От х:

Днес в x:

Митрополит Киприан благослови арх.Карчев за втори кметски мандат в Свиленград

Изображение 1 от 6

    Избраният за втори мандат кмет на община Свиленград арх. Анастас Карчев, новоизбраните общински съветници и кметове на кметства положиха клетва на тържествена церемония, която се проведе днес в Голямата зала на Общинска администрация – Свиленград. Специално за събитието пристигна Старозагорският митрополит Киприан.

    Заместник-кметът Мария Костадинова раздаде специално подготвени подаръци от администрацията. На кмета на общината арх. Карчев тя подари позлатен джобен швейцарски часовник с пожелание да отмерва изпълнените му обещания, съобщиха от Общинска администрация. Всеки общински съветник получи картина от детската изложба „Осмели се да мечтаеш”, организирана от Лайънс клуб „Свилена”, и значка за мандат 2023-2027 с герба на Свиленград, а кметовете на селата получиха книги за историята на общината.

    След клетвената церемония общинските съветници проведоха първото си заседание, което бе водено от най-възрастния сред тях - Кирил Търпов. С тайно гласуване за двама номинирани – адвокат Георги Еленков и Стамо Димитров, за председател на новия Общински съвет бе избран Георги Еленков. Той изрази желанието си Общинският съвет и Общинската администрация да работят все така усилено, в разбирателство и консенсус, за да се поздравят отново с успехи след 4 години и веднага насрочи на 15 ноември следващо извънредно заседание за сформиране на работни комисии към ОбС.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини