От х:

Днес в x:

Засипаха с актове търговци на Китна Тракия

Констативни протоколи за неплатени такси за търговска площ по алеите на Кенана съставиха днес служители на Общинска полиция и служба КОРЗ (Контрол, обществен ред, законност) към община Хасково. Тази сутрин там се откри фестивалът за народно творчество "Китна Тракия пее и танцува".



Стоките на неплатили търговци бе описвана и прибирана в общински бус. Шефът на отдела Милен Китин също бе на място и обясняваше на пробващите да се пазарят търговци, че има общинска наредба и той не може да променя тарифите.



Искат ми 24 лева за два квадрата, разпалено обясняваше търговец на слънчеви очила. Когато видя заплашително приближаващия се към сергията му бус обаче, той се развика: Плащам, плащам!



Други пробваха да се измъкнат с номера, че още нямат оборот и няма как да платят. Прибирай стоката в буса, подвикна Китин и търговецът тутакси извади банкноти от джоба си.

Съборът на народното творчество "Китна Тракия" по установила се вече традиция се провежда на две сцени – за групови и за инидивидуални изпъления. Той ще продължи до късно довечера.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини