От х:

Днес в x:

13 °C

35 съдебни заседатели положиха клетва в Хасковския окръжен съд

Изображение 1 от 6

  35 съдебни заседатели положиха клетва в Окръжния съд в Хасково днес. Пред председателя на съда Миглена Тянкова те дадоха обет да спазват Конституцията на страната. Пред новите заседатели, изпълнили зала №6 в съдебната палата, тя им разясни накратко правата и задълженията, които трябва да спазват през 4-годишния си мандат (2019 – 2023 година), а и след това. „Важно е делата да се разглеждат от безпристрастен състав на съда. Основното задължение е тайната на съдебното заседание“, бяха част от акцентите на съдия Тянкова, която посочи пред съдебните заседатели. Новопостъпилите ще заседават в тройни и петорни състави като те ще са мнозинство.

  След ритуала по полагане на клетва всички заседатели получиха клетвени листове, в които вписаха саморъчно имената си и се подписаха. Те ще работят на ненормиран работен ден като на ден ще получават по 60% от средно дневното възнаграждение на съдия, но не по-малко от 20 лева, като се поемат и транспортните разноски. Новопостъпилите трябва да изберат и Съвет на съдебните заседатели, сред които председател и членове, възможно е да има и зам.-председател. Идеята за сформиране на такъв орган е взаимодействие с ръководството на съда, обясни съдия Тянкова.

  Шестима от заседателите са назначени за втори мандат, който ще им бъде последен, тъй като нямат право на повече. Заседателите са на възраст от 21 до 67 години. На церемонията днес присъстваха съдиите от Окръжния съд в Хасково, както и председателят на Съвета на съдебните заседатели от миналия мандат Николай Маринчев. Той даде насоки на новите си колеги.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Ни
   Николай
   11 -1
   19:00, 7 яну 2019
   Не познаваш ли съдебния секретар който определя кои заседатели да бъдат викани на заседания, ужким на случаен принцип, спукана ти е работата. Откакто Русенски окръжен съд има нов съдебен секретар се викат на заседания основно едни и същи съдебни заседатели, предполагам че от неговото приятелско обкръжение.
  • 2
   Ос
   Осама Бин Ладен
   13 -3
   20:57, 7 яну 2019
   Ех този председател Миглена Тянкова страшно MILF-че е. Уникална лачена мацка... Див фен съм им
  • 3
   На
   Наблюдател
   15 -3
   23:07, 7 яну 2019
   Уф, пак фраш от стари моми
  • 4
   На
   Наблюдател
   12 -1
   07:28, 8 яну 2019
   Ееее Борьо Котарака не са и наяде. Изгониха го от полицията ама винаги гледа с лизане и подмолност да се намърда някъде. Колко длъжности наведнъж ще изпълнява този виден педагог ?
  • 5
   Чи
   читателка
   12 -2
   09:45, 8 яну 2019
   Откъде накъде съдебните заседатели ще се определят и одобряват от общинските съветници и не е ли по-редно желаещите да подават заявления до съда и да бъдат одобрявани от съдебна комисия?! В момента подборът е опорочен на партийна основа и водещ принцип е шуробаджанашкия. Питам още, как така 21-годишен младеж може да бъде съдебен заседател, каква професия има, в каква сфера е вещ и кога натрупа професионален и най вече житейски опит?! И последно да попитам, това момче отпред на снимката не е ли внукът на общинският съветник Стойка от ГЕРБ и щеше ли да е такъв, ако баба му не беше общински съветник? А жената до него... коя е!? Що за безочие?
   • Пе
    Петя Колева
    3 0
    18:07, 8 яну 2019
    Не си разбрал, документите си подават до общински съвет, който ги предлага. Избират се от съдиите в Апелативен съд
  • 6
   Од
   ОД Земеделие
   4 0
   18:55, 8 яну 2019
   Ох и една мома от земеделието дето дава всичко на всеки каквото си поиска. Ама в съда не е като когато те навират под масите. Шефовете и я издигат а тя ги клепа.

  Хороскоп за 21.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Чувствате се изпълнени с енергия и всявате бодрост навсякъде около вас. Днес ви се отдава прекрасна възможност да завършите нещо, което сте започнали отдавна и можете да бъдете сигурни, че удовлетворението ви ще е пълно, ако го направите.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е да се разделите с хора, които са ви разочаровали. По-често се вслушвайте в съвети, не са случайни. Възможни са обрати в плановете ви за деня. В професионалната сфера имате печеливши намерения, но е важно как ще ги реализирате. Ласкателите не са ваши съмишленици и колкото по-скоро го осъзнаете, толкова по-добре за делото ви.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Усетът ви днес ще ви подскаже най-доброто решение. Помислете за бъдещето си, помечтайте. Предстоят ви интересни и благоприятни за вас събития. Нужен ви е още малко хъс за да успеете. Не обръщайте внимание на дреболиите.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Деловите от вас ще следват срочността на многото си задачи, което ще определя и приоритетите им. Изграденото партньорско доверие ви помага да се справите по-лесно с тях, както и да планирате следващ проект. В личният ви живот ще настъпи оживление, най-вече в интимната сфера. У дома ви очаква приятна новина.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Не се тревожете за бъдещето си. Очакват ви предимно радостни събития. Концентрирайте се върху настоящите си задачи и всичко ще бъде наред. Успехът ви сред противоположния пол е впечатляващ. Все пак пестете си силите и бъдете по-критични при избора си.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ангажиментите, които ви занимават са прекалено много. Изкушението да се измъкнете от всичко е голямо, но не и за вас. Не избягвайте сериозните задължения, ще си помогнете много, ако се справите с тях още днес. Денят ще ви донесе приятни емоции, свързани с осъществяване на ваша мечта.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Решени сте да постигнете намеренията си и ще вложите много старание, за да се докажете. Не са изключени и по-рисковани ходове, но за тях имате своите обяснения. Помислете как да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение. Няма да се затрудните, стига да го желаете.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Вниманието и грижите, които влагате към някой или нещо, ще се оценят. На душата ви ще олекне, а делата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените време и енергия. Ще си дадете сметка, че сте могли много по-рано да изчистите проблема, без да задълбочавате в него. Делова среща ще ви зареди с добри очаквания.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Старанието ви ще се забележи, но не го проявявайте само по тази причина. Има много други неща, заради които си заслужава да се погрижите, като на първо място покажете искреното си отношение и внимание. По-малко съветвайте, повече действайте. Вълнуващи преживявания за онези, които не са загубили усета си към романтиката.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Стойте настрана от конфликти и интриги, за да запазите спокойствието на духа си. Занимавайте се с дела, които са част от общ проект и биха ви обогатили финансово и духовно. В търпението и компромисите е част от мисията ви. Децата и родителите ще напомнят за нуждите си, погрижете се.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Влагайки творчество в работата си, ще се радвате на добри резултати, които ще дадат отражение не само на финансите ви, но и в отношенията с партньора ви. Връзката ви ще укрепне, ще получите повече уважение и дадете простор на чувствата си, ще ви се отрази обновяващо на самочувствието, на плановете и на живота ви.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  За някои от вас денят може да бъде много ползотворен в делови план. Не оставяте много възможности на конкурентите си и си осигурявате добри позиции. Не бъдете прекалено взискателни към близките си. Критиките ви в един момент може доста да досадят и да станат повод за скандал. Ще намерите и достатъчно време за почивка в приятна компания.
  21 ное 2019
  Последни новини