От х:

Днес в x:

Търсят съдебни заседатели в Хасково и Харманли

Продължава събирането на документи на кандидати за съдебни заседатели за Окръжен съд – Хасково за нов 4-годишен мандат, съобщиха от Темида. Служителите ще бъдат назначени за периода от 2019 до 2022 г.

Документите на кандидатите се набират от Общинския съвет в Хасково и от Общинския съвет в Харманли, а Общинският съвет в Свиленград предстои да открие процедура. В Димитровград вече приключи процедурата по събиране на документи.

Кандидатите за съдебни заседатели трябва са на възраст от 21 до 68 години, да имат настоящ адрес в сътветната община, да имат завършено най-малко средно образование, да не са осъждани за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията, да не страдат от психически заболявания. На длъжността не могат да бъдат назначени съдебни заседатели от друг съд. Кандидатът не може да бъде общински съветник от съдебния район, за който е избран, не трябва да участва в ръководството на политическа партия, коалиция или организация с политически цели, не трябва да работи в съд, прокуратура, следствени органи, Министерство на вътрешните работи или в други органи от системата за национална сигурност, намиращи се в съдебния район, за който е избран.

Подробни изисквания за кандидатване за съдебни заседатели са посочени на интернет-страниците на Окръжен съд – Хасково и на съответните общини.

Мандатът на действащите сега съдебни заседатели изтича на 1 юли 2019 г.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ня
  Някой
  44 -4
  13:39, 7 юли 2018
  Пак ще нагласят тяхни си хора , всичко е един параван за пред хората ! Както по-детските градини Директорките си назначават познати , роднини и на еди кой си жената , но трябва да си платиш естествено по-някакъв начин иначе и връзки не вървят !
 • 2
  Някой правилно казваш че вече и връзките не помагат а само парите Навремето Лилито Иванова пееше -----не всичко е пари приятелю ------ама се оказа че не етака
 • 3
  Бе
  Без значение
  13 -2
  22:48, 7 юли 2018
  Темата която е в заглавието на публикацията е за заседатели , но коментара на ”Някой” ми направи впечатление ! Моите деца вече са минали отдавна през детските градини и когато преди около две години детето ми завърши детската градина имаше ”опция”спонсорство докато беше още там . Тоест самите те директорките се интересуваха родителите къде работят и какво се занимават за да ги използват за някакъв вид ”дарение” за градината -естествено безплатно , само и само детето да му се обръща СПЕЦИАЛНО внимание и да се чуства добре ! Я сега ми кажете как да вярваш на тези хора като има -наши и ваши !!
 • 4
  Га
  Гарабед
  8 -1
  09:47, 8 юли 2018
  Има двама кандидати Алтънчето и Антончо ""неподкупния ,и двамата началници в ММ .В последния момент кандидатурите са им отхвърлени.Първият защото бил извънгабаритен,втория да засенчи някой по неподкупност.

Хороскоп за 05.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За много от вас денят се свързва с начало на проект или друга заетост, която ще ви носи доходи. Други ще задълбочат познанията си по въпрос, привличащ ги с перспектива за професионално развитие. Душевната ви нагласа ще ви подтикне към по-задълбочено общуване с подходящия човек и няма да съжалявате. Денят е подходящ и за лични занимания.
05 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ангажименти от различен характер ще запълват времето и мислите ви днес. Гледайте на тях отговорно и обмислете възможните варианти за действие. Нетрадиционен подход също може да ви донесе успех. Интересна среща ще постави началото на нови предизвикателства, за каквито сте подготвени.
05 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С настроение ще се заемете с подобряване организация на работното място. В тази връзка ще вземете и съответните решения, подобрявайки чрез тях ефективността на труда си. В семейството ще посрещате или изпращате някого. Ако заложите на самоподготовка, ще постигнете бърз напредък, предвид потенциала, който носите.
05 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не допускайте липсата на пари да промени отношението ви към околния свят. Добри хора сте и направете така, че проблемите ви да не стават достояние на другите. Можете да се справите и ще го направите, като запазите достойнството си. Приключвайки започнат проект, ще подобрите финансите си и времето ще ви стигне за по-приятни занимания вечерта.
05 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Навременните ви и правилни действия ще повишат авторитета и вярата в собствените ви сили и възможности. Смело атакувайте целите си, времето работи за вас. За сметка на деловата ви активност личния ви живот се нуждае от обновление. Покажете на партньора си, че очаквате от него конкретни действия, а не само приказки.
05 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Вие ще сте водещи днес, но не давайте воля на началническите си пристрастия. Успеха ще бъде с вас, стига да овладеете емоциите си. Съсредоточете се и действайте разумно и предвидливо. Можете с лекота да си осигурите съмишленици, ако покажете, че имате какво да научите от тях.
05 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Има с какво да изненадате хората, които обичате. Поканете ги на разходка сред природата, ще ви се отрази тонизиращо на всички, а вие ще се постараете да направите приятна атмосфера наоколо. Самостоятелният ви бизнес ще наложи по-забързано темпо, което ще се отрази на времето и нервите ви.
05 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Със сигурност днес ще ви се наложи да поработите сериозно, за да осъществите намеренията си. Не се притеснявайте от конкурентна на вас дейност, имате реални шансове да постигнете блестящи резултати. Вашите близки ще ви подкрепят.
05 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С деловото си отношение към проблемите ще предизвикате добри резултати, но и ще събудите нечии интерес към себе си. Няма да липсват условия за конфликти, защото и вашата чувствителност е изострена. По добре да бъдете кротки и да не се поддавате на провокациите. Финансови придобивки и романтичен флирт ще направят вечерта ви хубава.
05 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промените при вас са в ход, но помислете дали това очаквате. Извличайте най-доброто за себе си, без да залитате по фалшиви обещания и представи за бляскаво бъдеще. Сами се погрижете за себе си, за да не обвинявате друг, в случай на различия в мисленето. Ще изненадате много хора с решенията си.
05 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нечии съвет ще ви помогне да се справите по-леко с въпрос, който възприемате, като труден за решаване. Ще отбележите напредък в област, която изисква съобразителност, пъргава мисъл и навременни действия. Потърсете за себе си приятеля, с когото бихте се чувствали уютно и добре.
05 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С приключването на проект, който ви струваше немалко сили и средства ще сложите край на един период в живота си и ще започнете нов. По-ведро ще гледате на нещата, защото сте усвоили уроците си. Ще привлечете вниманието на някой, когото харесвате и ще се радвате на взаимния си интерес.
05 юни 2020
Последни новини