От х:

Днес в x:

29 °C

Хасковлийка: Масово пускат кучета без каишки на алеята в Кенана

Всяка вечер след 19 часа на централната алея в Кенана е пълно със свободно пуснати кучета, въпреки че още в началото на парка има табела, която забранява там да се разхождат домашни любимци. На нея пише още, че глобата е 300 лева. Също така указва, че на метри оттам има алея за разходка с животните. Но никой не контролира и това не се спазва.

За това сигнализира Елена Костадинова, която живее наблизо и почти всяка вечер е на разходка по алеята. Тя разказва, че преди няколко години имало по двама-трима с униформи, които следели за реда. “Сега отдавна не съм виждала никого. Има кабинки за охрана в началото на алеята и на отбивката за зоопарка, но охрана няма. Миналата вечер за пръв път от много време видях човек с униформа, около него две свободно пуснати кучета, а той си говореше спокойно със стопаните им”, разказа хасковлийката.

Всекидневното нарушаване на наредбите и липсата на контрол отдавна я ядосвали, но чашата преляла сега, когато на отбивката за зоопарка й налетяло огромно куче. “Собственикът му едва успя да го спре. Аз имам инстинктивен страх от кучета и изпадам в паника”, обясни жената. Тя направила забележка на мъжа, но той иронично й отвърнал: “Какво сега, ще се глобяваме ли?”

От община Хасково заявиха, че ще обърнат внимание на фирмата, наета да охранява парка и ще поискат по-строг контрол. От администрацията допълниха, че само на метри от централната има определена алея за разходка на домашни любимци, а от другия край на парка – и специално оградено място за свободно пускане на животните.

От общината съобщиха, че от началото на годината има наложени глоби от по 200 лева на стопани на домашни любимци. пет акта са били съставени за "нерегламентиран контакт" - когато кучето е на каишка, но се е спуснало или ухапало някого, един заради куче, излязло извън двора на стопанина и един за разхождане на животно без каишка.

От администрацията добавиха, че засилват проверките по парковете, като изпращат КОРЗ и Общинска полиция за по-строг контрол.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (54)

 • 1
  Ка
  Караман
  68 -14
  16:30, 4 юли 2018
  На вниманието на общинските управници - веднага вземете мерки по въпроса с охраната на парковете Ямача и Кенана и забранете свободното пускане на кучета и разхождането им не където трябва.
  • Ма
   мастикаджия
   13 -3
   19:55, 4 юли 2018
   Егати заглавието?Куче с каишка пак хапе.Виж ,ако е на ПОВОД,е друго нещо.
  • Ку
   Кучкар
   12 -2
   09:44, 6 юли 2018
   Не разхождам куче на кенана само защото кучешката алея е на 1 метър от много натоварен път. Сопред вас това нормално ли е ?
 • 2
  12
  123
  29 -8
  16:33, 4 юли 2018
  няма община за това е така .ако може звънкайте на 112 и тогава някой ще се задейства. ДАЙТЕ ДА ПРОБВАМЕ на 112 да докладваме и давидем какво ще се случи...
 • 3
  Чо
  Чобанина
  36 -6
  16:36, 4 юли 2018
  Общинските началници са за сгадане, щото за 5 лева работа не вършат. Айде съвземете се бре марди такива, събудете се от летаргията ва, свършете малко работа и осигурете контрола по парковете, бах ва в откъсаните смотаняци !!!
 • 4
  12
  123
  25 -6
  16:43, 4 юли 2018
  на ощината неим трябва пари.сутрин също ги разхождат по забраненото и то без каишки..за един ден в ощината ще влезнат 10 000лв
 • 5
  За
  запознат
  41 -9
  16:59, 4 юли 2018
  Аз също имам куче.
  Общината преди да тръгне да глобява за разходка на нерегламентирани места, да тръгне първо да глобява ако кучето няма паспорт с всички необходими ваксини, чип и не е регистрирано в общината.
  Когато останат изрядните стопани на кучета, тогава общината да създаде нормални условия, както за разходката им, така и на местата отредени за свободно пускане.
  Не може куцо, кьораво и сакато, взело по едно куче и да си прави каквото му дойде на ум.
  От това страдат изрядните собственици на домашни любимци.
  • Не
   Недоволен
   22 -1
   17:17, 4 юли 2018
   А каква порода ви е кученцето, понеже някои породи се разхождат с намордник задължително.
  • До
   До недоволен
   24 -6
   18:25, 4 юли 2018
   Померанче- 3 кг. Смятам няма нужда от наморник.
   Иначе за породите определени да се разхождат с наморник, съм твърдо “за”.
 • 6
  Ст
  Стоян Иванов
  38 -20
  17:32, 4 юли 2018
  Т този прекрасен град се мрази всичко,кучета, котки, кучки и кучкари
  • 12
   123
   43 -7
   18:50, 4 юли 2018
   абе аз да несъм намерен на пътря че да получавам стрес от разни питбули добермани и какви ли още не кучета пуснати без каишка на кенана ,какво ще кажеш а
  • Не
   Недоволен
   24 -5
   10:10, 5 юли 2018
   Бе аз секи ден почти съм на Кенана и не си спомням скоро да съм виждал такива кучета пуснати свободно. То е такава навалица обикновено, че няма къде да стъпиш. И точно навалицата е причината, някои гражданя да почнат да недоволстват. Ще ви кажа обаче още нещо, в същата тая наредба пише че е забранено влизането в зелените площи, пък по поляните всяка вечер е пълно с деца. Дали ще й хареса на тая леля да я глобят понеже внучето й си играе в тревата? Айде помислете си внимателно докъде ще стигнем ако почнем да си забранявме всичко. Ред трябва да има, кучетат в прака трябва да се разхождат на повод, но до там! От там нататък става "артък" както се казва. Идете вижте как е в Германия, Австрия и т.н. в праковете се разхождат всички, по малките кучета се пускат да си играят по поляните, има фризбита, топки и т.н. Хората седят и лежат по тревата, никой не риве че я тъпчат. Тука хем трева няма, хем всичко е забранено се едно е някакъв райх.
 • 7
  Ха
  Хаха
  23 -31
  18:29, 4 юли 2018
  Същите тези селяни които протестират са хората ,к... Виж коментара
  • Аб
   Абв
   27 -2
   19:01, 4 юли 2018
   Предполагам,че си един от тези неграмотни селяндури за които не важат никакви правила!
 • 8
  До
  До недоволен
  25 -26
  18:31, 4 юли 2018
  Така е! Смея да твърдя, че кученцето ми е по-чисто, по -здраво и по-умно от 80% от гражданята в Хасково... но манталитет, к’во да пра’йш
 • 9
  Еж
  ежко
  31 -5
  18:49, 4 юли 2018
  Дали кучето е чисто, обезпаризитено и с паспорт или не , няма никакво значение! Щом има табела забранено за кучета трябва да се спазва!
  А на тия пенсионери с униформа, пародия на охрана, като им резнат от заплатата ще се научат да четат поставените табели!
 • 10
  По
  Пол
  23 -2
  18:57, 4 юли 2018
  Ако сте наистина интелигентен човек ,ще спазвате законите и няма да си позволите коментари.
  • До
   До недоволен
   15 -3
   19:19, 4 юли 2018
   Къде прочетохте, че апелирам към неспазване или не спазвам закона. Напротив, точно това пиша - чип, паспорт, ваксинации, регистрация в общината, наморник - това все закона го изисква.
   Насреща искам общината също да си спазва задълженията - да глобява нередовните, а за редовните да създаде нормални условия за разходка на дом. любимци и места за игра - окосени, обезпаразитени и т.н.
 • 11
  Ко
  Колелоездач
  29 -4
  19:17, 4 юли 2018
  Освен че пускат кучетата си по главната алея, ги пускат и по велоалеята, никой не спазва никакъв закон и когато стане /недай Боже/ беля всеки обвинява другия! Бъдете така добри и си разхождайте питомцте на определеното място-близо до старата клетка на мечката, а не където ви падне, бъдете възпитани и се дръжте по европейски, а не като прости кауни!
  • До
   До недоволен
   26 0
   19:24, 4 юли 2018
   Ентусиаст си тиии... каква Европа в Хасково... то по велоалеята е пълно с лелки дето си разхождат дупетата и чоплят семки. Пълно е и с майки с деца. Просто всеки си върви където му падне.
  • Не
   Недоволен
   5 -3
   10:19, 5 юли 2018
   Не че се заяждам, ама това откога стана велоалея???? И къде е регламентирано?
  • Не
   Недоволен
   7 -2
   10:21, 5 юли 2018
   И едни върпос към велоездачите, като стана дума за правила. Вие имате ли фар, стоп, звънец, светлоотразителна жилетка и каска като карате по велоалеята?
  • Ер
   Еректо
   6 -3
   15:02, 5 юли 2018
   каска, фарче, стопче, звънче и светлоотразителна жилетка се ползват предимно на пътя, не е задължително ползването им на велоалеята
 • 12
  Ку
  куба
  25 -1
  19:44, 4 юли 2018
  Същото се случва и на алеята до Езиковата гимназия , където е пълно по цял ден с играещи деца !Пример от вчера- две девойки и младеж освобождават от повод едро куче до спортните лостове.Спирам , правя забележка , "учтиво " ме съветват да продължа по пътя си , не били видели някъде да има табели , че е забранено....А иначе и тази алея май има някаква охрана , криеща се в къщурката точно до лостовете....За жалост това не беше единственото куче по алеята , както се убедих след това...
  Жалко управление-жалък град!И да има гражданско общество , и да докладва то за безредици, като няма кой да приложи закона ....или по-точно като няма желаещи да го приложат , то затъването на Хасково е неизбежно...Или както казват местните милиционери като опреш до тях - "Много филми за Хорейшио гледате май!"....
 • 13
  Ка
  каунь
  12 -13
  19:58, 4 юли 2018
  Не може да има табела "Забранено за кучета" освен ако не е частен имот! От кога Кенана стана частна? Трябва да има табела "Забранено свобоното пускане на кучета" И тогава може да се глобяват собствениците , които си пускат кучетата!Иноче паспорт ,ваксини ,регистрация чип са абсолютно задължителни!Обаче око хванат куче и се окаже ничие кво го праим?
  • До
   До недоволен
   19 -14
   20:26, 4 юли 2018
   Прав си. Защо по алеята да може да ходи ром, а куче не? Защо да може да ходи сводник или пласьор на дрога, а куче не? Защо да може да ходи педофил, а куче не?Така мога с тия въпроси до утре.
  • До
   До тъпия каунь
   21 -12
   21:34, 4 юли 2018
   Може да има табела “ Забранено за кучета” . Това е Общинска собственост и Общината може да забрани разхожданенто на кучета на определени места. Ако пусна утре вълк или лъв по алеята дали кучето ти няма да се насере от страх. Ревахте преди,че нямате места къде да ди разхождате къчетата. Направиха ви такъв кът и пак хи разхождате по алеята,а в кучешкия кът няма нито едно куче със стопанина си. Какви хора сте и какви родители сте собствениците на кучета? Избощо знаете ли,че внезапния лай на куче миже да предизвика в малко дете такава уплаха,че да онемее завинаги?
  • Ку
   Куче човекояд
   8 -13
   07:04, 5 юли 2018
   Може да онемееш ко ти го бутнат отзад. Ще ме побър... Виж коментара
 • 14
  Па
  Панаирджийска държава
  8 -1
  20:17, 4 юли 2018
  Няма уважение към законите и властите, защото едните пишат другите, но самите те за нищо не стават. Това важи и за кучетата и за колите и за чистотата, за всичко.
 • 15
  Ле
  Леон Даниел
  10 -20
  20:33, 4 юли 2018
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Ли
   лимонада
   6 -10
   21:03, 4 юли 2018
   Много си прост. Пък даже се гордееш с простотията... Виж коментара
  • Ли
   лимонада
   14 -7
   21:27, 4 юли 2018
   Хора , които обичат само себе си и се самозабравят да решават кой ще живее и кой не - това са истинските помияри. Техните души са чужди за съпричастност, любов без сметка, състрадание, грижа за нуждаещия се, толерантност. Те дори и хората мразят. НЕДЪГАВИ са те! Мършата на обществото. Дори в икономически по- изостаналите държави отношението към животните е хуманно. Но там хората вярват и имат страх от Бог.И са по- образовани, разбира се.
  • Не
   Недоволен
   3 -2
   10:17, 5 юли 2018
   Баце, обичам да се разхождам на Кенана вечерта, дай боже да те видя.... няма да продължавам, оставям го на фантазията ти.......
 • 16
  To
  to
  13 -8
  20:35, 4 юли 2018
  другия път ще го пусна в общината,в циливизованите държави домашните любимци влизат заедно със стопаните си в магазини,аптеки,банки и т.н.
 • 17
  Ха
  Хасково
  12 0
  20:56, 4 юли 2018
  Общината е на самотек, никой нищо не прави само си получават заплатките от нашите данъци.Беливанов само скляпа. За не свършена работа или нанесена щета трябва да се налага санкция на съответния служител,Беливанов!!!
  • Го
   Гост
   6 0
   11:29, 5 юли 2018
   Съгласен съм, всичко е на самотек. Никоя служба не си гледа работата, стоят си н хранилищата до 17 часа, нищо не ги интересува, а след 17 ч. разлика никаква. Най добре да се съкратят с тях и без тях е едно и също. Няма никакъв ред в целия град в движение и спирания ,, за малко'', липсва и маркировка на много места. Въобще Хасково много западна, много.....
 • 18
  Pu
  punisher
  4 -5
  21:12, 4 юли 2018
  Leon40,аз пък почиствам боклуци.Ще си го извадя пред кооперацията ти да го подухаш!!!
 • 19
  Бл
  Блатния
  17 -5
  00:10, 5 юли 2018
  Колкото повече обществото се отдалечава от истината, толкова повече ще мрази тези които я говорят. Жената се оплакала от кучетата и е права, но вижте какво става - пълно с многознайковци, които развиват своите изкривени теории и пишат и даже сa готови и на бой да скочат за фалшивите си измислени ценности. Кой ви наби в главите, че кучетата са по-важни от хората, че са по-умни, че ви обичат повече, че са част от семейството ви? Вие кучета ли сте или хора?
 • 20
  До
  До тъпия каунь
  16 -2
  00:57, 5 юли 2018
  Проблма с кучетата на Кенана е много голям. Тази дискусия трябваше много отдавна да бъде иницирана. Не само големите,а и малките кучета трябва да бъдат на повод и да има полицаи без униформи,които да патрулират по парковете за да дават глоби на недобросъвестните стопани на кучета. Също така трябва да има глоби за стопаните,които не събират изпражненията след кучетата си.
 • 21
  St
  stiif riiz
  1 -6
  06:31, 5 юли 2018
  На тази кошница сложете наморник.Ноевият ковчег не... Виж коментара
 • 22
  Дд
  Ддддд
  10 -5
  09:41, 5 юли 2018
  Гнусната ОБЩИНА да си прибере бездомните кучета които свободно серат и пикаят по парковете,носят зарази,а уж маркирани,уж кастрирани пък поколение вадят.Тогава домашните любимци ще спазват какъвто и да е ред...
 • 23
  До
  Добри Б
  3 0
  10:15, 5 юли 2018
  Следващият мандат шъ опрая сичко.
 • 24
  Yy
  Yyyyyyy
  5 -1
  12:05, 5 юли 2018
  А кой ще сложи наморници и ще събира изпражненията на бездомните кучета
 • 25
  За
  Зайко
  4 -1
  17:23, 5 юли 2018
  ...И на Ямача и на Кенана, разхождат си кучетата, безнаказано, обаче се предполага, че домашните кучета поне са ваксинирани и чисти, и здрави, за разликата от уличните които също се разхождат на всякъде. Обичам кучетата, не ми пречат, обаче ми пречи КОГАТО някой си разхожда животинката и тя се изака на пътя, или в градинката, КЪДЕТО по дяволите хората си разхождат децата. АМИ така и не съм виждал някой ДА СЕ НАВЕДЕ и ДА СИ СЪБЕРЕ АКОТО на МИЛОТО куче!!!
  Без контрол, няма нужда от табели, и без друго повечето не се виждат, зад някое дръвче или храст! А наказани , предупредени или глобени също няма ... така че по-добре да си махнат табелите
 • 26
  Ха
  ха ха ха
  5 -1
  19:43, 5 юли 2018
  Ами тогава, защо по кучешката алея има човешки лайна. Забранете на хората да се облекчават ТАМ. На полянката за кучета пък има Дъновисти - махнете ги! Не може закона да се спазва избирателно, заради няколко изкукуригали бабички, които някои от тях хранят бездомни кучета, които се спускат и по хората. Приберете някъде и двата вида!!????!!!!!
 • 27
  Не
  Недоволен
  0 0
  09:35, 6 юли 2018
  А как стигате до велоалеята? На прибежки? :) Пък и не съм чувал да не е задължително и там. То като мръкне е еднакво тъмно и на шосето и на аллеята....
 • 28
  12
  123
  5 -1
  09:59, 6 юли 2018
  дразня се...леко, всички радетели на закона и спазването му моля да не го прилагат избирателно. Следващия път като паркирате като пълен нещастник или не дадете мигач, пак се сетете за моето куче и законността.
 • 29
  Ка
  Кандидат германка
  7 -1
  10:26, 6 юли 2018
  Каквата ни е системата и управниците такива са и хората и децата и кучетата ни. Очарована съм от германците и техните възпитаници(деца и кучета) ми то тук всичко възпитано кучето си върви до стопанина без да е вързано и изпълнява каквото му каже стопанина но толкова тихо му говори че не се чува. С децата пак така няма писъци и крещене, няма нрвни родители и злобни хора които да мразят животните. Как тези хора са го създали този манталитет, аз съм удивена.
 • 30
  Зо
  Зорко
  6 0
  00:15, 7 юли 2018
  Манталитет, Как няма да си удивен ,когато тук и то в нашия град, най напред има хора, които мразят съседите си, настройват ги един срещу друг, после себе си не могат да понасят, и накрая всичко това рефлектира върху животните, Просто всичко им пречи. И това е така, защото избиват собствените си комплекси за малоценност , за да се облекчат. За съжаление, това е тъжната истина.
 • 31
  Хх
  Ххх
  4 -3
  10:39, 7 юли 2018
  Си водим Кучетата Кадето си искам. По добре да виждам Кучета от колкото Някви исперкали Лелки дето подават тъпи Сигнали. Я си ..... Майката. Мишки Умрели Злобни. !!!!
  • Ха
   Ханко Брат
   2 -1
   14:53, 7 юли 2018
   Ххх убеден съм че ще водиш кучетата където си искаш . Ти правиш винаги обратното на това което би трябвало да правиш.Това е станало и когато са ти казали да ходиш на училище.
 • 32
  Вижте как се бори моят приятел ЛЕОН ДАНИЕЛ с кучет... Виж коментара
 • 33
  Га
  Гарабед
  1 0
  00:24, 8 юли 2018
  Такава .Цитираното в публикацията си е чисто адм.нарушение.Органите,които би следвало да отреагират са полиция,община и охр.фирма ММ.Нито има полиция,нито община,камо ли фирмата на Илчев ММ,който се чуди как да не даде пари на служителите си и коя к...ва от персонала да ...Имаше една такава дето му точеше мозъка и парите,сега една мъжка к..ва ВА му мъти главата и скоро ММ няма да може да си намери служители.За 250-300лв с 7-8месечно забавяне няма кой да ти бачка.
 • 34
  Pf
  pff
  4 -2
  18:52, 8 юли 2018
  кучетата са по безобидни от децата на някои хора!

Хороскоп за 06.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят бележи материални придобивки и лични удовлетворения за много от вас. Доверието, с което ви приемат е напълно заслужено и самочувствието ви е оправдано. Запазете добронамереността си към всички от обкръжението ви, това ще ви помогне да се концентрирате върху важните за вас дела.
06 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Романтичен флирт или друго нежно чувство ще ви направи по-внимателни към интимните ви партньори. Развитията ще са във ваша полза и бързо ще получите онова, към което се стремите. Други ще са погълнати от делови задачи, но не за дълго. С прагматичен подход ще пристъпите към работа, която ще приключите в рамките на деня.
06 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, изпълнен с динамика и промени. Работата ви ще бъде свързана с множество срещи, в които вие сте водещата страна. Справяте се добре с тази роля, а и има хора, които ви оказват необходимата подкрепа. Не пренебрегвайте подробностите, на които ви обръщат внимание вашите колеги. В определен момент те могат да се окажат решаващи за нещо важно.
06 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще останете доволни от професионалните си изяви днес. Повече съсредоточеност при работа свързана с пари. Възможни са измами и допълнително внимание ще бъде от полза. За някои изгодни предложения свързани с нова работа. Денят ще носи успех за всякакъв вид сдружения. Съвместните начинания се толерират.
06 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят ви ще е успешен. За много от вас той се свързва с добри реализации, бизнесът ще ви донесе повече вълнения, но и финансови придобивки. Приятели от чужбина ще разнообразят ежедневието на някои от вас. Очаквана среща ще ви донесе положителни емоции, за други спокойна почивка.
06 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Някои от вас съвсем основателно ще отделят повече време за подготовка на предстоящо събитие. Чувствате се достатъчно уверени в себе си, за да действате по собствено усмотрение. Моментът е подходящ за конкретни стъпки, така че не се колебайте. Време е да действате. Можете да напреднете в много кратки срокове.
06 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Мнозина от вас ще съсредоточат усилията си към повишаване на квалификацията си. Това ще ги направи конкурентноспособни и по-успешни в професионалната им кариера. Не се лутайте в търсене на подходящо занимание, имате ясна цел – следвайте я. Една среща ще остави следа в живота ви.
06 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви предлага доста разнообразни събития. На някои от вас може да се наложи да избират между няколко еднакво изкусителни възможности. Не се колебайте твърде дълго и се възползвайте изцяло от случая. Денят бележи и желано избавление от сърдечните терзания за мнозина от вас.
06 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес е добре да владеете емоциите си и да подхождате трезво към задачите си. Здравето е възможно да ви създава проблеми. Любовният ви живот е наситен с вълнуващи преживявания и интересни разговори с вашата половинка.
06 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поставяйки разбирателството с другите, като водещо начало, ще прозрете, че съдбата ви толерира и дава привилегии. Това е верния път. Обстоятелствата ще бъдат във ваша полза и ще ви дадат възможности да погледнете на проблемите си от по-различен ъгъл, и да решите бързо загадката.
06 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Избягвайте всякакви спорове днес, дори да сте сигурни в правотата си. Спокойствието взима връх над всичко и днес никой няма да е в състояние да ви изнерви.Отдайте се на любимото си занимание и не се занимавайте с чужди проблеми. Ще имате възможност да наситите душата си с хубави емоции, ако разбира се това ви вълнува.
06 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Овладейте емоциите си и се заемете сериозно със задачите си. Отдавате прекалено голямо значение на нечие поведение, а можете просто да го пропуснете покрай себе си. В същото време не бъдете недостъпни за човек, който ви показва добрите си чувства. Възможно е здравето ви да ви създаде грижи.
06 авг 2020
Последни новини