От х:

Днес в x:

-3 °C

Омбудсманът препоръча на МРРБ хасковлии да плащат по-ниска цена на водата

Омбудсманът Диана Ковачева е изпратила препоръка до регионалния министър Петя Аврамова, в която настоява да се прилага по-ниска от утвърдената от Комисия за енергийно и водно регулиране цена на водоснабдителната услуга, предоставяна от ВиК Хасково, съобщиха от пресслужбата й.

Причината за искането на омбудсмана е доказано лошо качество на питейната вода. Доц. Ковачева е препоръчала още да бъдат реализирани конкретни мерки за подобряване качеството на услугата в най-критичните зони в областта.

Националният обществен защитник вече поиска от „ВиК“ -Хасково да не прилага утвърдената от КЕВР по-висока цена на водата в региона, с която от 1 август услугата стана най-скъпата в цялата страна. Тогава Диана Ковачева се позова на факта, че на територията на Област Хасково има редица населени места, в които от години с актове на Регионална здравна инспекция - Хасково е ограничено ползването на питейната вода от населението.

Повод за новата препоръка, този път до регионалния министър, за цената на водата в областта, е в отговор на писмото до омбудсмана от ВиК оператора, обясняват от преслужбата доц. Ковачева. В него дружеството изразявало становище, че утвърждаването на цената на услугата е необходимо, за да се осигури устойчиво поддържане на системите, които да генерират достатъчен финансов ресурс за предоставяне на годна за пиене вода.

„Оценявам, че за гарантиране на качествена водоснабдителна услуга са необходими значителни ресурси. В същото време, не мога да приема, че финансовата страна на въпроса може да служи в случая за оправдание, с оглед дългогодишното съществуване на проблемите във ВиК сектора“, пише омбудсманът.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  ВИ
  В и К
  47 -1
  15:53, 28 авг 2020
  Трябва да препоръча и брикетите да започнат да си плащат водата. Ако ли не на площада.
  • Го
   Горския
   6 0
   01:14, 30 авг 2020
   И аз препоръчвам на хищниците
   да не ядат добитък
   .....
   ама докато не подпиша с бренекето не става
 • 2
  Въ
  Възмутена гражданка
  43 0
  16:50, 28 авг 2020
  На ул. "Акация" ромите не плащат вода, а ние плащаме най - скъпата вода в България.
  • Да
   Да
   28 -1
   22:38, 28 авг 2020
   Ромите не стига .,че не плащат,ами и изобщо не си спрат водата и си тече ей така по улиците.
 • 3
  На
  наивници
  32 -2
  16:53, 28 авг 2020
  Кой го е...ва омбудсмана в калабълъка. Измислена институция за заблуда на простите дебили. Да видим колко ще го послушат от МРРБ. Дали ще намалят цената на водата в Хасково? Ха дано ама надали.
 • 4
  Ла
  ла
  16 0
  23:06, 28 авг 2020
  Водата е поскъпнала от този месец
 • 5
  Не
  ненужен пост в държавата ни
  15 0
  10:16, 29 авг 2020
  И какво като е препоръчала? Вече се плаща по новите цени.
 • 6
  Я
  Я
  10 -1
  12:28, 29 авг 2020
  Там, където има кадър о управление няма висока цена на водата.
 • 7
  Ня
  Няма налягане
  3 0
  21:22, 30 авг 2020
  То остави, че е най - скъпата и не става за пиене, ами и за къпане и миене не става щото няма нормално налягане в някои квартали, даже и когато няма аварии. Хората си монтират хидрофорни системи и за останалите е още по-слабо налягането.

Хороскоп за 25.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Намесвате се решително във въпрос, касаещ всички на работното място. Имате достатъчно енергия и опит да се справите с този въпрос, но това ще отнеме ценно за вас време. Въпреки това сте склонни на жертви, щом смятате че нещо си струва. Помагате на приятел да се справи с личен проблем. Оставете си време лично за себе си вечерта и си починете добре.
25 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В обкръжението си имате хора, които не са безразлични към успехите ви. Но това не значи, че ги споделят, напротив. Пазете се от лицемерието им и не ги допускайте близо до себе си. Погрижете се да приведете в ред документацията си, възможни са проверки. Желание, свързано с определен човек ще ви срещне по-скоро с него.
25 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Новите изисквания на работното място ще ви накарат да попълните знанията си с допълнителна информация. Целите ви са осъществими, но с повече работа. Засилените контакти и възстановено сътрудничеството с човек, от професионалната сфера, в която се трудите ще ви помогнат по-скоро да постигнете желаните резултати.
25 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще бъде успешен, колкото и да ви се вижда странно това. Потиснете тревогите си, защото нямате причини да унивате. Самочувствието ви е достатъчно на ниво за да градите добро бъдеще. Ще имате развитието на въпрос, касаещ не само вас, но и онези, с които работите. Ще получите подкрепа и нещата ви ще се придвижват ускорено напред.
25 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В задачи и приятни вълнения ще премине деня на по-вечето от вас. Успехът изисква да покажете добра организация и старание в работата, но нищо да тук няма да ви затрудни. Бизнес-новина или друга интересуваща ви вест ще повиши настроението ви и ще ви подтикне към активност, за да не пропуснете момента.
25 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Всеотдайни сте към работата си и това ще ви донесе резултати. Спокойният и ведър тон ви помага да постигнете разбирателство с околните. Откриват ви се възможности за допълнителни доходи през следващите дни. В личен план сте прекалено съсредоточени върху развитието на една връзка и не забелязвате интереса към себе си от някой друг около вас.
25 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Разнообразен и приятен ден, без нежелани изненади. Деловият ви нюх ще ви подскаже най-удачното решение. Печалбите ще надхвърлят очакванията на мнозина от вас. Не се нагърбвайте с непосилни задачи, концентрирайте се върху непосредствените си ангажименти.
25 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Заели сте изчаквателна позиция в делови план, а това едва ли е най-доброто, което можете да направите. Моментът е подходящ за активни действия, но ще трябва да бъдете внимателни Възможни са грешки ако сте прекалено самоуверени. Вие сте тези които давате тон в личните си взаимоотношения, а това може да не се хареса на определени хора. Съобразявайте се повече.
25 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако заниманията ви днес будят у вас напрежение и понижават настроението ви, не се колебайте да ги отложите. Добре е да сте спокойни и приветливи. Поставяте основите на бъдещи проекти, изискващи внимание и проникновеност. Семейна среща ще ви събере с роднини и близки приятели.
25 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
След упорита работа успявате да постигнете печалби, които отдавна са ваша цел. Независимо от характера на работата ви днес, имате отлични шансове за реализация, които не бива да пренебрегвате. Добре ще е ако работите съвместно с колегите си, тъй като това ще задвижи делата ви и ще ви улеснява в редица моменти. Не пренебрегвайте сърдечния партньор.
25 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако срещнете неразбиране по професионален въпрос, не губете присъствие на духа. Аргументирано защитете тезата си, а може и да вникнете в тази на опонента си. Винаги може да научите нещо полезно и практично. Ситуацията ще ви подскаже как да действате, доверявайки се на разума, опита и възпитанието си.
25 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имайте повече търпение в работата си и в общуванията си с хора, които ви създават проблеми. Но за да са успешни начинанията ви, не въвеждайте други в подробностите. Когато те станат факти, тогава говорете за тях. Представителките на нежния пол ще са впечатлени от интересен човек и ще потърсят по-пряк контакт с него.
25 ное 2020
Последни новини