От х:

Днес в x:

Самолет "глътна" контейнер за багаж

Двигател на самолет Боинг 747 на Japan Airlines с 245 души на борда "глътна" метален контейнер с багаж, докато машината се подготвяла за излитане от международното летище в Лос Анжелес. Инцидентът е станал в понеделник следобед с полет 61 до летище "Нарита".

Мощната тяга на машината буквално е засмукала празния контейнер, докато самолетът маневрирал назад, отделяйки се от терминала.

Екипажът, пътниците и очевидци в района били шокирани да видят как металният куб със страна около 1.5 метра полита от паркирана наблизо товарна количка и се забива във външния мотор на лявото крило. След инцидента всички са били върнати в терминала и натоварени на друг самолет, а повредената машина била вкарана в хангар за оглед и разследване.

Австралийката Каръл ван Схелен, която е била на борда, разказва как с изненада видяла как изведнъж пред самолета изскочили няколко полицейски коли и ескортирали бавните маневри на машината. "В един момент осъзнах, че те се опитват да ни спрат и като погледнах през прозореца видях контейнер да стърчи от двигателя. Не знам защо пилотът не го е забелязал, но тъкмо щяхме да излитаме, когато съобщиха по уредбата, че има малък проблем с двигател номер едно."

По повод инцидента лондонския в."Таймс" се шегува, че най-после сме получили идеалното обяснение за хилядите куфари, изчезващи дневно по летищата в света - просто самолетите ги изяждат.
Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини