От х:

Днес в x:

33 °C

8 акта за работа без трудови договори и неосигуряване на безопасни условия на труд

8 акта са съставени през януари за нарушения на трудовото законодателство, съобщи директорът на Инспекцията по труда в Хасково Кирчо Кирев.

Той поясни, че практиката сочи, че около 30% от глобите са за работа без трудови договори. Останалите санкции са други нарушения, най-вече за неосигуряване на здраве и безопасност при работа.

През януари са извършени общо 94 проверки в Хасковска област, 43 от които са в град Хасково. При тях са констатирани общо 489 нарушения.

През миналия месец са влезли в сила 9 наказателни постановления, които са били издадени при установени нарушения в края на миналата година. От Инспекцията по труда поясниха, че най-често срещаните нарушения са работа без трудови договори, предимно в секторите строителство, ресторантьорство и хотелиерство.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Ай
  Айше
  19 -2
  14:47, 25 фев 2020
  Гн. Кирчо знаеш ли колко фирми плащат на минимална заплата. .Не се прави на умряла лисица.
  • Бо
   Боци
   2 -11
   16:36, 25 фев 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
 • 2
  Ай
  Айше
  5 -1
  16:49, 25 фев 2020
  Боли и ти си на хранилка.
  • Бо
   Боци
   1 -6
   17:22, 25 фев 2020
   Айше, едва ли си наясно с изразните средства в лит... Виж коментара
 • 3
  Со
  СОТ
  10 -1
  18:02, 25 фев 2020
  Г-Н КИРЕВ,проверете сот-саламандър седалище Димитровград,служителите сме на 4часа ПО ДОГОВОР а по график и работно време сме на 12часа.При проведен разговор със г-н Красимир Димитров защо е така,същия каза-като не ти оттърва си заминавай.При постъпване на работа ни принудиха да подпишем и молба за напускане.МОЛЯ САМОСЕЗИРАЙТЕ СЕ.
  • Аб
   абонат на сот
   4 -4
   18:38, 25 фев 2020
   Приятел нещо не си наясно КРАСИМИР ДИМИТРОВ Е ЖП-ИНСПЕКТОР,той отговаря за сота но задкулистно,пази се от шефа си г-н Вардев и за това е сложил подставено лице от село Ябълково,уважаван бивш служител на мвр.Така че не се хабете защото КИРЕВ нищо няма да направи,най-много ти да си идеш.
 • 4
  Ин
  Инспекция по труда
  5 0
  18:27, 25 фев 2020
  Ами тия актове кой ги състави павлина общата от герб която я назначихте за заслуги. Ми тя не си намери място май е много оборотна.
 • 5
  Ко
  Коректната
  3 0
  23:09, 25 фев 2020
  А дали знае, че някой работя за 500 и то без обедна почивка?????
 • 6
  То
  Този
  1 0
  13:06, 26 фев 2020
  Този Кирчо го интересува само личното.Пръста си няма да помръдне.

Още новини

Хороскоп за 07.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се занимавате с подготовката на мероприятие от служебен, семеен или обществен характер. На работното място направете всичко, за да предотвратите назряващ конфликт. Успехите ви ще са налице, но няма да задоволят и ще продължите да преследвате целите си. Любовта ви даде сили, не я загърбвайте.
07 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е да се получи застой в работните ви планове. Това е по причини, не зависещи от вас лично. Изчакването на по-благоприятен момент за действие само ще увеличи шансовете ви. Няма да ви липсва добро настроение. Заслугата за една придобивка ще бъде на човек, с чиято помощ ще я осъществите.
07 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С каквото и да се захванете днес бъдете сигурни, че ще се справите успешно. От лъха увереност и ентусиазъм за всяко нещо, с което се захващате. Ще ви се наложи да обясните бъдещите си намерения на ваш познат, който ви е разбрал погрешно. Бъдете спокойни, че нищо няма да попречи на конкретно ваше намерение днес, свързано с любимия човек. поощрение
07 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
07 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрата атмосфера на работното място и в семейството ще направи денят ви успешен. С творчески подход ще подобрите работните си проекти, намирайки по-доброто решение за всеки от тях. Естествено, има още какво да научите и тази перспектива ви кара да не спирате в развитието си.
07 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С правилните си решения ще успеете да подредите делата си по начина, който желаете и това ще внесе спокойствие в душата ви. Професионалната ви подготовка е факт, с който ще се съобразяват и който ще ви доближи до успеха. В тази връзка предстои да получите оферта, която ще ви привлече с перспективите си.
07 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Работата ви днес ще е много ползотворна. Настойчиви сте, когато искате да постигнете нещо и това ще се окаже определящо за резултатите, които постигате. Предстои ви период на утвърждаване на позициите, по време на който не трябва да пестите усилия, за да вършите както досега работата си. Очаква ви финансово стабилизиране.
07 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се оставяйте на течението. Вземете нещата в свои ръце и ще получите повече. Развитието на служебен въпрос ще ви направи по-нетърпеливи, но вие умеете да се въздържате. Рискът от загуби също е реален, мислете преди да подписвате важни документи. Добра развръзка на семейно събитие.
07 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е днес да ви се наложи да заемете страна от два възможни избора, а на вас да ви се иска да комбинирате повече варианти. С повече дипломатичност и убедителни доводи имате шанс за успех, но не бива да се предавате при първия малък неуспех. Изберете онова, което е най-добро да вас и работата ви, дори да ви се наложи да правите неща, които не са ви приятни.
07 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не са изключени трудности днес да представителите на Козирог, но възможностите ви също не са за пренебрегване. Имате избора за решите как точно да постъпите в дадена ситуация и само можете са се радвате, че не сте поставени пред свършен факт. Заедно с близък човек ще успеете да намерите най-доброто решение на възникнал въпрос. Любимия човек очаква нещо от вас.
07 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте обсебени от сърдечни въпроси и не ви се мисли за работа. Имате добри шансове с представител на зодия Близнаци, но внимавайте с тяхната двойственост. Любовта ви изпълва с енергия и жизненост и нови творчески проекти.
07 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Погълнати сте от предстоящо начинание, в което ще участвате наравно с други. Обмислете условията и се обърнете към подходящите хора или институции. Ако решите да действате самостоятелно, рискувате да се изправите пред пречки, които са трудно преодолими за сам човек. Не се лишавайте от опита на колегите си.
07 юли 2020
Последни новини