От х:

Днес в x:

Общината без рейсове в понеделник, превозвачите твъ̀рди: Оставка на кмета!

    Истински транспортен ад се очаква в понеделник в община Хасково. Почти всички села ще останат без транспорт, след като шефът на „Арда тур“ Себахтин Исмаил днес от трибуната на ОбС протестира против действията на кмета Добри Беливанов. Ябълката на раздора се оказа транспортната схема между общината и Минерални бани. Най-натовареният курс – в 7. 15 часа от Хасково за Баните бе даден на община Минерални бани. Техният превозвач обаче ползва автобус с 25 места и цена на билета 2.50 лв. „Арда тур“, пуска автобус с 50 места и цена на билета един лев.

    В емоционалното си изказване в ОбС днес Себахтин Исмаил обвини градоначалника, че постъпва против интересите на гражданите и в услуга на кмета на Баните Мюмюн Искендер.

    „Там има един кръг „пуешки главички“, които въртят схеми, а кметът на Хасково обслужва интересите им“, заяви Исмаил. Той уточни, че тази квота за Баните е била одобрена от община Хасково и е в услуга на „пуешките главички“ и против интересите на хората. Затова призова кметът да си подаде оставката до края на деня в понеделник.

    Себахтин Исмаил посочи още, че е инвестирал 4.5 млн. в Димитровградска община, защото там „има кмет, който се грижи за бизнеса и защитава интересите на хората“. Той каза още, че годишно „спонсорира“ община Хасково с 200 000 лева, обслужвайки губещи линии. И смята, че не е честно и справедливо да му отнемат печеливши курсове, с които компенсира загубите.

    По-късно през деня областният управител Станислав Дечев свика спешен брифинг, на който разясни хронологията на скандала. „На вчерашното заседание на областната транспортна комисия постъпи становище от кмета на Хасково, в което той се съгласява с предложението на кмета на Минерални бани. Преди това, със становище от 2 август, Хасково възразяваше срещу предложеното от Минерални бани разпределение на квотите. Днес обаче постъпи ново становище от кмета на Хасково, в което се отказва от вчерашното и иска да остане в сила това от 2 август. В писмото се казва още, че това е във връзка с постъпило възражение от хасковски превозвач“, уточни Дечев.

    Областният управител обясни, че искането на хасковския кмет за спешно заседание на Транспортната комисия няма как да се изпълни, защото за свикването ѝ е необходимо мотивирано искане, а такова няма. Има становище, което отменя друго становище от предишния ден. „Откъде да сме сигурни, че ако свикаме нова Транспортна комисия, няма да има ново, различно становище. А ако пък Минерални бани възразят и спрат и те автобусите, какво правим тогава“, попита губернаторът. Той допълни, че на вчерашната Транспортна комисия Себахтин Исмаил е казал същото, което е заявил днес на сесията на ОбС. „Въпреки това на последвалото гласуване представителят на община Хасково – зам. -кметът Велин Балкански е гласувал „за“ и бяха приети вчерашните квоти“, каза още Станислав Дечев. И допълни, че процедурата по свикване на нова Транспортна комисия ще отнеме поне един месец.

    Според Себахтин Исмаил без автобуси в понеделник ще останат селата Узунджово, Александрово, Константиново, Симеоновград, Войводово, Орлово, Мандра, Големанци, Конуш, Тракиец, Текето, както и Минерални бани.

    Шефът на „Арда тур“ допълни, че фирма „Сърнела“ се присъединява към протеста и без рейсове остават Манастир, „Малево, Корен, Криво поле, Елена.

    По изчисления на Себахтин Исмаил засегнати ще бъдат около 5 000 души в общината.

    Той беше категоричен, че протестите ще продължат и след понеделник, до оставката на кмета на Хасково.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (23)

    • 1
      Ос
      Оставка
      63 -25
      17:51, 26 окт 2018
      Дядото е в батака с двата крака отдавна е с мафията и града се управлява от мутри. Нито е честен още по-малко почтен даже си е крадец. Да си ходи съсипа хасково. Да си се хваща с некадърните си служители и да се махат съсипаха хасково. Тия дето им се очита кат стаматов, бояджиев, стаматов , джона да си го водят в монако и да се маха, че извършиха заедно геноцид над хасковлии.
      • Оо
        Оооопа
        27 -10
        21:26, 26 окт 2018
        Тоя мазния турчин на арда тур е толкова алчен нали взе автогарата бе аланколу. Като не можеш да вземеш всички поръчки и скандали прави и тоя Добрев гласи областния за кмет ама той не става горкия и Бившия кмет налива вода в огъня чрез сърнела много удобно да скочат на вълната, искат да се докопат до властта ама не става.
    • 2
      Ли
      Лилинчов ни Гошко
      38 -11
      18:00, 26 окт 2018
      Сега да си кажат кой инспирира този скандал!Смятаме значи един автобус с преместен час-добре съгласни сме сигурно не е изгоден часа-обаче автобуса возел на загуба щото билета бил левче- значи 50 местен автобус пълен ако е носи 50 лева. Е тоя скандал за 50 лева ли е?! Хептен ни напрайте на будали
      • Ar
        arda
        31 -15
        19:00, 26 окт 2018
        Ами Себахтин е в цикъл и както си му е реда цялата околия трябва да разбере - човека държи да ни занимава с личните си проблеми, даже оставки иска........
    • 3
      Би
      Бивш клиент на Арда тур
      43 -7
      18:08, 26 окт 2018
      Себахтин Исмаил да обърне внимание на автобусните шофьори, стюарди, стюардеси който му изпълняват курсовете до западна Европа, че с това тяхно поведение и отношение към пътниците си, ще си останат само те по автобусите му и без това седалките на автобусите му са полу празни, а защо ли на някои други превозвачи по същите маршрути автобусите им са на сто процента пълни с пътници.
    • 4
      Ке
      Кенанския Маймин
      31 -4
      18:20, 26 окт 2018
      Себахтине , кви "пуешки главички" - неверниците в Баните блъскат яко свински кюфтета :))
      ...
      А "пуешки главички" си е халал принос в Политическия речник на Българския език :))
    • 5
      Ше
      Шенай
      43 -9
      18:31, 26 окт 2018
      Себахтин Ага колко линии държи??? А? Време е да му съкратят по някоя! Голям монополист е станал!
    • 6
      Ге
      Гената
      35 -8
      18:44, 26 окт 2018
      Собственикът на "Арда тур" прави явен дъмпинг на цените и цели монопол на линиите в областта.
    • 7
      Аз
      Аз
      25 -37
      18:59, 26 окт 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • До
        До Аз
        25 -4
        22:33, 26 окт 2018
        1. Шофъори пушат и псуват като каруцари.
        2. Бараките му за Берлин, Прага и Солун текат от климатиците по седалките
        3. Обществен превоз до селата с каруци а не автобуси....
        Е това ли е упорития му труд? Или всичко май е плод на мафиотската структура ДуПиСе
    • 8
      Ке
      Кенанския Маймун
      31 -3
      19:23, 26 окт 2018
      От Ада Тепе чорбаджиите от Герб и Бейовете от ДПС изкопаха злато за милиард долара ,
      а Андрешковците се забавявате с кучешка радост :))
      ....
      Съдбата на гяурите е тежка понеже са тъпи :))
    • 9
      Ян
      Янко Митев
      18 -13
      19:34, 26 окт 2018
      ВАЖНО! ВАЖНО!
      НОВИНА ОТ ХАСКОВО

      След като „Еском“ Хасково обяви конференцията с участието на извънземни в хотел „Европа“ премиерът Бойко Борисов мигновено извести за това Брюксел и поиска финансова помощ в размер на един милиард евро за справяне с кризата с нелегално пристигащите в българия извънземни.WC премиера обяви че вече е спечелил обществената поръчка за ограда която ще спре извънземните и ще спаси ЕС от тяхното нахлуване.При областния управител Станислав Дечев бе сформиран щаб за справяне с неочакваното бедствие и бе поискана сума от бедствията и авариите.Поп Никола в ръце с кристалния череп даден му под наем от музея отслужи литургия и благослови власта а тя му обеща ако останат пари да ги даде за черквата в Орфей и да накара заловените извънземни да работят безвъзмездно по изграждането и!
      Бележка: Да не забравяме че Еском първи съобщиха за голямото земетресение в Хасково предречено от Лещански.
    • 10
      Се
      Себ
      43 -6
      19:49, 26 окт 2018
      Себахтин си гледа себе си и своите интереси. За Димитровград пуща раздрънкани бусчета , които не стават за нищо през зимата вратата не се затваряше пътувайки до Димитровград веднъж пък насред лято климатика капеше от Свиленград за Хасково целият десен край седалките откъм вратата беше мокро хората се чудеха къде да седнат .Кошмар пълен кошмар е да пътуваш с Арда тур .А пък в чужбина как съм пътувал разваля се автобуса и всички стоим и мръзнем по 5 часа в Пирот и шофьора не смее да се обади на Себахтин,защото е твърде рано сутринта да не би да го събуди и да остане човека без работа започна шофьора сам да си ремонтира автобуса. Добре че имаше хора ,които се зазвъняха на близките си и разбраха за проблема и изпратиха кола ,но автобуса се оправи и не се наложи да се местим в другия.Цял роман от приключения с автобусите на Арда тур мога да напиша.Крайно време е потребителите да търсят своите права и да спрат да премълчават , защото бил Себахтин и на него всичко му е позволено .Позволено му е даже да не осигурява своите служители и да се подиграва с тях мислейки ,че той може да остане ненаказан.И точно този човек седнал да търси справедливост и да иска оставката на кмета.Нека да си знае местото ти ли бе Себахтине искаш кмет да ставаш а че има много турзи в Хасково има ама няма да ви се дадем за кмет Ясното.Няма да даде оставка кмета заради феса .Когато му изтече мандата тогава ЯСНОО.Аз харесвам Беливанов той е честен и почтен човек народен не е като всички ламтящи за власт и пари .
    • 11
      Ра
      райна княгиня
      35 -16
      20:19, 26 окт 2018
      Кои сте вие ,че искате оставка на кмета?Айде,марш ардатурски глави.
    • 12
      Ма
      Майна Княгиня
      17 -9
      21:17, 26 окт 2018
      И аз съм съгласна с Княгинята. достатъчни ардатурските глави под ножа! достатъчни са ни и двете глави на кмета ни, повлияни еднакво добре от ********.
    • 13
      Пъ
      Пътник
      18 -7
      08:34, 27 окт 2018
      Доколкото знам този човечец е с психични отклонения. С много силни антидепресанти успокои телени май този самият има пуешка главичка
      Как е възможно такъв да присъства в общината
      Може и да има от онези книжки кой знае
      Той затова си пее каквото му е на акъла
      На какви ръце сме оставени. Едва ли не ще пропаднем без него. Та фирми колкото си искаш за превозване. Ти и без туй ги взе от ръцете на хората. С чужд хляб се храниш.
    • 14
      Пъ
      Пътник
      20 -6
      09:49, 27 окт 2018
      Този Арда тур доста добра схемичка си е направил за укриване на пари затова ламти да вземе линии. Ще ги пуска за 1 лев че и айдее няма печалба няма ддс.
      Ах ти лисицооо.
      Будалали си. Ем пускай си 7 те линии на 1 лев че де. Щом имаш печалба и на лев значи ни деретеееее.
    • 15
      Is
      ISTINSKITE FENOVE
      19 -6
      10:21, 27 окт 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 16
      Зв
      Звездите ми говорят
      4 -2
      17:40, 27 окт 2018
      Дали пък Беливанов няма да излезе в отпуск другата седмица?
    • 17
      Себахатин може да е всякакъв,но има пътници точно в този регион.1лв си е 1лв.Хората са бедни и това е добре дошло за всеки.Няма дъмпинг,няма измама,това е цената.Вие като се возите с колите си,има хора които не могат да си го позволят.Защо не се запитате,защо Искендер се натиска да вземе тази линия?!Защото автобусчетата са негови.Иска да завземе Мин.Бани.Кмет,хотелиер,транспортен шеф,горски,само дето доктор не е станал.Колко сте наивни,не мислите за бедния човек.Плюете,че е турчин Себахатин.Искендер какъв е?Каквото и да се говори,запомнете:ЗА ПАРИ СТАВА ВЪПРОС!!!!
    • 18
      Ке
      Кенанския Маймун
      1 -1
      18:54, 27 окт 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 19
      Г
      г
      14 0
      20:20, 27 окт 2018
      Виж сега много мразя някой да каже гяур.направо откачам ей не сме под турско робство .такава дума в българския език в съществува така че не я използвайте.най-вероятно сте рязан фес и затова я използвате.
      • Ке
        Кенанския Маймун
        1 0
        22:14, 28 окт 2018
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Последни новини