От х:

Днес в x:

22 °C

Отложиха гласуването на бюджета за 2019-а, настояват за промените от обсъждането

Бюджетът за 2019 година ще бъде разгледан на следващата сесия на Общинския съвет. Предложението за това беше направено от Комисията по бюджет и финанси на днешното заседание на ОбС и подкрепено от останалите постоянни комисии. То беше одобрено от местните парламентаристи.

Причина за това е, че във внесения проектобюджет не са отразени предложенията за изменения, направени по време на общественото обсъждане на 8 януари тази година. Сред тях са средства за охрана на училищата, младежки дейности, за еднократно подпомагане за новородено дете и редица други. Заради това председателят на Комисията по бюджет и финанси Даниел Гаргов предложи до следващата сесия бюджетната рамка да бъде прекроена, съобразявайки се с исканите промени.

От трибуната в зала "Хасково" думата взе и кметът Добри Беливанов, който е и вносител на докладната за проектобюджета. Той заяви, че реализирането на промените ще костват около 2 200 000 лева, а това предвижда намаление на други разходи. Градоначалникът определи предложенията като популистки и според него са във връзка с наближаващите избори. Той допълни, че исканите промени трябва да бъдат обосновани, а относно исканите пари за отпускане на еднократна помощ за новородено, да бъдат направени проучвания.

В крайна сметка предложението за отлагане на гласуване на докладната беше прието с 30 гласа "за", 0 "против" и 3 "въздържали се".

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ха
  Хасково
  15 -2
  12:02, 25 яну 2019
  Оправете улиците и осветлението в града!От красив и чист град се превърна в някакво гето!!!Прилича ли ви на областен град Хасково?
 • 2
  Пр
  принцесата от Монако
  12 -8
  12:06, 25 яну 2019
  Нито червена,нито синя лампичка няма да му помогнат на кмета на Хасково!Пред неговите очи са "Сръпчета и чукчета???" чова чух от неговото изказване!Явно не му го бяха написали!Защото той каза,че "тези предложения- направени от хората на Хасково при обсъждането на бюджета - СА ЗАЛЕГНАЛИ НЯКЪДЕ!!!"Да се смееш ли,да плачеш ли...................
 • 3
  Бо
  Ботуш Каишев
  6 -5
  15:01, 25 яну 2019
  Алоооооооооо какви ги дрънкаш то на Бойко и Цецо не им светкат каво ли на Бай Добри А на Делянча светва ли
 • 4
  Ке
  Кенанския Маймун
  2 0
  03:12, 26 яну 2019
  Усещам аз че ГРОБарите готвят местния "интИликтуалец" Дидко Чейнджа за Кандидат Кмет :))

Хороскоп за 22.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Доказали сте на себе си и на света, че никакви трудности не могат да ви откажат от посоката, която сте избрали да следвате. Това ви качество привлича към вас силните на деня и отваря възможности с широк периметър. За някои денят се свързва с уреждане на битови въпроси или промяна на местоживеенето.
22.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е конкретен въпрос, свързан с деловите ви ангажименти да ви струва усилия днес. Ще се справите и ще получите заслужени овации от околните. Не пренебрегвайте семейните си ангажименти. Точно сега близките ви се нуждаят от вниманието ви. Правите големи планове за седмицата, предстои ви немалко работа.
22.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Най-после ви се отдава възможност да свършите нещо, което отдавна отлагате. Нека това бъде приоритетът ви през този ден. Бъдете сигурни, че постигнатия резултат ще ви зареди с усещане за добре свършена работа и добро самочувствие. Постарайте се да се съобразявате повече с желанията на околните и да не преследвате единствено личните си интереси.
22.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Не се плашете от трудностите, които е възможно да ви съпътстват днес. Те няма да са в състояние да разрушат граденото от вас в продължение на дълго време. Изчакайте по-благоприятен момент за активни действия, а докато го правите вършете нещо полезно.
22.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Колебаете се между няколко възможности, от които можете да избирате. Имате конкретни идеи и сега е момента да преминете към осъществяването им. Имате късмета да попаднете на човек, който също се нуждае от вас. Бъдете внимателни при разговор с близък приятел. Твърде възможно е да кажете нещо, за което после ще съжалявате.
22.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
С подходящите хора денят ви ще е приятен и емоционално наситен. Предстои да научите добри вести, имащи отношение към живота ви, вашият и на близките ви, свързани със семейството и дома. Бизнесът, пътуванията и образованието също влизат в плановете ви. Няма да сте безразлични и към сигналите, идващи от другия пол.
22.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви добра новина. Изживейте мига пълноценно и не се натоварвайте с мисли за грижите и несгодите ви. За да се справите по-добре с проблемите се доверете на най-близките си хора. Наред с активността си ще се наложи и вие да направите компромиси. Това едва ли ще е по вкуса ви, но трябва.
22.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вътрешното ви усещане за нещата ще ви насочи в перспективна посока на действие. Имате финансовата възможност да организирате пътуване и нечие тържество. Семейството очаква от вас повече активност по отношение на планирано вече начинание. Ако сте лоялни бизнес-партньори не бива да се тревожите за изхода на търговска сделка.
22.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес избягвайте споровете, има вероятност да влезнете в дълбоки противоречия и това да помрачи отношенията ви. Със спокоен тон ще ви се отдава по-лесно да решавате въпросите, които ви вълнуват. Желанието ви да общувате и да създавате нови познанства ще се засили, а и времето ще благоприятства това.
22.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Умората и стреса ще ви накарат да се ориентирате към активна почивка. Подходящи занимания с хората, които ви помагат да се отпуснете са измежду добрите възможности, но ще има и такива, които ще се посветят на идея, обещаваща да е печеливша. Внимателно изпипвайте детайлите и ще постигнете резултати.
22.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Някои от вас се сблъскват с проблем, който са пренебрегнали преди известно време и сега трябва да го решат. Не се притеснявайте от грешки, защото рано или късно ще успеете да се справите. Можете да се доверите на свой близък, който има достатъчно опит. Намерете повече време за почивка и разтоварване.
22.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Днес разчитайте на себе си и не се впечатлявайте особено от забележките си на околните. Поведението ви може да породи желание у някои за дистанция, но това да не ви тревожи. Гледайте си работата и ще постигнете повече. С наличните финанси ще успеете да покриете повече от нуждите си. Вечерта се отпуснете и задоволете желанията си.
22.09.2019
Последни новини