От х:

Днес в x:

Военнослужещи, назначени във Втора механизирана бригада, положиха военна клетва

Военна клетва положиха 18 военнослужещи, назначени във военните формирования от състава на Втора механизирана бригада в гарнизоните Ямбол, Стара Загора и Хасково. Тържественият ритуал се проведе във войскови район „Кабиле“ в Ямбол.

„Бъдете верни на думите, които изрекохте! Уверен съм, че клетвените слова ще превърнете в свои дела“, посочи в словото си командирът на 20-и самоходен артилерийски дивизион подполковник Георги Георгиев след като прие тържествения строй.

От името на новоназначените военнослужещи редник Николай Сираков увери, че ще носят достойно високата отговорност, която днес са поели, и ще останат завинаги верни на воинския си дълг.

В рамките на тържествената церемония водосвет за здраве отслужи архимандрит Димитрий в съслужие с отец Стоян.

Гости на събитието бяха кметът на Ямбол Валентин Ревански, представителят на Община Тунджа Владимир Стоев, председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва „Георги Дражев” о.р. Тодор Тодоров, близки и приятели на новоназначените военнослужещи.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Бо
    Бончев
    4 -2
    18:35, 28 авг 2020
    Интересен ми е текстът на сегашната клетва. При БНА, в която служихме, е ясно - държавата беше майка за всички - за кои повече, за кои по-малко... Но сегашната обирджийска държава!? А, сега са наемни работници,военизирани, но наемни! Утре, ако си прекрати трудовия договор, клетвата - в коша...
  • 2
    Бр
    браво
    4 0
    10:31, 29 авг 2020
    18 . 18, ама яки. По 90 кила всеки.
Последни новини