От х:

Днес в x:

20 °C

35 съдебни заседатели положиха клетва в Хасковския окръжен съд

Изображение 1 от 6

  35 съдебни заседатели положиха клетва в Окръжния съд в Хасково днес. Пред председателя на съда Миглена Тянкова те дадоха обет да спазват Конституцията на страната. Пред новите заседатели, изпълнили зала №6 в съдебната палата, тя им разясни накратко правата и задълженията, които трябва да спазват през 4-годишния си мандат (2019 – 2023 година), а и след това. „Важно е делата да се разглеждат от безпристрастен състав на съда. Основното задължение е тайната на съдебното заседание“, бяха част от акцентите на съдия Тянкова, която посочи пред съдебните заседатели. Новопостъпилите ще заседават в тройни и петорни състави като те ще са мнозинство.

  След ритуала по полагане на клетва всички заседатели получиха клетвени листове, в които вписаха саморъчно имената си и се подписаха. Те ще работят на ненормиран работен ден като на ден ще получават по 60% от средно дневното възнаграждение на съдия, но не по-малко от 20 лева, като се поемат и транспортните разноски. Новопостъпилите трябва да изберат и Съвет на съдебните заседатели, сред които председател и членове, възможно е да има и зам.-председател. Идеята за сформиране на такъв орган е взаимодействие с ръководството на съда, обясни съдия Тянкова.

  Шестима от заседателите са назначени за втори мандат, който ще им бъде последен, тъй като нямат право на повече. Заседателите са на възраст от 21 до 67 години. На церемонията днес присъстваха съдиите от Окръжния съд в Хасково, както и председателят на Съвета на съдебните заседатели от миналия мандат Николай Маринчев. Той даде насоки на новите си колеги.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Ни
   Николай
   11 -1
   19:00, 7 яну 2019
   Не познаваш ли съдебния секретар който определя кои заседатели да бъдат викани на заседания, ужким на случаен принцип, спукана ти е работата. Откакто Русенски окръжен съд има нов съдебен секретар се викат на заседания основно едни и същи съдебни заседатели, предполагам че от неговото приятелско обкръжение.
  • 2
   Ос
   Осама Бин Ладен
   13 -3
   20:57, 7 яну 2019
   Ех този председател Миглена Тянкова страшно MILF-че е. Уникална лачена мацка... Див фен съм им
  • 3
   На
   Наблюдател
   15 -3
   23:07, 7 яну 2019
   Уф, пак фраш от стари моми
  • 4
   На
   Наблюдател
   12 -1
   07:28, 8 яну 2019
   Ееее Борьо Котарака не са и наяде. Изгониха го от полицията ама винаги гледа с лизане и подмолност да се намърда някъде. Колко длъжности наведнъж ще изпълнява този виден педагог ?
  • 5
   Чи
   читателка
   12 -2
   09:45, 8 яну 2019
   Откъде накъде съдебните заседатели ще се определят и одобряват от общинските съветници и не е ли по-редно желаещите да подават заявления до съда и да бъдат одобрявани от съдебна комисия?! В момента подборът е опорочен на партийна основа и водещ принцип е шуробаджанашкия. Питам още, как така 21-годишен младеж може да бъде съдебен заседател, каква професия има, в каква сфера е вещ и кога натрупа професионален и най вече житейски опит?! И последно да попитам, това момче отпред на снимката не е ли внукът на общинският съветник Стойка от ГЕРБ и щеше ли да е такъв, ако баба му не беше общински съветник? А жената до него... коя е!? Що за безочие?
   • Пе
    Петя Колева
    3 0
    18:07, 8 яну 2019
    Не си разбрал, документите си подават до общински съвет, който ги предлага. Избират се от съдиите в Апелативен съд
  • 6
   Од
   ОД Земеделие
   4 0
   18:55, 8 яну 2019
   Ох и една мома от земеделието дето дава всичко на всеки каквото си поиска. Ама в съда не е като когато те навират под масите. Шефовете и я издигат а тя ги клепа.

  Хороскоп за 20.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Всичко, което не е спешно може да го отложите, давайки предимство на вече започнатите си задачи. С компромиси и чувство за хумор ще успеете да се споразумеете с онези, които предявяват претенции към вас. Делова среща ще ви направи по-гъвкави и активни, други ще проведат успешна търговска сделка.
  20.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Запазвайки самостоятелността си ще работите за утвърждаване на авторитета и повишаване на финансите си. Превръщате се в обединителна фигура за много хора, но ви е трудно да го осъзнаете. Освободете се от всичко, което ви пречи да се чувствате свободни и живейте така, както разбирате.
  20.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потиснете раздразнението си, ако такова съществува и изяснете отношенията си с онези, с които имате противоречия. Нечие предложение ще ви заинтригува и с внимание ще подготвите следващите си действия, обвързващи ги с него. Погрижете се за отдиха си и укрепете силите си.
  20.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Спокойно изчаквайте развитието на събитията и не прибързвайте в оценките и реакциите си днес. От правилното ви поведение ще зависят резултатите, както и безпрепятствената реализация на делата ви. В противен случай са възможни главоболия за в бъдеще. Занимания с приятни неща ще ви помогнат да се разтоварите от стреса.
  20.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Време е да се порадвате на заслужен успех в резултат от дълъг и упорит труд. Старанието ви ще бъде щедро възнаградено. Споделете радостта си с любимия човек. Постарайте се да не разочаровате ваши близки, които много разчитат на вас по определен въпрос. Не се натоварвайте с работа вечерта, намерете време за почивка.
  20.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Бъдете искрени пред себе си и назовете ясно целите си, какво искате и към какво се стремите. Това ще ви помогне да изградите нужната ви мотивация и да продължите напред. Успехите ви могат да бъдат в много посоки, от вас зависи да ги сътворите. Има кой да ви насърчи и погрижи за вас, позволете му да го направи.
  20.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Дребни и приятни случки ще определят облика на дена ви. Ще ви занимават нещата от личния ви живот и всичко свързано с дома ви, семейството и духовните търсения. Очарованието на деня ще се затвърди и от вести, които ще получите от далече. Скорошно посещение на ваши близки ще ви хвърли в трескави приготовления.
  20.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Повечето от вас прекарват в движение този ден, независимо с какво изберат да се заемат. Имате доста неща за вършене и предпочитате да не губите ценно време. Очаквате прекалено много от човек от обкръжението ви, но е твърде възможно той да не оправдае доверието ви. Направете приятна изненада на любимия човек днес.
  20.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В добро настроение сте и ще постигате желаните резултати. На моменти ще имате нужда от подкрепа, която няма да ви бъде отказвана. Приятно е с хората, които имате до себе си. Потърсете начин да им се отблагодарите. Увереността ви нараства и ще търсите нови предизвикателства.
  20.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес са възможни изненади, някои от тях и приятни. Семейството ще ви занимава със своите проблеми и това допълнително ще внася напрежение в ежедневието ви. Нещата не са непоправими. Гледайте по-спокойно на случващото се. Желана среща ще ви помогне да се отпуснете и насочите мислите си в по-приятна посока.
  20.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявете доброто в себе си и ще ви бъде по-лесно да общувате, работите и да се реализирате. Денят ще ви предложи добри възможности за изява на творческите ви търсения, късметът ще бъде с вас, стига да сте активни и да не проявявате не на място капризите си. Започната задача ще ви създаде повече грижи, но има защо.
  20.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Инвестирайте свободните си средства в недвижими имоти. Вероятно днес някои от вас ще попаднат на изключително изгодна оферта. Ако нямате достатъчно пари за това денят ще ви зарадва с неочаквани финансови постъпления.
  20.09.2019
  Последни новини