От х:

Днес в x:

Пилоти от три града запалиха гуми в каузата за бебето Борил

    Автомобилисти и мотористи  от Хасково, Димитровград и Свиленград участваха в дрифт благотворително шоу за набиране на средства за лечението на 5-месечния Борил Янков от Хасково. Бебето Борил  е с диагноза  Хиршпрунг, но освен дебелото черво, при него  са засегнати и тънките, което води до още по-тежки последствия и необходимостта от няколко операции.

    Повечето участници в дрифта се включиха с тунинговани коли, някои от тях –професионално направени, а други от аматьоорския клас.

    Сред тях беше и  21-годишният Адай Атаман, който кара БМВ 36, без подобрения. „Тук съм и заради шоуто, но най –вече, за да помогна с каквото мога, надявам се повече хора да се отзоват и да дарят средства за бебето”, каза младият мъж.  Също като него в зрелището между конусите и на две колела се включи и Георги Андонов. Той е от Хасково, на 24 години. "Събираме се и всеки кой колкото може да даде от сърце. Трябва да си помагаме, защото иначе няма как да се развиваме, трябва да бъдем човечни, защото всеки, ако даде малко от себе си-дали страст, дали любов, дали пари или идея-доброто ще е по-силно."

    Не за първи път Ива Колева и компания се включват в благотворителна кауза. Преди време тунингованите коли бяха извадени на площад „Свобода” в полза на друго хасковско момченце, което има нужда от средства за лечение-Кристиян.

    "Надявам се хората да помогнат и сега, предишният път акцията беше много успешна за Кристиян." Ива е рали състезател и от мястото на благотворителното събитие, тя тръгна за състезание във Видин, където участва като навигатор. Каузта #Да върнем усмивката на Борил продължава. 

    На дрифта днес присъстваха и родителите на бебето. Те разказаха, че засега са овладени инфекциите и малкият си е у дома. Предстоят обаче  още много тежки интервенции. След  изследване за взимане на материал от тънките черва, следва нова операция. „Благодарим на всички, които ни подкрепят от сърце! Важно е за нас, защото всичко тепърва предстои за Борил ”,  казаха Гергана и Георги Янкови.

    Дарителската сметка за помощ на Борил:

    УниКредит Булбанк
    Борил Георгиев Янков
    BIC: UNCRBGSF
    IBAN: BG48UNCR70001523398368

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ог
      Огнян Пожарникарски
      4 -17
      18:10, 28 окт 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Pp
        ppp
        12 -2
        18:20, 28 окт 2018
        Капут, научи правописа и обратно при козите
      • S7
        S74LK3R
        3 0
        10:25, 29 окт 2018
        Явно не случайно фамилията ти е такава, единственото нещо което сте правили е да лапате шланга.
    Последни новини