От х:

Днес в x:

Мобилни митничари спипаха харманлиец да продава нелегално ракия „от багажник“ по интернет обява

Два случая на нелегална продажба на вино и ракия е засякла мобилна митническа група в Харманли, съобщиха от Агенция“ Митници“.

При единият от тях те са спипали харманлиец да продава пиячката на улицата направо от колата си, при втората засечка обаче става въпрос за много голямо количество алкохол без лицнз, складиран в абсолютно нелегален обект.

За заковаването на ситуацията митническата група е приложила метода „анализ на риска“.

От свои източници Haskovo.net  научи, че частникът, който наливал ракия на пътя е засечен първоначално по обява в интернет.

Митничарите са го заковали на място като използвали действието на т.нар. контролирана покупка. Естествено, че търговецът не е успял да им покаже никакви документи за платен акциз на стоката си.

Харманлийци обаче разказаха, че продажбата на ракия и дори водка „от багажник е абсолютна практика в града. Хората купували на черно понеже били убедени, че питиетата домашно производство, предлагани от частни лица са в пъти по-сигурни и качествени от тези по магазините.

При втория случай на разкрит нерегламентиран алкохол в Харманли, описаното количество е близо десет тона вино и 78 л. ракия. Те били складирани в бидони по в помещение в рамките на града. 

Складът е абсолютно нелегален, без никакви регистрации и документи. 

Има съмнения, че той е свързан с легален обект за продажба на вино и ракия, като него пласьор на черно обаче.

Срещу нарушителите ще има административни производство, понеже спипаните количествата алкохол не са били бутилирани.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини