От х:

Днес в x:

Децата на Хасково пътуваха в "Машина на времето" на Старозагорската опера

Изображение 1 от 6

    Ученици от Хасково получиха своя пореден Коледен подарък днес. Мюзикълът за деца на Държавна опера Стара Загора "Машина на времето" напълни читалище „Заря“. Представлението беше безплатно за всички. То е част от Празничния афиш за най-малките на община Хасково.

    Музикалният спектакъл, който провокира любопитството на децата към развитието на музиката и танца във времето, е създаден по идея и сценарий на Радост Младенова-Арабаджиева.

    Музиката на песните е на Маргарита Шоселова, а инструменталите и аранжиментите са дело на Александър Тумангелов и Димитър Косев

    "Машина на времето" е създадена по либрето на Мая Дългъчева. Хореографията и и режисурата са на Радост Младенова-Арабаджиева, върху сценографията е работила Теодора Джамбазова, която е и художник на костюмите. Мултимедийният проект е създаден от Сергей Голубев. За изпълненията се е погрижила вокалния педагог Зорница Желязкова, а консултант по актьорско майсторство е Деница Янакиева. Майстор на красивите кукли, които са част мюзикъла, е Живко Кънев.

    Децата на Хасково пътуваха от Каменната ера до наши дни в „Машина на времето“ заедно със солистите и хора от Детско-юношеско студио за опера и балет „Маргаритки“ на Държавна опера Стара Загора.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини