От х:

Днес в x:

Новите конкурси за училищни директори в Хасковско най-рано през октомври

Две от седемте училища в Хасковска област, за които се търсиха титуляри директори, остават след конкурсите с временно изпълняващи длъжността ръководители. Това са Спортното училища в Хасково, където вр.и.д.продължава да е Силвия Тенчева и ОУ „Ш. Петьофи“, в което продължава да ръководи досегашната временно изпълняваща директорския пост Антоанета Петрова. И двете са били кандидатки за титулярния пост в своите училища. А конкуренция и на двете е бил Милен Минков. След конкурса обаче няма излъчен директор.

Новите директорски конкурси за тези две училища вероятно ще бъдат обявени през октомври, ноември, предположи шефът на Регионалното управление на образованието Христина Бойчева.

Нов директор имат обаче в Стамболово. Тамошното средно училище

“Кл. Охридски“ се поема от днес официално от Атанаска Христозова, която е дългогодишен преподавател в школото. Тя е постигнала най-добър резултата от тримата кандидати за мястото, поясни Боева.

Валентина Павлова е титуляр от днес като директор в СУ “Н. Рилски“в Харманли. Тя заема мястото на досегашният вр.и.д Боряна Петрова, който пък остава на титулярния си пост като заместник-директор.

Соня Пулева е името на новият директор на СУ „Д-р П. Берон“ в Тополовград. Гергана Петрова, както стана ясно, влиза в директорския кабинет на едно от най-елитните училища в региона-ПМГ-Хасково. Титулярният заместник-директор и изпълняващ временно длъжността на директор Донка Маргаритова остава нейна дясна ръка в работата.

Своят пост като заместник-директор по административно-стопанската дейност запазва в Професионалната гимназия по дървообработване и строителство в Хасково Мариела Златева. Конкурсът за директорският пост там е спечелен от Маргарита Топалова.

Вчера и днес са връчени споразуменията на новите директори, част от тях са представени пред колективите. Това ще се случи и със спечелилите директорските постове в началото на другата седмица и в по-отдалечените населени места, посочи Боева.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Чо
    Човек
    6 0
    15:46, 29 юни 2018
    Кога ще смените директора на училището в Ивайловград?Много мърша, много.........
  • 2
    Ма
    Мандатност
    13 -2
    16:42, 29 юни 2018
    Само там ли? Има и други такива, които си превешиха правата! Родното образование е в колбас от документация, комплексирани и обожествени директори. Тежко му на можещия учител. Но за съжаление това не зависи от РУО, трябва да се промени пожизнените директорски кресла.
  • 3
    Ра
    Разпопен поп, пак служи
    13 -1
    20:19, 29 юни 2018
    Не мога да разбера, как за временно изпълняващ директор ставаш, а за постоянен не ставаш? Какви са били тези критерии? Няма логика госпожи и господа проверяващи!
  • 4
    По
    Попова унука
    9 -1
    21:44, 29 юни 2018
    Добър въпрос. Щом не могат да издържат конкурс, не стават и за временни директори.
  • 5
    Га
    Галя Узунова
    6 -7
    22:51, 29 юни 2018
    Дават рушвети. Боева срам нямаш ли.дай парите по болници за теб мъжа ти и най вече за децата си.Заслужаваш си го.
  • 6
    Уч
    Учител
    12 -1
    23:05, 29 юни 2018
    Когато си 3 години временно Директор, когато публикуваш снимки и демонстрираш близки отношения с Кмета, с Областният управител, с депутати, когато явно лъжеш и манипулираш, когато докараш едно училище пред закриване, когато се явиш на конкурс и покажеш на целия град своята некомпетентност е нужен МОРАЛ! МОРАЛ и ДОСТОЙНСТВО за да си подадеш оставката! Иначе ставаш за СРАМ и оставаш САМ! САМА Госпожо Тенчева, вече никой не ви вярва!
    • Ма
      мастикаджия
      8 0
      06:58, 30 юни 2018
      На високо акъл не вирее.Стара приказка.Но Тенчева ,ако е висока,може да се навежда повече и от
      джудже.

Още новини

Последни новини