От х:

Днес в x:

7 °C

Хасковлии: Държавата се грижи най-много за ромите, пренебрегва млади, стари и болни

Държавата отделя най-много грижи за ромското малцинство, като в същото време пренебрегва възрастните хора, младите и болните. Това показват резултатите от анкетата на Haskovo.net “За кого отделя най-много грижи държавата?”

93 процента или 463-ма от участниците са посочили, че държавата отделя най-много грижи за ромското малцинство. Само 35 души или 7 на сто не смятат така.

93.1 процента или 460 читатели са на мнение, че държавата не полага достатъчно грижи за възрастните хора. 34-ма или 6.9 на сто не споделят това мнение.

Подобен е резултатът и по отношение на болните. 94.9 процента смятат, че и за тях не се полагат достатъчно грижи. 25 читатели или 5.1 на сто не мислят така.

Сходен е резултатът и за младите хора в България. 96.2 процента от участниците са посочили отговора, че държавата не полага достатъчно грижи за тях. На противоположно мнение са 19 души или 3.8 на сто.

В допитването са участвали общо 498 души. Някои от тях не са отговорили на всички въпроси. Анкетата няма представителен характер, дава само обща представа за нагласите в обществото.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

 • 1
  Но
  Нормално
  43 -8
  10:52, 24 окт 2018
  Нормално. Все пак ******ите са бъдещето на майка българия.
  • Ма
   мастикаджия
   17 -2
   13:29, 24 окт 2018
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 2
  Ma
  mangal
  68 -3
  11:11, 24 окт 2018
  Ром или ******* = контролиран глас при избори. За едни избори си продадохте държавата и народа.
 • 3
  Ми
  Михалванич
  42 -4
  11:24, 24 окт 2018
  Продадоха ама са на власт и всичко свързано с нея ----пари ескурзии вили чужбина обикаляне света апартаменти вили в Барцелона хотели и т н и т н Да изброявам ли още А забравих --- и мадами под път и над път Е как да се откъсаш от властта
 • 4
  Ja
  Jack Bauer
  52 -2
  11:26, 24 окт 2018
  Жалките ни и продажни политици ни докараха до там.
 • 5
  Ed
  Edin
  15 -31
  11:27, 24 окт 2018
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Dr
   Druga
   28 -2
   12:19, 24 окт 2018

   Аз пък не разбирам как искаш хората да се чустват добре като те не се чустват.Хората искат промяна, обаче не БСП.След като не излизаме да протестираме все по някакъв начин трябва да кажем че не ни харесва как живеем.Добре е че някой все пак пита дали се чустваме добре.Трябва да се знае че народа трупа напрежение и то все някога ще избухне, ако не се полагат грижи да се уталожи.Много комфортно им е на управляващите и забравиха да полагат грижи за младите(а това е най-важното), за болните и инвалидите (това говори какво струваме като държава), за пенсионерите.Циганите, тях какво да ги коментираме, с тях се заиграват всички политически партии.Аз съм много щастлива че ме питат за моето мнение и го казвам за да се чуе.Искам да ви питам обаче аз вас вие кой сте (edin) дето ви интересува защо се задават такива въпроси и защо се безпокоят овцете?

  • Ed
   Edin
   17 -5
   12:39, 24 окт 2018
   Хората искат промяна, което е нормално и естетвено. Как обаче си я представяте тази промяна? Откъде да дойде, да падне от небето ли? Революция ли да правим? Гражданска война? Добре, излизаме, помитаме ГЕРБ, БСП и т.н. И после какво? Всички проблеми ще се оправят като с магическа пръчка ли? Нали трябва пак да си изберем правителство и парламент. Защо мислите, че ако няма качествена промяна в мисленето и манталитета на българите, ще изберем по-различни депутати и министри? Тези сегашните пак ние см ги избрали, те са част от народа и са проекция на манталитета ни. Или ще отрчете, че масово в културата на българите е да мислят схемички как да изкярят нещо и да прецакат системата. Каквите сме ние, такива са ни управляващите и рволюции няма да ни помогнат. Смисълът на първия ми комнтар беше точно това. Промянвата става отдолу нагоре и еволционно. Първо всеки трябва да види какво не е ок при него самия и после да хейти наред
  • Ка
   Калина
   9 -2
   13:32, 25 окт 2018

   Не разбирам как ще променим нещата като играем тяхната игра.Партии, избори, обещания, лъжи и накрая пак същото.Какво предлагаш , стоим си кротко, не протестираме, идват избори, пак гласуваме и накрая пак същото.Добре, ако не протестираме е съвсем ясно че нищо няма да се промени.Те нямат интерес да променят.Ние не протестираме, значи сме съгласни с тях.Да ама ние не сме съгласни с тях.Трябва да излезем и да протестираме, всички трябва да излезем и да продължим да протестираме докато разберат че не може да продължава така и не започнат да ни слушат какво искаме.То е ясно че който и да управлява ако няма корекция от протестиращите няма да тръгне в друга посока.Не искам да сваляме Герб.Аз искам Герб да разберат че няма да търпим това повече.Искам да се коригират.Същата ще бъде моята реакция и срещу следващото правителство, независимо на кого е.Протестира се докато разберат - ТАКА НЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ.

 • 6
  Sp
  SpaceX
  40 -5
  11:34, 24 окт 2018
  Страната българска, а държавата ромска.
 • 7
  12
  123
  26 -3
  11:55, 24 окт 2018
  „НАРОДЕ????“

  Не, няма такъв народ… Няма народ, който да заслужава управници като нашите…

  Да се гавриш с болката и мъката на майките, да се гърчиш, като глист само и само да запазиш местенцето си и на всичкото отгоре да обясняваш на същия тоя народ, колко е неблагодарен, непросветен и прост, защото не може да търпи повече забития до кокъла нож…

  Няма народ, който да търпи поддакващите на властта, уж работодатели, които предците ни биха нарекли и то с основание кръвопийци… Работодатели, които заплашват, че срещу майките ще изкарат синовете, отрудените и очукани съпрузи и дъщерите… Срещу същите тези майки, които са ги откърмили?!

  До кога ще търпим безобразници, посерковци и наглеци да ни управляват… А кожодерите, които се хвалят, че ни давали хляба и поради това могат да разполагат с нас?… Кога отново ще избухне „…вековната злоба на роба…“?

  Това не е лозунг, не е призив, това просто е едно изохкване… И вместо да се делим на зелени, червени, сини, оранжеви и какви ли не още цветове от политическата ни палитра, не е ли време наистина да им покажем на самозабравилите се, че не сме мърша, а народ.

  Че Левски, такива като тях нарича изродици, че Ботев пророчески е писал; „Патриот“. И най-накрая, давайки воля на гнева си, заради унижението, на което са подложени българските майки “някога юнашки“ – да гледат как децата им умират, защото не могат да платят лечението им, как затъпяват, защото истинското образование не е изгодно за управниците, как прокудени далече от дома, търсят илюзорното си щастие… Да стенат пред страданието на немощните си, остарели и ненужни родители…

  Ще цитирам отново Ботев:
  „Нашият православен народ е достигнал до такова гнуснаво, скотско положение, щото аз не зная какво още по-голямо зло може да съществува на светът, което да го накара да се стресне и да протестува против своите скотски теглила.

  Тука се подиграват с имотът ти, с животът ти, с трудът ти, с децата ти и с най-свещените предмети на твоето човеческо съществование, а ти мълчиш, като риба, търпиш като вол, молиш се Богу, като най-последния грешник и чакаш второто дохождане на Месия, за да добиеш награда за твоите петивековни страдания!

  Какво искате от подобен народ? Той е роб и роб безусловен, и аз имам пълното човеческо право да го прокълна от сичкото си сърце и душа, ако той и занапред остане така равнодушен към своята горчива съдба. Проклет да е, ако той не въстане против своите кръвопийци! “ 5януари 1875г.

  От тогава и до днес, над всички ни тегне проклятието на Ботев
 • 8
  Ке
  Кенанския Маймун
  18 -3
  12:33, 24 окт 2018
  Как Боци маймуната печели изборите ? ... Ами като 7% ромлянско население гласуват за него и
  той става Ромлянски Цар на Мутристана :))
  .
 • 9
  Тт
  ТТ
  13 -2
  13:14, 24 окт 2018
  От къде да дойде хубавото, като съзнанието ни е такова? Да излъжем държавата си, да направим далавера, ако може да минем между капките.Как да стане,като единствен приход в бюджета на държавата са данъците.Да ,ама повечето искат да не ги плащат. Защо ли? Защото рибата, нали знаете от къде започва да мирише? Ето това е проблема.
 • 10
  Тт
  ТТ
  13 -1
  13:17, 24 окт 2018
  Пропуснах, наистина трябва да им се намери работа, а не да източват бюджета,тези които са визирани по-горе в статията.За ушите и на работа.Един да се мота без работа - да му се търси.
 • 11
  Го
  Гошко Хубавеца
  2 -1
  17:33, 24 окт 2018
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 12
  Ха
  Хасковският
  7 -1
  20:17, 25 окт 2018
  А бе дайте на Военните да тренират да имат какво да правят пускайте ги в ромските махали да се учат на военнщина веднъж месечно е достатъчно малко да се спре тази гадна циганска зган .
 • 13
  На
  НАБОРА
  1 -1
  18:00, 26 окт 2018
  Храни куче да те лае.
 • 14
  На
  НАБОРА
  2 0
  17:05, 27 окт 2018
  Кучето скача според тоягата. Същите тези политици (и ГЕРБ и БСП) могат да бъдат добрите политици ако има сериозна и НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА СИСТЕМА, която да не гледа кой кой е когато повдига обвинения и когато чете присъдите.

Хороскоп за 24.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Погрижете се за здравето си и добрата си физическа форма. Дори да нямате сериозни проблеми е необходимо да бъдете по-отговорни към себе си. Подбирайте храната си и се движете повече. Съберете силите си за начинание, изискващо много енергия. В личните си взаимоотношения е добре да бъдете по-открити.
24 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С прагматичното си мислене ще се предпазите от разочарования. Следвайте набелязаната си програма и ще избегнете затрудненията, както и се окажете на подходящото място. Срещите ви ще минават гладко и в конструктивен план ще подреждате детайлите по предстоящ проект. Много хора имат се нуждаят от вас, бъдете благосклонни към желанията им.
24 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Финансови придобивки ще направят деня ви особено щастлив. Проявената ви находчивост и съпричастност към проблемите на други хора ще бъде възнаградена. Пред вас се откриват нови хоризонти, не ги затваряйте с прибързани реакции и гняв от чужди ходове. Погрижете се и за здравето си, не експериментирайте с него.
24 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Динамичен ден и промяна на плановете ви. Нововъведение на работното място ще ви съсредоточи към служебните задачи. Ако ви владеят романтични мисли ще трябва да ги отложите до почивните дни. Тогава ще може да си позволите разпускане и повече волности. Няма как, ще трябва да потърпите.
24 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще бъдете ангажирани в много посоки. Независимо с какво се захващате бъдете търпеливи към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения със своите изяви.
24 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Делата ви ще се развиват и без да изпадате в крайности. Достатъчно е да сте трезво мислещи и добри. Ако пък решите да бъдете наблюдатели няма да сгрешите. Каквото има да се случи, ще стане. Прекалено изнервени сте, намерете време за почивка. Нужно ви е да преосмислите някои свои възгледи и решения.
24 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се справите със задача, работата по която изисква допълнителна информация. В състояние сте да се мобилизирате и да доведете нещата до добър край, включвайки участието и на други хора. Дайте си почивка вечерта, има какво да ви зарадва, стига да не предпочетете тишината.
24 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще се отнесете достатъчно сериозно към чужд проблем, използвайки рутината и опита, които имате. Помагайки, на практика облекчавате собственото си положение. Безработните ще открият нови идеи, част от които ще побързат да приложат на дело. Постепенно отпада зависимостта ви от други хора.
24 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
24 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще дадете предимство на инициативи от различен характер, като няма да пренебрегвате и текущите си дела днес. Влагайки желание и енергия във всичко, с което се занимавате, ще постигате очакванията си. Домашните ремонти могат да се разраснат, но винаги е така - започваш едно, а излизат още.
24 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще наложите ред и дисциплина по отношение на работата си, особено, ако тя включва участието и на други хора. Тези ви действия няма да се приемат с възторг, но и няма да срещнете спънки. Очертават се финансови придобивки, а други, които търсят работа, ще намерят своето място. Прогнозите ви ще се сбъднат и ще повишите авторитета си, което ви задължава.
24 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Професионални интереси ще ви подтикнат да търсите съдействие от представители с ясни позиции и изразено присъствие в съответната сфера. Организирани и делови, ще пристъпите към адекватни и последователни действия. И ще постигнете своето, така, както сте го правили и до сега.
24 ное 2020
Последни новини