От х:

Днес в x:

1 °C

Първи ремонт от 80 години насам по пътя Харманли-Маджарово

Изображение 1 от 6

  Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова провери на място как върви ремонта от пътното кръстовище край Върбово, към Тънково до с. Долни Главанак.

  Строително – монтажните дейности в близо 12-километровата отсечка продължават.

  Към момента се извършват изкопни работи, поставя се основа на пътя, премахват се стари и се изграждат нови тръбни водостоци. На места, където не достига габарит или пътя е под голям наклон се укрепва с габиони. Извършват се локални ремонти и рециклиране на пътния участък с машина. На този етап в отделни зони е положен първият 7-сантиметров пласт от асфалт, като предстои да бъдат положени още два пласта от по 4 сантиметра.

  По време на инспекцията екипи на фирмата изпълнител взеха мониторингова проба - ядка от асфалтовия пласт, с която се следи плътността и размера на положената настилка. Проверката показа точно 7см. положен асфалтов пласт.

  Крайният срок за приключването на дейностите по пътя е средата на 2021 година. В този участък не е правен ремонт от 80-те години на миналия век.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Ха
   Хасково НЕТ
   45 -1
   15:51, 28 авг 2020
   Разликата между 80 години и 80-те години е огромна!!! Неграмотници
   • Редакторките
    които аз назначих са прости пуцки и мисирки
    от ГРОБ Жени
   • Яя
    Яяя1
    15 -1
    09:04, 29 авг 2020
    Вижте пътя от Манастир до Корен - по-зле от черен път , а те го разчертали за маркировка!!!!!!!
   • Ha
    Haskovanert
    2 -5
    23:06, 29 авг 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
   Ив
   Иван боев
   24 -6
   16:38, 28 авг 2020
   Как така намериха най не качествената фирма АБ АД. Догодина пак ще се правят ремонти....
  • 3
   Па
   Пасков
   17 -4
   19:08, 28 авг 2020
   Как няма да печелим, като Пеевски е зад гърба ни
  • 4
   Го
   Горел
   17 -1
   22:23, 28 авг 2020
   Да се оправи и пътя от Маджарово до Бориславци.Както от Бориславци през Малки Воден до разклона за Ивайловград.
   • Хи
    хихихи
    13 0
    23:04, 28 авг 2020
    За Малки воден нали ви оправиха моста. Стига толкоз.
  • 5
   Ре
   Реалист
   10 -2
   00:57, 29 авг 2020
   Едва ли някой смята, че това е път.
   Това нещо е по зле от разорана нива...
  • 6
   Ня
   Някой
   8 -3
   11:28, 29 авг 2020
   А стига ве !!! Преди осемдесет години е имало асфалт ? И го рециклират с машина . Бре ? Ама Вие сериозно ли? Тоест да знаем ,че това не се прави на ръка и само с чук и лопата ! Ай вземете чука и се самопраснете по тъпите кухи чутури на които функцията е да ви помогнат да не се удавите като попаднете в по дълбока вода.
  • 7
   Чи
   читател
   10 -1
   14:48, 29 авг 2020
   Редакторите,махнете тази статия.... Изложихте се с това заглавие....

  Хороскоп за 08.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Авторитетът, с който се ползвате ще разшири възможностите пред вас в бизнес и професионален план. В реализацията на целите си ще ви се наложи да правите компромиси, но няма да съжалявате. И с право, в замяна ще получите удовлетворяващи ви условия. Някой, с когото имате неизяснени отношения ще поиска обяснение.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще ви въвлекат в спор, към който е по-добре да запазите неутралитет. На по-късен етап това ще ви донесе предимство, за това бъдете далновидни. Добри новини, свързани с бизнеса или службата, или отнасящи се до нова заетост. Домашен ремонт може да погълне от времето ви, но не се противете.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Високите ви изисквания налагат да не спирате в развитието си, в професионален и личен план. Добрите ви контакти ще са ви от полза при търсене на повече информация по интересуващ ви въпрос. Културни интереси ще ви отведат на интересно място, сред хора, споделящи общи вълнения.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ви ще премине без изненади и ще успеете да се подготвите за предстояща изява. Настроението ви ще се подобри и това ще се отрази на всички около вас, ставайки по-добри, усмихнати и услужливи. Пътуванията ще преминат без излишни главоболия и с добри резултати, ако са свързани със срещи и работа.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Обзети сте от ентусиазъм и горите от желания за действие. Добре ще е, ако обедините усилията си с тези на хората около вас. Можете да се надявате на успех следобед, когато имате по-благоприятни шансове да достигнете до цел. Занимават ви и личните проблеми на ваш близък. Може би наистина ще му помогнете.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви доста разнородна и интересна работа днес. Може би ще се наложи да се справяте в ситуация непривична за ежедневните ви занимания и това ще се окаже много полезно за в бъдеще. Ако се реализирате в деловата сфера денят може да ви донесе и перспективна възможност за инвестиции, което в кратък срок ще се отрази много благотворно на материалното ви положение.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съобразявайки се с обстоятелствата, ще си наложите повече тъпение в общуването с колегите и всички около вас. Прецизността, с която работите ви носи добри резултати и в същото време трупате емоционално и физическо напрежение, което ако не бъде овладяно, може да доведе до нежелани последствия.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Може да се каже, че днес е един от вашите дни. Успехът ви в службата ще бъде нещо естествено днес, като няма да закъснеят и новини за повишения или добри материални и лични печалби. Сякаш сте полетели на ангелски крила. Е, напоследък доста се потрудихте и сега намерете подобаващ начин за веселба и почивка. Няма да ви липсва добра компания от верни другари.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нови развития или непредвидени обстоятелства могат да променят намеренията ви, най-вече в служебен план. Нови срокове, по-спешни задачи или неотложно пътуване ще ускорят темпото. Проявете разбиране и с работата си покажете, че сте над дребните и незаслужаващи внимание нечии капризи.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Когато се чувствате добре и във форма, на всички около вас им е приятно. Настроението и самочувствието ви се нуждаят от оздравяване. Обърнете внимание на онези неща, които ви причиняват болка и ви правят унили. Дистанцирайте дразнителите, починете си от всякакви грижи, потърсете приятни за душата и тялото ви занимания.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Настроението ви днес едва ли ще е върхово, за което няма конкретна причина. За да се разбирате с околните обаче, постарайте се да владеете емоциите си и да не пресичате ентусиазма на хората, които го проявяват. В личен план ще бъдете изненадани от констатация на ваш близък, която доста ще ви накара да се замислите.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Идващите дни ще ви натоварят с отговорности и повече ангажименти. Гледайте днес да си починете, като оставите и на другите да се включат в домашната работа. Децата ще следват своите желания и това ще ви кара да се съобразявате с тях. Повече мислете за здравето си, има какво да промените в режима си на хранене.
  08 мар 2021
  Последни новини