От х:

Днес в x:

19 °C

Омбудсманът препоръча на МРРБ хасковлии да плащат по-ниска цена на водата

Омбудсманът Диана Ковачева е изпратила препоръка до регионалния министър Петя Аврамова, в която настоява да се прилага по-ниска от утвърдената от Комисия за енергийно и водно регулиране цена на водоснабдителната услуга, предоставяна от ВиК Хасково, съобщиха от пресслужбата й.

Причината за искането на омбудсмана е доказано лошо качество на питейната вода. Доц. Ковачева е препоръчала още да бъдат реализирани конкретни мерки за подобряване качеството на услугата в най-критичните зони в областта.

Националният обществен защитник вече поиска от „ВиК“ -Хасково да не прилага утвърдената от КЕВР по-висока цена на водата в региона, с която от 1 август услугата стана най-скъпата в цялата страна. Тогава Диана Ковачева се позова на факта, че на територията на Област Хасково има редица населени места, в които от години с актове на Регионална здравна инспекция - Хасково е ограничено ползването на питейната вода от населението.

Повод за новата препоръка, този път до регионалния министър, за цената на водата в областта, е в отговор на писмото до омбудсмана от ВиК оператора, обясняват от преслужбата доц. Ковачева. В него дружеството изразявало становище, че утвърждаването на цената на услугата е необходимо, за да се осигури устойчиво поддържане на системите, които да генерират достатъчен финансов ресурс за предоставяне на годна за пиене вода.

„Оценявам, че за гарантиране на качествена водоснабдителна услуга са необходими значителни ресурси. В същото време, не мога да приема, че финансовата страна на въпроса може да служи в случая за оправдание, с оглед дългогодишното съществуване на проблемите във ВиК сектора“, пише омбудсманът.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  ВИ
  В и К
  47 -1
  15:53, 28 авг 2020
  Трябва да препоръча и брикетите да започнат да си плащат водата. Ако ли не на площада.
  • Го
   Горския
   6 0
   01:14, 30 авг 2020
   И аз препоръчвам на хищниците
   да не ядат добитък
   .....
   ама докато не подпиша с бренекето не става
 • 2
  Въ
  Възмутена гражданка
  43 0
  16:50, 28 авг 2020
  На ул. "Акация" ромите не плащат вода, а ние плащаме най - скъпата вода в България.
  • Да
   Да
   28 -1
   22:38, 28 авг 2020
   Ромите не стига .,че не плащат,ами и изобщо не си спрат водата и си тече ей така по улиците.
 • 3
  На
  наивници
  32 -2
  16:53, 28 авг 2020
  Кой го е...ва омбудсмана в калабълъка. Измислена институция за заблуда на простите дебили. Да видим колко ще го послушат от МРРБ. Дали ще намалят цената на водата в Хасково? Ха дано ама надали.
 • 4
  Ла
  ла
  16 0
  23:06, 28 авг 2020
  Водата е поскъпнала от този месец
 • 5
  Не
  ненужен пост в държавата ни
  15 0
  10:16, 29 авг 2020
  И какво като е препоръчала? Вече се плаща по новите цени.
 • 6
  Я
  Я
  10 -1
  12:28, 29 авг 2020
  Там, където има кадър о управление няма висока цена на водата.
 • 7
  Ня
  Няма налягане
  3 0
  21:22, 30 авг 2020
  То остави, че е най - скъпата и не става за пиене, ами и за къпане и миене не става щото няма нормално налягане в някои квартали, даже и когато няма аварии. Хората си монтират хидрофорни системи и за останалите е още по-слабо налягането.

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
19 сеп 2020
Последни новини