От х:

Днес в x:

19 °C

Първи ремонт от 80 години насам по пътя Харманли-Маджарово

Изображение 1 от 6

  Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова провери на място как върви ремонта от пътното кръстовище край Върбово, към Тънково до с. Долни Главанак.

  Строително – монтажните дейности в близо 12-километровата отсечка продължават.

  Към момента се извършват изкопни работи, поставя се основа на пътя, премахват се стари и се изграждат нови тръбни водостоци. На места, където не достига габарит или пътя е под голям наклон се укрепва с габиони. Извършват се локални ремонти и рециклиране на пътния участък с машина. На този етап в отделни зони е положен първият 7-сантиметров пласт от асфалт, като предстои да бъдат положени още два пласта от по 4 сантиметра.

  По време на инспекцията екипи на фирмата изпълнител взеха мониторингова проба - ядка от асфалтовия пласт, с която се следи плътността и размера на положената настилка. Проверката показа точно 7см. положен асфалтов пласт.

  Крайният срок за приключването на дейностите по пътя е средата на 2021 година. В този участък не е правен ремонт от 80-те години на миналия век.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Ха
   Хасково НЕТ
   45 -1
   15:51, 28 авг 2020
   Разликата между 80 години и 80-те години е огромна!!! Неграмотници
   • Редакторките
    които аз назначих са прости пуцки и мисирки
    от ГРОБ Жени
   • Яя
    Яяя1
    15 -1
    09:04, 29 авг 2020
    Вижте пътя от Манастир до Корен - по-зле от черен път , а те го разчертали за маркировка!!!!!!!
   • Ha
    Haskovanert
    2 -5
    23:06, 29 авг 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
   Ив
   Иван боев
   24 -6
   16:38, 28 авг 2020
   Как така намериха най не качествената фирма АБ АД. Догодина пак ще се правят ремонти....
  • 3
   Па
   Пасков
   17 -4
   19:08, 28 авг 2020
   Как няма да печелим, като Пеевски е зад гърба ни
  • 4
   Го
   Горел
   17 -1
   22:23, 28 авг 2020
   Да се оправи и пътя от Маджарово до Бориславци.Както от Бориславци през Малки Воден до разклона за Ивайловград.
   • Хи
    хихихи
    13 0
    23:04, 28 авг 2020
    За Малки воден нали ви оправиха моста. Стига толкоз.
  • 5
   Ре
   Реалист
   10 -2
   00:57, 29 авг 2020
   Едва ли някой смята, че това е път.
   Това нещо е по зле от разорана нива...
  • 6
   Ня
   Някой
   8 -3
   11:28, 29 авг 2020
   А стига ве !!! Преди осемдесет години е имало асфалт ? И го рециклират с машина . Бре ? Ама Вие сериозно ли? Тоест да знаем ,че това не се прави на ръка и само с чук и лопата ! Ай вземете чука и се самопраснете по тъпите кухи чутури на които функцията е да ви помогнат да не се удавите като попаднете в по дълбока вода.
  • 7
   Чи
   читател
   10 -1
   14:48, 29 авг 2020
   Редакторите,махнете тази статия.... Изложихте се с това заглавие....

  Хороскоп за 19.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  19 сеп 2020
  Последни новини