От х:

Днес в x:

13 °C

Отложиха гласуването на бюджета за 2019-а, настояват за промените от обсъждането

Бюджетът за 2019 година ще бъде разгледан на следващата сесия на Общинския съвет. Предложението за това беше направено от Комисията по бюджет и финанси на днешното заседание на ОбС и подкрепено от останалите постоянни комисии. То беше одобрено от местните парламентаристи.

Причина за това е, че във внесения проектобюджет не са отразени предложенията за изменения, направени по време на общественото обсъждане на 8 януари тази година. Сред тях са средства за охрана на училищата, младежки дейности, за еднократно подпомагане за новородено дете и редица други. Заради това председателят на Комисията по бюджет и финанси Даниел Гаргов предложи до следващата сесия бюджетната рамка да бъде прекроена, съобразявайки се с исканите промени.

От трибуната в зала "Хасково" думата взе и кметът Добри Беливанов, който е и вносител на докладната за проектобюджета. Той заяви, че реализирането на промените ще костват около 2 200 000 лева, а това предвижда намаление на други разходи. Градоначалникът определи предложенията като популистки и според него са във връзка с наближаващите избори. Той допълни, че исканите промени трябва да бъдат обосновани, а относно исканите пари за отпускане на еднократна помощ за новородено, да бъдат направени проучвания.

В крайна сметка предложението за отлагане на гласуване на докладната беше прието с 30 гласа "за", 0 "против" и 3 "въздържали се".

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ха
  Хасково
  15 -2
  12:02, 25 яну 2019
  Оправете улиците и осветлението в града!От красив и чист град се превърна в някакво гето!!!Прилича ли ви на областен град Хасково?
 • 2
  Пр
  принцесата от Монако
  12 -8
  12:06, 25 яну 2019
  Нито червена,нито синя лампичка няма да му помогнат на кмета на Хасково!Пред неговите очи са "Сръпчета и чукчета???" чова чух от неговото изказване!Явно не му го бяха написали!Защото той каза,че "тези предложения- направени от хората на Хасково при обсъждането на бюджета - СА ЗАЛЕГНАЛИ НЯКЪДЕ!!!"Да се смееш ли,да плачеш ли...................
 • 3
  Бо
  Ботуш Каишев
  6 -5
  15:01, 25 яну 2019
  Алоооооооооо какви ги дрънкаш то на Бойко и Цецо не им светкат каво ли на Бай Добри А на Делянча светва ли
 • 4
  Ке
  Кенанския Маймун
  2 0
  03:12, 26 яну 2019
  Усещам аз че ГРОБарите готвят местния "интИликтуалец" Дидко Чейнджа за Кандидат Кмет :))

Хороскоп за 26.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Осигурявате си подкрепа за повечето си начинания през този ден, което ви стимулира да не се отказвате от нито едно от тях. Възможно е да срещнете трудности, но ако навреме ги споделите с околните, те ще намерят начин да ви съдействат. Бъдете по-деликатни в изказванията си относно въпрос, който особено вълнува ваш близък. Рискувате да го засегнете.
26 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Едва ли ще позволите на някой около вас да ви притеснява освен, ако не се касае за нещо наистина важно. Имайте повече доверие на свой близък, което е решил да се заеме с нещо, което околните не одобряват. Радвате се на разбирателство в личен план. Отношенията ви с любимия човек напълно ви удовлетворяват.
26 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да жалите силите си, ще се отдадете на поредното предизвикателство. Убедени сте в ползата от труда си и това ви мотивира допълнително. Ще ви потърсят за съвет и ще уважат мнението ви, което ще ви поласкае. Не пропускайте да уважите празника на близък човек, покажете му искреното си отношение към него.
26 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С компромис и такт ще успеете да овладеете конфликтна ситуация, която застрашава да развали настроението ви за целия ден. Заемете се с нещо, което отдавна отлагате и го довършете докрай. Имате нужда от уединение и почивка, така че избягвайте шумни събирания. Не се притеснявайте за отношенията си с любимия човек, заедно ще преодолеете изпречила се трудност.
26 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Настроенията ви днес се променят неочаквано и това едва ли ще се хареса на хората, с които прекарвате ежедневието си. Особено ако станат свидетели на избухливостта ви. Постарайте се да мислите позитивно и да не се отчайвате след първата несполука.
26 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви изпълнен с добро настроение ден. Заниманията ви ще са леки и не натоварващи. Успявате всеки спор да обърнете в шега, с което въздействате ободряващо на хората около себе си. На някои от вас им предстои пътуване, което ще бъде интересно. Обърнете повече внимание на децата днес.
26 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Въпреки почивния ден посветете се на деловите си ангажименти и няма да съжалявате. Постигнатото днес ще бъде стабилна основа за бъдещото разрастване на фирмата ви. Освен това близките ви имат предостатъчно занимания днес и едва ли ви се разсърдят.
26 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Постарайте се да не обръщате внимание на маловажните въпроси, с които се опитват да ви занимават околните. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което може да ви помогне да свършите важен ангажимент далеч по-лесно. Контактите ви днес ще са много ползотворни. Постепенно придобивате нужната ви увереност.
26 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отдайте се на необходимата ви и заслужена почивка, освен, ако не решите да разнообразите деня си с кратко пътуване. Оставете ядовете за делника и бъдете внимателни, ако шофирате.
26 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
26 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водолей Семейната среда е от особено значение за вас сега. Тонусът, с който тя ви зарежда ви е жизнено важен. Ще изпитате интересни преживявания, ако се включите в една нова група.
26 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Интересни събития свързани с ваши близки ще ангажират вниманието ви днес. Евентуалния им успех ви засяга непосредствено и ще доведе промяна на плановете ви за близките дни. Вие също можете да допринесете за него и най-вероятно няма да се колебаете дълго дали да го сторите. Оптимистичните ви очаквания са напълно оправдани.
26 яну 2020
Последни новини