От х:

Днес в x:

Пиеса с „Пулицър“ гостува в Хасково. „Заешка дупка“ на Театър 199 вдига завесата през октомври

    Заешка дупка от Дейвид Линдзи-Абер открива октомврийската програма на театър „Иван Димов“ – Хасково.

    Спектакълът на Театър 199 „Валентин Стойчев“ гостува на 2 октомври – вторник, режисьор е Ивайло Христов. Зрителите ще видят на сцената популярните актьори Кристина Янева, Валери Йорданов и Меглена Караламбова, звездата от филма „Каръци“ – Елена Телбис и Марио Топалов

    Заешка дупка е всепризнатият хит на съвременния американски театър. Критиката и зрителите са единодушни, че толкова човечен и сърдечен сюжет за сцена не е писан от разцвета на психологическата драматургия на Тенеси Уилямс. Пиесата е удостоена с множество награди, сред които най-престижният приз за литература в САЩ – „Пулицър“.

    Заешка дупка е история за надеждата и любовта, реалността и въображението.

    Това е вълнуващ разказ за едно семейство, разказ за загубата и за новото начало. Той ще ви срещне със стройната, красива, тъжноока Бека; с Хауи – силен, усмихнат, мълчалив; с Изи – енергична, млада, сякаш на пружинки. Ще ви сблъска с опаката Нат, преследвана от тъмна сянка и с Джейсън – момче с поглед в синевата.

    Спектакъл за ценители и за любители на театралното изкуство, който няма да остави равнодушен нито един зрител.

    За ролята си в „Заешка дупка“ Валери Йорданов получи „Аскеер“ за Поддържаща мъжка роля, а Елена Телбис – номинация „Аскеер“ за Изгряваща звезда.

    Билетите са по 10 лв., 12 лв., 15 лв. Те могат да се закупят онлайн – на www.dkth.bg или от касата на театъра. За резервации – телефон 038/ 59 04 92.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини