От х:

Днес в x:

35 съдебни заседатели положиха клетва в Хасковския окръжен съд

Изображение 1 от 6

  35 съдебни заседатели положиха клетва в Окръжния съд в Хасково днес. Пред председателя на съда Миглена Тянкова те дадоха обет да спазват Конституцията на страната. Пред новите заседатели, изпълнили зала №6 в съдебната палата, тя им разясни накратко правата и задълженията, които трябва да спазват през 4-годишния си мандат (2019 – 2023 година), а и след това. „Важно е делата да се разглеждат от безпристрастен състав на съда. Основното задължение е тайната на съдебното заседание“, бяха част от акцентите на съдия Тянкова, която посочи пред съдебните заседатели. Новопостъпилите ще заседават в тройни и петорни състави като те ще са мнозинство.

  След ритуала по полагане на клетва всички заседатели получиха клетвени листове, в които вписаха саморъчно имената си и се подписаха. Те ще работят на ненормиран работен ден като на ден ще получават по 60% от средно дневното възнаграждение на съдия, но не по-малко от 20 лева, като се поемат и транспортните разноски. Новопостъпилите трябва да изберат и Съвет на съдебните заседатели, сред които председател и членове, възможно е да има и зам.-председател. Идеята за сформиране на такъв орган е взаимодействие с ръководството на съда, обясни съдия Тянкова.

  Шестима от заседателите са назначени за втори мандат, който ще им бъде последен, тъй като нямат право на повече. Заседателите са на възраст от 21 до 67 години. На церемонията днес присъстваха съдиите от Окръжния съд в Хасково, както и председателят на Съвета на съдебните заседатели от миналия мандат Николай Маринчев. Той даде насоки на новите си колеги.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Ни
   Николай
   11 -2
   19:00, 7 яну 2019
   Не познаваш ли съдебния секретар който определя кои заседатели да бъдат викани на заседания, ужким на случаен принцип, спукана ти е работата. Откакто Русенски окръжен съд има нов съдебен секретар се викат на заседания основно едни и същи съдебни заседатели, предполагам че от неговото приятелско обкръжение.
  • 2
   Ос
   Осама Бин Ладен
   13 -3
   20:57, 7 яну 2019
   Ех този председател Миглена Тянкова страшно MILF-че е. Уникална лачена мацка... Див фен съм им
  • 3
   На
   Наблюдател
   15 -3
   23:07, 7 яну 2019
   Уф, пак фраш от стари моми
  • 4
   На
   Наблюдател
   12 -1
   07:28, 8 яну 2019
   Ееее Борьо Котарака не са и наяде. Изгониха го от полицията ама винаги гледа с лизане и подмолност да се намърда някъде. Колко длъжности наведнъж ще изпълнява този виден педагог ?
  • 5
   Чи
   читателка
   12 -2
   09:45, 8 яну 2019
   Откъде накъде съдебните заседатели ще се определят и одобряват от общинските съветници и не е ли по-редно желаещите да подават заявления до съда и да бъдат одобрявани от съдебна комисия?! В момента подборът е опорочен на партийна основа и водещ принцип е шуробаджанашкия. Питам още, как така 21-годишен младеж може да бъде съдебен заседател, каква професия има, в каква сфера е вещ и кога натрупа професионален и най вече житейски опит?! И последно да попитам, това момче отпред на снимката не е ли внукът на общинският съветник Стойка от ГЕРБ и щеше ли да е такъв, ако баба му не беше общински съветник? А жената до него... коя е!? Що за безочие?
   • Пе
    Петя Колева
    3 0
    18:07, 8 яну 2019
    Не си разбрал, документите си подават до общински съвет, който ги предлага. Избират се от съдиите в Апелативен съд
  • 6
   Од
   ОД Земеделие
   4 0
   18:55, 8 яну 2019
   Ох и една мома от земеделието дето дава всичко на всеки каквото си поиска. Ама в съда не е като когато те навират под масите. Шефовете и я издигат а тя ги клепа.

  Хороскоп за 05.06.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  За много от вас денят се свързва с начало на проект или друга заетост, която ще ви носи доходи. Други ще задълбочат познанията си по въпрос, привличащ ги с перспектива за професионално развитие. Душевната ви нагласа ще ви подтикне към по-задълбочено общуване с подходящия човек и няма да съжалявате. Денят е подходящ и за лични занимания.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ангажименти от различен характер ще запълват времето и мислите ви днес. Гледайте на тях отговорно и обмислете възможните варианти за действие. Нетрадиционен подход също може да ви донесе успех. Интересна среща ще постави началото на нови предизвикателства, за каквито сте подготвени.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  С настроение ще се заемете с подобряване организация на работното място. В тази връзка ще вземете и съответните решения, подобрявайки чрез тях ефективността на труда си. В семейството ще посрещате или изпращате някого. Ако заложите на самоподготовка, ще постигнете бърз напредък, предвид потенциала, който носите.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не допускайте липсата на пари да промени отношението ви към околния свят. Добри хора сте и направете така, че проблемите ви да не стават достояние на другите. Можете да се справите и ще го направите, като запазите достойнството си. Приключвайки започнат проект, ще подобрите финансите си и времето ще ви стигне за по-приятни занимания вечерта.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Навременните ви и правилни действия ще повишат авторитета и вярата в собствените ви сили и възможности. Смело атакувайте целите си, времето работи за вас. За сметка на деловата ви активност личния ви живот се нуждае от обновление. Покажете на партньора си, че очаквате от него конкретни действия, а не само приказки.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Вие ще сте водещи днес, но не давайте воля на началническите си пристрастия. Успеха ще бъде с вас, стига да овладеете емоциите си. Съсредоточете се и действайте разумно и предвидливо. Можете с лекота да си осигурите съмишленици, ако покажете, че имате какво да научите от тях.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Има с какво да изненадате хората, които обичате. Поканете ги на разходка сред природата, ще ви се отрази тонизиращо на всички, а вие ще се постараете да направите приятна атмосфера наоколо. Самостоятелният ви бизнес ще наложи по-забързано темпо, което ще се отрази на времето и нервите ви.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Със сигурност днес ще ви се наложи да поработите сериозно, за да осъществите намеренията си. Не се притеснявайте от конкурентна на вас дейност, имате реални шансове да постигнете блестящи резултати. Вашите близки ще ви подкрепят.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С деловото си отношение към проблемите ще предизвикате добри резултати, но и ще събудите нечии интерес към себе си. Няма да липсват условия за конфликти, защото и вашата чувствителност е изострена. По добре да бъдете кротки и да не се поддавате на провокациите. Финансови придобивки и романтичен флирт ще направят вечерта ви хубава.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промените при вас са в ход, но помислете дали това очаквате. Извличайте най-доброто за себе си, без да залитате по фалшиви обещания и представи за бляскаво бъдеще. Сами се погрижете за себе си, за да не обвинявате друг, в случай на различия в мисленето. Ще изненадате много хора с решенията си.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Нечии съвет ще ви помогне да се справите по-леко с въпрос, който възприемате, като труден за решаване. Ще отбележите напредък в област, която изисква съобразителност, пъргава мисъл и навременни действия. Потърсете за себе си приятеля, с когото бихте се чувствали уютно и добре.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С приключването на проект, който ви струваше немалко сили и средства ще сложите край на един период в живота си и ще започнете нов. По-ведро ще гледате на нещата, защото сте усвоили уроците си. Ще привлечете вниманието на някой, когото харесвате и ще се радвате на взаимния си интерес.
  05 юни 2020
  Последни новини