От х:

Днес в x:

13 °C

Отложиха гласуването на бюджета за 2019-а, настояват за промените от обсъждането

Бюджетът за 2019 година ще бъде разгледан на следващата сесия на Общинския съвет. Предложението за това беше направено от Комисията по бюджет и финанси на днешното заседание на ОбС и подкрепено от останалите постоянни комисии. То беше одобрено от местните парламентаристи.

Причина за това е, че във внесения проектобюджет не са отразени предложенията за изменения, направени по време на общественото обсъждане на 8 януари тази година. Сред тях са средства за охрана на училищата, младежки дейности, за еднократно подпомагане за новородено дете и редица други. Заради това председателят на Комисията по бюджет и финанси Даниел Гаргов предложи до следващата сесия бюджетната рамка да бъде прекроена, съобразявайки се с исканите промени.

От трибуната в зала "Хасково" думата взе и кметът Добри Беливанов, който е и вносител на докладната за проектобюджета. Той заяви, че реализирането на промените ще костват около 2 200 000 лева, а това предвижда намаление на други разходи. Градоначалникът определи предложенията като популистки и според него са във връзка с наближаващите избори. Той допълни, че исканите промени трябва да бъдат обосновани, а относно исканите пари за отпускане на еднократна помощ за новородено, да бъдат направени проучвания.

В крайна сметка предложението за отлагане на гласуване на докладната беше прието с 30 гласа "за", 0 "против" и 3 "въздържали се".

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ха
  Хасково
  15 -2
  12:02, 25 яну 2019
  Оправете улиците и осветлението в града!От красив и чист град се превърна в някакво гето!!!Прилича ли ви на областен град Хасково?
 • 2
  Пр
  принцесата от Монако
  12 -8
  12:06, 25 яну 2019
  Нито червена,нито синя лампичка няма да му помогнат на кмета на Хасково!Пред неговите очи са "Сръпчета и чукчета???" чова чух от неговото изказване!Явно не му го бяха написали!Защото той каза,че "тези предложения- направени от хората на Хасково при обсъждането на бюджета - СА ЗАЛЕГНАЛИ НЯКЪДЕ!!!"Да се смееш ли,да плачеш ли...................
 • 3
  Бо
  Ботуш Каишев
  6 -5
  15:01, 25 яну 2019
  Алоооооооооо какви ги дрънкаш то на Бойко и Цецо не им светкат каво ли на Бай Добри А на Делянча светва ли
 • 4
  Ке
  Кенанския Маймун
  2 0
  03:12, 26 яну 2019
  Усещам аз че ГРОБарите готвят местния "интИликтуалец" Дидко Чейнджа за Кандидат Кмет :))

Хороскоп за 21.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Чувствате се изпълнени с енергия и всявате бодрост навсякъде около вас. Днес ви се отдава прекрасна възможност да завършите нещо, което сте започнали отдавна и можете да бъдете сигурни, че удовлетворението ви ще е пълно, ако го направите.
21 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е да се разделите с хора, които са ви разочаровали. По-често се вслушвайте в съвети, не са случайни. Възможни са обрати в плановете ви за деня. В професионалната сфера имате печеливши намерения, но е важно как ще ги реализирате. Ласкателите не са ваши съмишленици и колкото по-скоро го осъзнаете, толкова по-добре за делото ви.
21 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Усетът ви днес ще ви подскаже най-доброто решение. Помислете за бъдещето си, помечтайте. Предстоят ви интересни и благоприятни за вас събития. Нужен ви е още малко хъс за да успеете. Не обръщайте внимание на дреболиите.
21 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Деловите от вас ще следват срочността на многото си задачи, което ще определя и приоритетите им. Изграденото партньорско доверие ви помага да се справите по-лесно с тях, както и да планирате следващ проект. В личният ви живот ще настъпи оживление, най-вече в интимната сфера. У дома ви очаква приятна новина.
21 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не се тревожете за бъдещето си. Очакват ви предимно радостни събития. Концентрирайте се върху настоящите си задачи и всичко ще бъде наред. Успехът ви сред противоположния пол е впечатляващ. Все пак пестете си силите и бъдете по-критични при избора си.
21 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Ангажиментите, които ви занимават са прекалено много. Изкушението да се измъкнете от всичко е голямо, но не и за вас. Не избягвайте сериозните задължения, ще си помогнете много, ако се справите с тях още днес. Денят ще ви донесе приятни емоции, свързани с осъществяване на ваша мечта.
21 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Решени сте да постигнете намеренията си и ще вложите много старание, за да се докажете. Не са изключени и по-рисковани ходове, но за тях имате своите обяснения. Помислете как да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение. Няма да се затрудните, стига да го желаете.
21 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вниманието и грижите, които влагате към някой или нещо, ще се оценят. На душата ви ще олекне, а делата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените време и енергия. Ще си дадете сметка, че сте могли много по-рано да изчистите проблема, без да задълбочавате в него. Делова среща ще ви зареди с добри очаквания.
21 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Старанието ви ще се забележи, но не го проявявайте само по тази причина. Има много други неща, заради които си заслужава да се погрижите, като на първо място покажете искреното си отношение и внимание. По-малко съветвайте, повече действайте. Вълнуващи преживявания за онези, които не са загубили усета си към романтиката.
21 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Стойте настрана от конфликти и интриги, за да запазите спокойствието на духа си. Занимавайте се с дела, които са част от общ проект и биха ви обогатили финансово и духовно. В търпението и компромисите е част от мисията ви. Децата и родителите ще напомнят за нуждите си, погрижете се.
21 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Влагайки творчество в работата си, ще се радвате на добри резултати, които ще дадат отражение не само на финансите ви, но и в отношенията с партньора ви. Връзката ви ще укрепне, ще получите повече уважение и дадете простор на чувствата си, ще ви се отрази обновяващо на самочувствието, на плановете и на живота ви.
21 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
За някои от вас денят може да бъде много ползотворен в делови план. Не оставяте много възможности на конкурентите си и си осигурявате добри позиции. Не бъдете прекалено взискателни към близките си. Критиките ви в един момент може доста да досадят и да станат повод за скандал. Ще намерите и достатъчно време за почивка в приятна компания.
21 ное 2019
Последни новини