От х:

Днес в x:

Митничари под прикритие задържаха нелегален алкохол по обява в Интернет

Близо 700 литра етилов алкохол, без документи за платен акци,з задържа eкип на митническа мобилна група при проверка на къща в община  Димитровград.

Митническите служители стигнатдо нелегалния концентрат под прикритие, като клиенти по обява в сайт за продажби в интернет.

Митническите служители договарят в телефонен разговор покупка на предлаганата в онлайн обявата „домашна ракия“.

При последвала митническа проверка, в частния имот на „търговеца“, митническите служители откриват под навеса, в двора, пластмасови туби с вместимост по 10 и 11 литра. Общото количество  е 699 литра. 

При извършения полеви тест става ясно, че 429 литра от откритата течност е с алкохолно съдържание 70º, а 270 литра - 50º.  Една част от открития алкохол е собственост на лицето, което е публикувало обявата, а другата – на собственика на имота.

В рамките на проверката за алкохола не са представени документи за платен или обезпечен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове.

Тебите с нелегалния концентрат са  иззети в  склад на Митница Пловдив. Взети са проби за лабораторен анализ. След излизане на резултатите от лабораторните експертизи предстои да бъде образувано административнонаказателно производство по случая.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ке
    Кенанския Маймун
    10 -3
    16:14, 19 дек 2018
    По Гнусни от мильовците и свинете са само митничарите
  • 2
    00
    001
    9 0
    16:21, 19 дек 2018
    "Митническите служители стигнатдо нелегалния концентрат под прикритие, като клиенти по обява в сайт за продажби в интернет."
    "Тебите с нелегалния концентрат са иззети в склад на Митница Пловдив."
    По- неграмотни журналисти от вас едва ли има!!!!
  • 3
    Ар
    Артика
    4 0
    20:56, 19 дек 2018
    Ами толко може Анелийка Кунева.
Последни новини