От х:

Днес в x:

Хасковлии: Държавата се грижи най-много за ромите, пренебрегва млади, стари и болни

Държавата отделя най-много грижи за ромското малцинство, като в същото време пренебрегва възрастните хора, младите и болните. Това показват резултатите от анкетата на Haskovo.net “За кого отделя най-много грижи държавата?”

93 процента или 463-ма от участниците са посочили, че държавата отделя най-много грижи за ромското малцинство. Само 35 души или 7 на сто не смятат така.

93.1 процента или 460 читатели са на мнение, че държавата не полага достатъчно грижи за възрастните хора. 34-ма или 6.9 на сто не споделят това мнение.

Подобен е резултатът и по отношение на болните. 94.9 процента смятат, че и за тях не се полагат достатъчно грижи. 25 читатели или 5.1 на сто не мислят така.

Сходен е резултатът и за младите хора в България. 96.2 процента от участниците са посочили отговора, че държавата не полага достатъчно грижи за тях. На противоположно мнение са 19 души или 3.8 на сто.

В допитването са участвали общо 498 души. Някои от тях не са отговорили на всички въпроси. Анкетата няма представителен характер, дава само обща представа за нагласите в обществото.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

  • 1
    Но
    Нормално
    43 -8
    10:52, 24 окт 2018
    Нормално. Все пак ******ите са бъдещето на майка българия.
    • Ма
      мастикаджия
      17 -2
      13:29, 24 окт 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
    Ma
    mangal
    68 -3
    11:11, 24 окт 2018
    Ром или ******* = контролиран глас при избори. За едни избори си продадохте държавата и народа.
  • 3
    Ми
    Михалванич
    42 -4
    11:24, 24 окт 2018
    Продадоха ама са на власт и всичко свързано с нея ----пари ескурзии вили чужбина обикаляне света апартаменти вили в Барцелона хотели и т н и т н Да изброявам ли още А забравих --- и мадами под път и над път Е как да се откъсаш от властта
  • 4
    Ja
    Jack Bauer
    52 -2
    11:26, 24 окт 2018
    Жалките ни и продажни политици ни докараха до там.
  • 5
    Ed
    Edin
    15 -31
    11:27, 24 окт 2018
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Dr
      Druga
      28 -2
      12:19, 24 окт 2018

      Аз пък не разбирам как искаш хората да се чустват добре като те не се чустват.Хората искат промяна, обаче не БСП.След като не излизаме да протестираме все по някакъв начин трябва да кажем че не ни харесва как живеем.Добре е че някой все пак пита дали се чустваме добре.Трябва да се знае че народа трупа напрежение и то все някога ще избухне, ако не се полагат грижи да се уталожи.Много комфортно им е на управляващите и забравиха да полагат грижи за младите(а това е най-важното), за болните и инвалидите (това говори какво струваме като държава), за пенсионерите.Циганите, тях какво да ги коментираме, с тях се заиграват всички политически партии.Аз съм много щастлива че ме питат за моето мнение и го казвам за да се чуе.Искам да ви питам обаче аз вас вие кой сте (edin) дето ви интересува защо се задават такива въпроси и защо се безпокоят овцете?

    • Ed
      Edin
      17 -5
      12:39, 24 окт 2018
      Хората искат промяна, което е нормално и естетвено. Как обаче си я представяте тази промяна? Откъде да дойде, да падне от небето ли? Революция ли да правим? Гражданска война? Добре, излизаме, помитаме ГЕРБ, БСП и т.н. И после какво? Всички проблеми ще се оправят като с магическа пръчка ли? Нали трябва пак да си изберем правителство и парламент. Защо мислите, че ако няма качествена промяна в мисленето и манталитета на българите, ще изберем по-различни депутати и министри? Тези сегашните пак ние см ги избрали, те са част от народа и са проекция на манталитета ни. Или ще отрчете, че масово в културата на българите е да мислят схемички как да изкярят нещо и да прецакат системата. Каквите сме ние, такива са ни управляващите и рволюции няма да ни помогнат. Смисълът на първия ми комнтар беше точно това. Промянвата става отдолу нагоре и еволционно. Първо всеки трябва да види какво не е ок при него самия и после да хейти наред
    • Ка
      Калина
      9 -2
      13:32, 25 окт 2018

      Не разбирам как ще променим нещата като играем тяхната игра.Партии, избори, обещания, лъжи и накрая пак същото.Какво предлагаш , стоим си кротко, не протестираме, идват избори, пак гласуваме и накрая пак същото.Добре, ако не протестираме е съвсем ясно че нищо няма да се промени.Те нямат интерес да променят.Ние не протестираме, значи сме съгласни с тях.Да ама ние не сме съгласни с тях.Трябва да излезем и да протестираме, всички трябва да излезем и да продължим да протестираме докато разберат че не може да продължава така и не започнат да ни слушат какво искаме.То е ясно че който и да управлява ако няма корекция от протестиращите няма да тръгне в друга посока.Не искам да сваляме Герб.Аз искам Герб да разберат че няма да търпим това повече.Искам да се коригират.Същата ще бъде моята реакция и срещу следващото правителство, независимо на кого е.Протестира се докато разберат - ТАКА НЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ.

  • 6
    Sp
    SpaceX
    40 -5
    11:34, 24 окт 2018
    Страната българска, а държавата ромска.
  • 7
    12
    123
    26 -3
    11:55, 24 окт 2018
    „НАРОДЕ????“

    Не, няма такъв народ… Няма народ, който да заслужава управници като нашите…

    Да се гавриш с болката и мъката на майките, да се гърчиш, като глист само и само да запазиш местенцето си и на всичкото отгоре да обясняваш на същия тоя народ, колко е неблагодарен, непросветен и прост, защото не може да търпи повече забития до кокъла нож…

    Няма народ, който да търпи поддакващите на властта, уж работодатели, които предците ни биха нарекли и то с основание кръвопийци… Работодатели, които заплашват, че срещу майките ще изкарат синовете, отрудените и очукани съпрузи и дъщерите… Срещу същите тези майки, които са ги откърмили?!

    До кога ще търпим безобразници, посерковци и наглеци да ни управляват… А кожодерите, които се хвалят, че ни давали хляба и поради това могат да разполагат с нас?… Кога отново ще избухне „…вековната злоба на роба…“?

    Това не е лозунг, не е призив, това просто е едно изохкване… И вместо да се делим на зелени, червени, сини, оранжеви и какви ли не още цветове от политическата ни палитра, не е ли време наистина да им покажем на самозабравилите се, че не сме мърша, а народ.

    Че Левски, такива като тях нарича изродици, че Ботев пророчески е писал; „Патриот“. И най-накрая, давайки воля на гнева си, заради унижението, на което са подложени българските майки “някога юнашки“ – да гледат как децата им умират, защото не могат да платят лечението им, как затъпяват, защото истинското образование не е изгодно за управниците, как прокудени далече от дома, търсят илюзорното си щастие… Да стенат пред страданието на немощните си, остарели и ненужни родители…

    Ще цитирам отново Ботев:
    „Нашият православен народ е достигнал до такова гнуснаво, скотско положение, щото аз не зная какво още по-голямо зло може да съществува на светът, което да го накара да се стресне и да протестува против своите скотски теглила.

    Тука се подиграват с имотът ти, с животът ти, с трудът ти, с децата ти и с най-свещените предмети на твоето човеческо съществование, а ти мълчиш, като риба, търпиш като вол, молиш се Богу, като най-последния грешник и чакаш второто дохождане на Месия, за да добиеш награда за твоите петивековни страдания!

    Какво искате от подобен народ? Той е роб и роб безусловен, и аз имам пълното човеческо право да го прокълна от сичкото си сърце и душа, ако той и занапред остане така равнодушен към своята горчива съдба. Проклет да е, ако той не въстане против своите кръвопийци! “ 5януари 1875г.

    От тогава и до днес, над всички ни тегне проклятието на Ботев
  • 8
    Ке
    Кенанския Маймун
    18 -3
    12:33, 24 окт 2018
    Как Боци маймуната печели изборите ? ... Ами като 7% ромлянско население гласуват за него и
    той става Ромлянски Цар на Мутристана :))
    .
  • 9
    Тт
    ТТ
    13 -2
    13:14, 24 окт 2018
    От къде да дойде хубавото, като съзнанието ни е такова? Да излъжем държавата си, да направим далавера, ако може да минем между капките.Как да стане,като единствен приход в бюджета на държавата са данъците.Да ,ама повечето искат да не ги плащат. Защо ли? Защото рибата, нали знаете от къде започва да мирише? Ето това е проблема.
  • 10
    Тт
    ТТ
    13 -1
    13:17, 24 окт 2018
    Пропуснах, наистина трябва да им се намери работа, а не да източват бюджета,тези които са визирани по-горе в статията.За ушите и на работа.Един да се мота без работа - да му се търси.
  • 11
    Го
    Гошко Хубавеца
    2 -1
    17:33, 24 окт 2018
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 12
    Ха
    Хасковският
    7 -1
    20:17, 25 окт 2018
    А бе дайте на Военните да тренират да имат какво да правят пускайте ги в ромските махали да се учат на военнщина веднъж месечно е достатъчно малко да се спре тази гадна циганска зган .
  • 13
    На
    НАБОРА
    1 -1
    18:00, 26 окт 2018
    Храни куче да те лае.
  • 14
    На
    НАБОРА
    2 0
    17:05, 27 окт 2018
    Кучето скача според тоягата. Същите тези политици (и ГЕРБ и БСП) могат да бъдат добрите политици ако има сериозна и НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА СИСТЕМА, която да не гледа кой кой е когато повдига обвинения и когато чете присъдите.
Последни новини