От х:

Днес в x:

Отслужиха молебен за здраве на децата с увреждания

    Молебен за здраве на децата с увреждания беше отслужен в църквата „Свети Димитър“ в Хасково днес. Ритуалът тази сутрин водеше отец Серафим. По време на службата децата и младежите с увреждания, придружени от родители, държаха в ръка запалена свещ.

    Църковни служби се проведоха и в други градове в страната днес. Празникът на Света Богородица – „Всех скорбящих радост“ е определен с решение от Светия Синод на Българската православна църква за Ден на молитва за децата с увреждания и техните семейства.

    На ритуала в хриситиянския храм в Хасково присъства и кметът Добри Беливанов. Преобладаващата част от децата и младежите бяха от дневния център „Марина“ и Центровете за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания.

    Молебенът беше обявен за цяла България и се прави за първи път, каза управителката на Дом „Марина“ Таня Ганева. Като човек, който се грижи за такива деца, тя коментира протестите на майките на деца с увреждания и ситуацията с „кресливите майки“ с „уж болните деца“, че може би това е вик на надежда да се случват нещата, и то да се случват за доброто на децата. „Няма родител, който да не желае най-доброто за своето дете.“, каза Ганева.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      От
      Отговор
      8 -3
      12:30, 24 окт 2018
      Защо вчеращните протетираши от площада ги няма днес на молебена за децата с увреждания? Това е една прекрасна постъпка. Ама комунист в църква влиза ли...
    • 2
      Зо
      Зорко
      1 0
      22:49, 24 окт 2018
      Този молебен е една морална подкрепа за майките на децата с увреждания, а не че ще се облекчи кой знае колко положението на майката и детето й. Срещал съм майки, които им е неудобно да ходят на такива протести, обзети от отчаяние и безизходица, но дума не обелват колко голяма им е болката, тихо и болезнено изживяват сполетялата ги съдба. Дано Бог да бъде с тях и ги закриля ! А на коментиращия / ОТГОВОР/ преди мен, ще отговоря, че протестиращите вчера на площада ги няма на молебена, защото те си отчетоха партийното мероприятие, не че ги е еня за децата с увреждания. Комунист не само че не влиза в църква, ами я заобикаля, дори не може правилно да се прекръсти.
    Последни новини