятелите и близките на момичето молят добрите хора да помогнат на Бехи.

    IBAN-TR08 0001 0017 6773 2130 8850 02

    Получател-Айше Реджеп Сали

    Б.р. Сметката е в турска банка.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      11
      111
      0 0
      08:00, 3 окт 2016
      Преводът ще струва повече от дарението,което е безумна недомислица.Ако бяха проявили съобразителност,сумата вече щеше да е събрана.В рака създалата се ситуация,е по-добре да отправят апел в турските медии,все ще се намерят добри сънародници.
    Последни новини