От х:

Днес в x:

10 °C

Учениците от Хасково все по-активни на конкурса "Завещано от Апостола"

  Учениците от областния град Хасково стават все по-активни в конкурса "Завещано от Апостола", който се организира от Младежкия център, и това е радостно, коментира ръководителят на школата по етнография към Центъра Нели Арнаудова. На 19-ти февруари, когато почитаме гибелта на Апостола традиционно се връчват и наградите от конкурса. Тази година е 9-тото му издание. В него участваха ученици от 9 хасковски училища и школници от Свиленград и София, разпределени в две възрастови групи на две категории. 28 текста и 36 видео презентации за завещаните уроци от Апостола за всеотдайност, обич към род и родина, е разгледало и оценило журито с председател историкът д-р Красимира Узунова.

  Вяра Граматикова от ОУ „Любен Каравелов“ получи наградата за есе в малката възрастова група 5-7 клас, при тази възраст няма присъдени втора и трета награди.

  От 8 до 12-ти клас на първо място е класирано есето на Николай Ангелов от ПГДС „Цар Иван Асен II“, втори е Никола Николов от ПГТ „Александър Паскалев“ в Хасково, а трети е Станислава Лилянова от ПГССИ „Христо Ботев“-Свиленград.

  Като най-добри презентации в тази група са оценени работите на Серай Тасин и Любомира Иванова от СУ „Васил Левски“. С втора награда е Димитър Девинизов от Математическата гимназия в Хасково, трети е Михаил Христов от ПГДС.

  В категорията за презентация при по-малките Анна-Мария Чавдарова от СУ „Васил Левски“ е първа, Росица Ангелова от ОУ „Любен Каравелов“-втора, третото място си поделят петокласничките София Бозова и Моника Чъракчиева от ОУ „Св. Климент Охридски“ със седмокласника Християн Кръстев от училище „Ш. Петьофи“.

  Хасковските училища „Любен Каравелов“ и „Св. Климент Охридски“ получиха колективни награди за отлично представяне.

  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 12.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Проявявайте повече сдържаност в оценките си за хората. Рискувате много, ако налагате мнението си или пък го споделяте с неподходящи хора. С повече разбиране и подход решавайте спорните въпроси. Отношенията в семейството стават най-важните за вас. Не прибързвайте при вземането на крайни решения, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Романтични влечения ще ви потопят в приятната компания на личност, към която се стремите отдавна. Деловите представители измежду вас ще посветят от времето си на срещи и договорености, свързани с предстоящи сделки. Финансите ви ще са пропорционални на енергията, която влагате в работата си, но не при всички.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Финансови успехи днес ще отвлекат вниманието ви от интимната сфера. Все пак може би някои от вас ще забележат вниманието, с което ви дарява привлекателна личност от противоположния пол. Не пропускайте шанса си, може да съжалявате. Някои от вас се насочват към мащабни покупки, планирани отдавна.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Интелигентни и находчиви ще привличате околните, насърчавайки ги да работят усърдно в подкрепа на общите ви интереси. Ако желаете да запазите и занапред уважението им бъдете открити, но личните си вълнения запазете за себе си. Остротата на нечие мнения ще ви кара да бъдете по-внимателни.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Правилното разпределение на задачите ще ви осигури време за всичко, което предвиждате за днес. Навременна информация ще улесни работата ви и ще ви осигури водещи позиции в проекта, върху който се трудите. Качествата ви се ценят и от много посоки ще търсят съдействието и съветите ви.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Контактите с хора от вашата професионална среда(или сферата в която се реализирате), ще бъдат особено плодотворни днес. Споделените идеи ще ви заредят с енергия, а за доброто ви настроение решаващи са и неочакваните приходи, които ще реализирате.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате планове и конкретни идеи за развитието на проекта, върху който работите, но не бива да губите търпението си. Възползвайте се от услугите на колегите си и не пренебрегвайте желанието им да са ви полезни, ако не с друго, то с опита си. Вземете мерки и по отношение на здравословен проблем.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ускорено ще се развиват за вас събитията днес, с последните си действия сте създали условия за това. Без да изпадате в излишно притеснение, ще следвате логиката и интересите си, грижейки се наред с това и за доброто на хората от близкото си обкръжение. За всички е вярно, че скоро ще получат това, към което се стремят.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Със съдействието на влиятелна личност успявате да преодолеете административните спънки, които ви забавят в момента. Съвсем скоро ще имате нужната ви свобода на действие и ще осъществите идеите си. Възможно е неразбирателство с делови партньори по финансирането на съвместен проект. За сега имате достатъчно време за да направите нужните промени.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ще ви предложи възможности за добра реализация, най-вече на бизнесмените. Ще се чувствате удобно и в добро настроение. Причина за това може да бъде реализирана сделка или друга придобивка. Ще споделите вълненията си с приятели и ще се радвате на близостта си.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Няма да се поддадете на напрежението и ще работите за приключване на започнатите задачи и всички останали, които очакват вниманието ви днес. Уверено ще се впуснете в надпревара с можещите, доказвайки качествата и правото си да сте сред първите. Приемането на чуждите успехи ви прави чест.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Учете се от опита на успелите, за да постигне целите си. Правете компромиси и ще постигнете повече в отношенията си с околните, и което е по-важно, няма да оставате разочаровани. Нечие натрапващо се присъствие ви идва в повече. Мислите ви са в друга посока, но човека, който ги владее не подозира за тях.
  12 дек 2019
  Последни новини