От х:

Днес в x:

Намалиха часовете в училище „Шандор Петьофи“ заради липсата на вода

С намалени часове учиха в ОУ“ Ш. Петьофи“ в хасковския квартал“Орфей“ днес заради липсата на вода, съобщиха от общинската администрация.

Там учениците от всички етапи и форми на организация на учебния процес са били с редуцирана на 20 минути часове.

За учениците от начален етап е осигурена питейна вода, а за най-малките е създадена и организация за дезинфекциране на ръцете преди обедното им хранене. Уведомени са родителите за намаленото учебното време с цел същите да организират прибирането на децата си от училището.

До това се стигна след като близо две денонощия се работи по тежка авария в Помпената станция до с. Ябълково. Водата се пуска поетапно в Хасково, в частите, които се захранват от там днес и в Минерални бални и няколко околни села. Освен това има предупреждение водата да не се пие, там където вече е потекла, заради съмнения за високи нива на уран.

В детските градини на територията на Община Хасково към момента няма прекъсване на водоподаването, с изключение на две градини- № 15 „Слънце“ в „Орфей“ и № 19 „Щурче“ - сградата на ул. „Пролетарска“ № 1.

Към момента и двете детски градини имат събран резерв от количество вода за битови нужди, което ще им стигне за днес.

Всяко от детските заведения е направила организация за осигуряване на бутилирана вода за нуждите на децата с необходимите документи удостоверяващи качеството й. В „Слънце“ са осигурили и бутилирана вода за готвене, уточняват от кметството.

Във всички социални домове и услуги на територията на града има създадена организация за използването на водата само за хигиенни цели и е осигурена бутилирана вода за потребителите.

В Дом за стари хора - Кенана имат създадена организация, за потребителите има осигурена вода и диспенсери. В Дневен център за деца и младежи „Марина“ и Дневен център за пълнолетни лица имат създадена организация за използването на водата, като е осигурена вода и за потребителите.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Бе
    Безводие
    9 -1
    14:19, 23 сеп 2021
    Скоро няма да има и училище, за какво ви е?
  • 2
    Ро
    робот
    7 -3
    15:38, 23 сеп 2021
    кво ги мъчите по 20 минути, дай от утре по 5 минути, докато ги преброиш, кой тука, кой вкъщи и часа свършил, а от 1 октомври онлайн, щото едно чаве да се разболее, целия клас отива под карантина, оттам майките и бащите, от там и колегите им, бъдете отговорни, ако знаете какво означава тая дума!
  • 3
    Ма
    Малеее
    0 0
    22:35, 26 сеп 2021
    Научете се да пишите. Разбира се че трябва да са намале. Тези деца не си вият ръцете от 8ч до 18ч представяте ли си, че и те като хората ходят до тоалетна.
Последни новини