От х:

Днес в x:

Хасковлии не искат домашни любимци в градските паркове

65.7 процента от участниците в анкетата на Haskovo.net не желаят да се допускат домашни любимци в градските паркове. Отговорът “Това е място за разходка на хората, не на кучетата” са посочили 293-ма читатели от общо гласували в допитването 446 души.

153-ма или 34.3 на сто пък са обратното мнение. Те са предпочели отговора “Защо за бездомните кучета може, а за домашните не”.

Анкетата бе провокирана от многото читателски сигнали напоследък за домашни кучета, при това пуснати без каишка в парковете на Хасково, включително в най-големия – Кенана. Там разхождането на домашни любимци еизрично забранено, а табели предупреждават за глоби от 300 лв. Наскоро имаше подобно допитване, което показа приблизително същия резултат.

Анкетата няма представителен характер, но дава обща представа за нагласите в обществото.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    Ме
    Местен
    37 -1
    10:49, 10 юли 2018
    Направете и анкета за циганите. Да видим искат ли хасковлии ц***** в парковете :D
    Направете и дали да се закрие общинска полиция :D
  • 2
    Ан
    андрей ранчев
    24 -13
    11:10, 10 юли 2018
    престанете да заблуждавате хората с вашите анкети. това не е общественото мнение. това е мнението на няколко болни мозъка. непредставителни манипулации това произвеждане с анкетите си.
    • Не
      Незапознат
      5 -3
      15:19, 10 юли 2018
      А вие със здравият мозък малко не помислихте ли преди да определяте другите за кучемразци че поне болшинството нямаше да даде това непредставително мнение ако така наречените кучкари са наистина такива?Макар и забранено за разкарването на кучета по Кенана едва ли щеше да се стигне до анкета или нещо подобно ако всичките кучета бяха на каишка.По нагоре до боровата гора ако сте обънали внимание има поляна с табела на бягащо щастливо куче.Там се пускат на свобода.Не бързайта да роптаете че ви уча как да разкарвате любимеца си.Даже и да подскача си и играе оклоло мен това няма да ме притисни.Разбира се когато става дума за домашно а не бездомно куче.Но поне в хубавите почвни дни когато почти останалите от целият град са на Кенана самите стопани трябва да спазват някои елементарни правила за да се избегне този негативизъм който лъха от анкетата.В останалото време в делничните дни и да го пуснете ''боща''по алеята няма да има на кого да пречи.Сигурно ще има мрънкащи или мусещи се но теще са малцинство и няма кой да им обърне внимание.
  • 3
    Аз
    Аз
    5 0
    12:15, 10 юли 2018
    Извинявай ама повече от два отговора не можахте ли да дадете не ми харесаха и двата.
  • 4
    Ко
    Колелоездач
    7 -8
    13:36, 10 юли 2018
    Има алея за разхождане на домашни кучета, разхождат 10-15, другите или на велоалеята или на голямата алея, кучкарите като цяло нямат грам възпитание, не могат да четат табели и не желаят да спазват закони и наредби, кво да коментираме тогава? Всеки реве че е ощетен, но никой не иска да спазва каквото и да е-глупаци в глупава ситуация създадена от самите тях. Който разбрал-разбрал, който не е да си разходи кучето на терасата, не на Кенана, на алея където ходят хора!
  • 5
    Чо
    Човек
    10 -1
    15:29, 10 юли 2018
    Според мен проблемът не е, че кучета се разхождат на Кенана,а и на много други места,а това че доста от стопаните им нямат елементарно възпитание,т.е. пускат ги без поводи и не им събират лай..та.А големите кучета оставят големи лай...а,не е приятно да ходим по тях.Т.е.пак опираме до морал и възпитание,колко е просто само...
  • 6
    Чо
    Човек
    3 -4
    15:44, 10 юли 2018
    До НЕПОЗНАТ-Какво значи делнични дни или неделнични,щяло да има мрънкащи и глупости,вие ли определяте кога ще се разхождат или ще спортуват хората,пуснати кучета не трябва да има,защото от куче до куче има голяма разлика,два големи песа бяха пуснати свободно ,а аз си глътнах граматиката ,докато се разминем,това нормално ли е?А ако бях с децата си,какво правим тогава?!
    • Ти
      Ти
      1 -2
      18:10, 10 юли 2018
      Еми ако децата ти не са тъпанарчета щеше да се разминеш без проблем.Но ако тръгнат да ги закачат или целят с камъни щеше да вариш жито.
    • Не
      Незапознат
      0 0
      20:08, 10 юли 2018
      Разбира се че не определям кой кога какво да прави.Само изразих мнение как би било евентуално оптимално и за двете страни.Но явно има хора и от двете позиции които възприемат това едва ли не като някакъв вид вмешателство уронващ достойнството им.За да искате да се съобразяват с вас и вие трябва да правите това.Забраните в доста случаи са абсурдни и даже глупави.Както аз и вие искате всеки да води любимците си на поводи така и стопаните искат кучето им да не е вързано определено време.Точно затова изразих мнение че в моментите когато почти целият град е на Кенана е задължително кучетата да са на каишка.А тогава когато почти няма никой да ги пускат на воля.Предролагам че има и такива които не са за пускане но това опира както казвате до възпитание.Когато го няма и да има санкции те биха до някъде ограничили положението до там че да е търпимо.Тази алея я ползват и колоездачи.След като толкова сте възмутен Човеко кажете ми нима трябва да ползват само велолеята?Ако не знаете колко е дълга следващият път тръгнете по нея и засечте за колко време ще я изминете ходейки.Това е парк,по точно лесопарк.Или благоустроена гора с изкусвено създадени съоръжения за отдих на всички.
  • 7
    Ти
    Титити
    0 -1
    22:32, 10 юли 2018
    Ама ТИ,това ли измисли мозъчето ти,тука си коментираме,а не се обиждаме,а ТИ чак и жито ни подготви,недей така...
  • 8
    Ми
    Милен
    1 0
    08:11, 11 юли 2018
    Тази земя пренадлежи на всички живи същества, не само на хората!
  • 9
    Гр
    Гражданин
    1 0
    08:16, 11 юли 2018
    по принцип не пиша коментари но изказването на ,,ТИ'' които или която сигорно има мляко още по устата когато се разхождаш с 3 годишното си дете по кенана и видиш страха в очичките му когато някое пуснато куче мине покраи него без значение породата вярваи ми ще вариш жито за кучето
Последни новини