От х:

Днес в x:

Отложиха гласуването на бюджета за 2019-а, настояват за промените от обсъждането

Бюджетът за 2019 година ще бъде разгледан на следващата сесия на Общинския съвет. Предложението за това беше направено от Комисията по бюджет и финанси на днешното заседание на ОбС и подкрепено от останалите постоянни комисии. То беше одобрено от местните парламентаристи.

Причина за това е, че във внесения проектобюджет не са отразени предложенията за изменения, направени по време на общественото обсъждане на 8 януари тази година. Сред тях са средства за охрана на училищата, младежки дейности, за еднократно подпомагане за новородено дете и редица други. Заради това председателят на Комисията по бюджет и финанси Даниел Гаргов предложи до следващата сесия бюджетната рамка да бъде прекроена, съобразявайки се с исканите промени.

От трибуната в зала "Хасково" думата взе и кметът Добри Беливанов, който е и вносител на докладната за проектобюджета. Той заяви, че реализирането на промените ще костват около 2 200 000 лева, а това предвижда намаление на други разходи. Градоначалникът определи предложенията като популистки и според него са във връзка с наближаващите избори. Той допълни, че исканите промени трябва да бъдат обосновани, а относно исканите пари за отпускане на еднократна помощ за новородено, да бъдат направени проучвания.

В крайна сметка предложението за отлагане на гласуване на докладната беше прието с 30 гласа "за", 0 "против" и 3 "въздържали се".

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ха
    Хасково
    15 -2
    12:02, 25 яну 2019
    Оправете улиците и осветлението в града!От красив и чист град се превърна в някакво гето!!!Прилича ли ви на областен град Хасково?
  • 2
    Пр
    принцесата от Монако
    12 -8
    12:06, 25 яну 2019
    Нито червена,нито синя лампичка няма да му помогнат на кмета на Хасково!Пред неговите очи са "Сръпчета и чукчета???" чова чух от неговото изказване!Явно не му го бяха написали!Защото той каза,че "тези предложения- направени от хората на Хасково при обсъждането на бюджета - СА ЗАЛЕГНАЛИ НЯКЪДЕ!!!"Да се смееш ли,да плачеш ли...................
  • 3
    Бо
    Ботуш Каишев
    6 -5
    15:01, 25 яну 2019
    Алоооооооооо какви ги дрънкаш то на Бойко и Цецо не им светкат каво ли на Бай Добри А на Делянча светва ли
  • 4
    Ке
    Кенанския Маймун
    2 0
    03:12, 26 яну 2019
    Усещам аз че ГРОБарите готвят местния "интИликтуалец" Дидко Чейнджа за Кандидат Кмет :))
Последни новини