От х:

Днес в x:

14 °C

Задържаха осъден за кражби рецидивист, разследват го и за други престъпления

21-годишен мъж е привлечен като обвиняем за кражба, съобщиха от прокуратурата. На 2 февруари 2019 г. младежът с инициалите А. М. разбил прозореца на къщата на 71-годишен хасковлия и задигнал две бутилки уиски и електрическа машинка за подстригване.

Младежът бил задържан на 5 февруари 2019 г. при опит да продаде електрическата машинка. С постановление на Районна прокуратура – Хасково от вчера обвиняемият е задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Кражбата е извършена няколко дни, след като обвиняемият е бил осъден за друга кражба, извършена повторно, за което Районен съд - Хасково му е определил наказание „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца условно с изпитателен срок от 3 години.

Разследването по случая продължава, включително и съпричастността му към извършени други кражби, извършени през последните дни в Хасково.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    De
    Deniss
    8 -3
    13:41, 6 фев 2019
    За една машинка за подстригване и уиски... Бе, толкова сте пропаднали напоследък, младежи... Сополанкото, ако беше го мернал дядото, сигурно заглавието щеше да е следното: " 21-год. уби 71-год." за бутилка алкохол...
  • 2
    Ва
    Василев
    6 0
    16:31, 6 фев 2019
    Ега ти крадеца? Ами то родната полиция май само такива хваща
  • 3
    Ка
    Каун
    4 0
    18:29, 6 фев 2019
    Крадеца е извършил десетки кражби през последната година... Краде това, което намери. Със сигурност не всичките му са на дребни неща и суми...
Последни новини