От х:

Днес в x:

Проф. Янков представи книгата „Най-успешните български министър-председатели“

Изображение 1 от 6

    Заслужилият професор на УНСС Георги Янков представи в Хасково книгата си “Най-успешните български министър-председатели 1879–2009”. Тя е първата по рода си в България и е резултат от мащабно проучване, продължило две години. То е на базата на рейтингово изследване като в него са били включени 31 премиери на страната, управляващи година и повече. Те са оценявани по 20 критерии от 56 учени от водещите университети в страната, сред които професори, доценти и доктори по политология и история. Оценката на качествата им и постиженията в изграждането на българската държава подрежда най-добрите петима български премиери след Освобождението до 2009 г. - Стефан Стамболов, Петко Каравелов, Константин Стоилов, Александър Малинов и Андрей Ляпчев.

    Представянето на книгата се реализира със съдействието на община Хасково, Историческото дружество – Хасково, Тракийското дружество „Георги Сапунаров“, Регионалния център за дистанционно обучение – Хасково към УНСС. На събитието в зала „Хасково“ присъства именития историк акад. Георги Марков, както и кметът на Хасково Добри Беливанов, който приветства гостите.

    Проф. Георги Янков е автор и на книга с история на родното си село Ефрем в община Маджарово. Той е бил и ръководител на РЦДО към УНСС в Хасково.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ст
      Студент
      2 -1
      16:43, 27 окт 2018
      Много добър и начетен е професор Янков.
    Последни новини