От х:

Днес в x:

Откриха модерен кабинет по математика за патронния празник на Васил Левски

    Модерен кабинет по математика беше открит днес за патронния празник на Средно училище „Васил Левски“ в Хасково. Стаята е оборудвана от – до. Направен е цялостен ремонт и е обзаведена с нови мебели и техника. Сменени са чиновете, столчетата, гардеробите и щорите, които са закупени със средства от Училищното настоятелство. Друга част от оборудването – дъска, магнитни триъгълници и мултимедия са по проект „Твоят час“. Поръчани и 10 портрета на велики математици като Архимед, Питагор, Ойлер и други, които ще бъдат окачени на вътрешната стена в стаята, която разполага и с табла с геометрични формули.

    В кабинета ще се обучават ученици от 5 до 7 клас от преподавателката Малта Георгиева. Едни от първите, които влязоха в обновената стая бяха 7Б клас.

    „Обновяването на кабинета по математика е по идея на директора Милена Михайлов, тъй като той беше един от най-старите и имаше нужда от ремонт“, обясни зам.-директорът Росимира Кехайова.

    По случай седмицата на патронния празник на училището са предвидени редица изяви. Днес петокласници изпълниха драматизация по разказа „Апостолът в премеждие“ в часа по български език и литература с помощта на своята учителка Галя Георгиева. Малко по-късно деца от подготвителните групи от три забавачки - 3, 16 и 18 посетиха часове на четвъртокласници. Малчуганите бяха съпроводени от педагози и директорките на детските градини. „Идеята на посещението е децата да се запознаят с учениците и преподавателите, които в следващата учебна година ще водят първите класове и евентуално да станат възпитаници на училището“, обясниха още от ръководството на школото.

    Утре ученици от 8 до 12 клас от СУ „Васил Левски“ ще изпълнят рецитал и ще поднесат венци и цветя пред паметника на Апостола, намиращ се на източния вход. Половин час по-късно два автобуса с ученици и преподаватели потеглят към Карлово, където ще посетят къщата на Левски.

    Отново по повод патронния празник от ръководството на училището организираха литературни четения, конкурс за рисунка и други инициативи.

    Анета Кутелова 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Зо
      ЗОЯ
      16 -9
      11:10, 16 фев 2017
      Браво!
    • 2
      Bl
      BlackNigga
      3 0
      19:25, 16 фев 2017
      Чнг
    • 3
      U4
      u4itel
      1 -1
      09:26, 17 фев 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Последни новини