От х:

Днес в x:

-1 °C

Мед сестри от Хасково заминаха за протеста в Пловдив за по-високи заплати

Изображение 1 от 4

  Около 50 медицински сестри от Хасково заминаха за протеста в Пловдив. Специалистите от областния град, работещи в детски градини, училища и лекарски кабинети, потеглиха с лични автомобили тази сутрин от площадка "Спартак".

  Те ще се включат в демонстрациите в Града под тепетата в 12 часа днес. Настояват за еднакво заплащане за всички специалисти, независимо къде работят, като основното им възнаграждение да е поне две минимални работни заплати. Също така искат адекватно заплащане на извънредния труд. Настояват за изчезването на търговските дружества от системата на здравеопазването, както и за допълнително възнаграждение в спешните звена.

  В знак на недоволство в Хасково стартира подписка, която беше подкрепена от над 400 специалисти.

  Мед сестрите от Хасково се заканиха това да не е единственият им протест. Те заявиха, че ще изкажат недоволството си в областния град на 1 април на площад "Свобода".

  Ден преди планирания национален протест в 13 града на страната здравните власти се срещнаха със синдикатите при премиера Бойко Борисов и бяха обсъдени основните проблеми в бранша - ниското заплащане и липсата на кадри. Стана ясно, че заплатите им ще се увеличат, както и местата за студентите по здравни грижи, но това не можело да стане веднага.

  В момента има недостиг на около 30 000 медицински сестри като останалите да работят в сферата получават по-малко от 700 лева.

  Преди дни пък здравният министър Кирил Ананиев обяви, че ще бъдат отпуснати допълнителни 30 млн. лева за общинските и областните болници и част от сумата - между 25% и 40% ще са за увеличение на заплатите на персонала в клиниките, като разпределението ще е на диференциален принцип.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   Ro
   Roro
   24 -27
   11:54, 1 мар 2019
   В детските градини в Хасково са накордени по две сестри и не заслужават дори и минималната заплата
   • Гр
    Гражданин
    21 -7
    12:38, 1 мар 2019
    Недопустимо е подобно пренебрежение към труда на тези хора. То има и министри мързели. това нищо не значи за цялото съсловие.
   • Чо
    Чобанина
    13 -6
    12:52, 1 мар 2019
    Роро ти си една мръсна гейка
  • 2
   Ев
   ЕВРОАТЛАНТИК
   31 -8
   12:09, 1 мар 2019
   РОРИЧ ти можеш ли да постоиш само един час в детска градина Едва ли щото след това сигурно ще си за психиатрията в БОЛЯРОВО
  • 3
   Ав
   Автоджамбазов
   10 -16
   13:11, 1 мар 2019
   Който реве най-много му се огражда. Бойко е мека м... Виж коментара
   • ..
    .....
    14 -4
    17:16, 1 мар 2019
    Сравнявате фризьорите с хората,които се грижат за здравето ни????
    Бях в болница преди 9 месеца, благодарна съм на всеки от персонала за положените грижи!!! Срамота е да получават такива заплати, за тежките нощни дежурство на който бях свидетел....
  • 4
   Ер
   Еро
   3 -19
   13:36, 1 мар 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 5
   Hh
   hhhh
   13 -16
   14:32, 1 мар 2019
   Никъде другаде не дават пари без да работиш освен на сестрите в детските градини
   • Qn
    Qna
    14 -4
    15:21, 1 мар 2019
    Смени си работното място с някоя от тях.
  • 6
   Ди
   директор
   4 -6
   15:26, 1 мар 2019
   Да се назначават и да се определят заплатите на мед.сестри в Детските градини в Хасково, според изискванията на МЗ за придобита образователно-квалификационна степен.Много то сестрите в ДГ я нямат ,и точно те са тръгнали да протестират.
  • 7
   Li
   Lili
   10 -7
   15:27, 1 мар 2019
   Работя в детска градина и единствените хора които са без работа и отговорност това са двете мед сестри на кабинет
  • 8
   Т
   Т
   7 -2
   16:43, 1 мар 2019
   Успех!
  • 9
   Ва
   Ваню
   6 -4
   17:45, 1 мар 2019
   Ами онази с пушките и наркотиците да не е тръгнала и тя ? Тя едвам свързваше двата края , по 5000- 6000 лева на ден едвам вадиха с Буцата и оня рязко каунти.
  • 10
   Ва
   Ваню
   4 -6
   17:46, 1 мар 2019
   Ами онази с пушките и наркотиците да не е тръгнала и тя ? Тя едвам свързваше двата края , по 5000- 6000 лева на ден едвам вадиха с Буцата и оня рязко каунти.
  • 11
   Ва
   Ванка
   1 0
   20:32, 3 мар 2019
   Ваню мишленце малко ти счедоводителка ли си бе,тези дни ще те посетя миличка
  • 12
   Hh
   hhhh
   0 -1
   14:55, 5 мар 2019
   Увеличение за сестрите в отделенията е безпорно нужно, но на сестрите в детските градини е пълна загуба за сметка на общината.Те нямат никаква отговорност освен да викнат родителя от работа.То това може да го направи и някой друг.

  Видеа по темата

  Хороскоп за 24.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Този ден едва ли ще е лек, но вие изпълнени с енергия и ентусиазъм относно делата, с които се занимавате. Запазвате самообладание в трудни ситуации и се опитвате са намерите най-доброто решение за вас и вашите колеги. Околните могат да разчитат на готовността ви да помогнете и да дадете съвет. В личен план имате повод за радост.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще получите повече информация по интересуващ ви въпрос, което ще благоприятства работата ви по него. Ще се възползвате от нечие благоразположение и то ще има положително въздействие върху вас, най-силно изразено в сферата на финансите или в друга, интересуваща ви област. Все пак бъдете внимателни и не предприемайте нищо, без да сте го обмислили добре.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Възможно е да почувствате раздразнение от нечие изказване по ваш адрес. Не давайте воля на емоциите си, запазете спокойствие. Деловите ви занимания ще донесат резултати, но на по-късен етап. С младежко дръзновение ще прегърнете една идея и ще се отдадете на реализацията й.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще ви се отдава да успявате там, където други зациклят. Усърдно ще се заемете с реализацията на идеите си и скоро ще постигнете резултатите, които преследвате. С добро чувство ще се отнесете и към хората, с които работите. Служебни пътувания.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Гледайте отговорно на задачите си, с много от тях ще си осигурите по-добри финанси. От срещите си ще получите добра перспектива за професионалното си развитие и ще трасирате за дълго пътя си напред. Няма да ви липсва и късмет, но той идва защото сте му помогнали. Обърнете внимание на отношенията в семейството си.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес сте сантиментално настроени и е възможно дори да проявявате несвойствената за вас разсеяност. Съсредоточете силата си в едно направление и ще постигнете онова, което желаете. Стараете се да се харесате на околните, но това ви пречи, а и ви създава повече напрежение. Пазете се от настинки и инфекции.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Задава се подобряване на материалното ви положение, но до тогава не прекалявайте. С повече усилия на работното място ще направите заявка за издигането си. С колегите и партньорите бъдете толерантни. Здравословното ви състояние изисква да сте отговорни към себе си. Някои от вас ще имат придобивки, идващи им като подарък от съдбата.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Заети сте с много работа днес, но това няма да ви тежи, тъй като виждате раздвижването и добрите перспективи при професионалните ви дела. Работите прецизно и изисквате същото от другите, но не бъдете прекалени педанти - това не би се отразило добре на отношенията ви с колегите. Ще чуете добри новини за ваш близък, които много ще ви зарадват. Изобщо очаква ви хубав ден.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В надпревара с времето ще се стремите да свършите повече работа, което в крайна сметка ще се отрази на настроението и здравето ви. Динамиката в професионалния ви живот ще изкара на преден план нови въпроси, по-важни и срочни. Изкушения също няма да липсват, без това да ви ангажира непременно с тях, но като наблюдатели.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В спокойна атмосфера ще подреждате приоритетите си и това ще благоприятства реализацията им. Повече време ще отделите и на хората, с които възнамерявате да работите, от опит знаете, че този въпрос не е маловажен за вас. Идеите ви са осъществими и това се споделя от всички, а на вас носи удовлетворение.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Събития, които значително ще увеличат благосъстоянието ви очакват днес. Постиженията ви в деловата сфера ви помагат да укрепите позициите си и са добра основа за бъдещи смели проекти. Потърсете достатъчно време и за почивка. Напоследък ви се събират доста задачи, които не сте предвиждали.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще споделите времето си с приятни хора, така, че на всички ви да е приятно и забавно. Не бъдете прекалено резервирани към доброжелателите си, отпуснете се и ги приемете. При някои от вас са възможни стомашни или други неразположения. Вземете мерки преди да са се усложнили нещата.
  24 яну 2020
  Последни новини