От х:

Днес в x:

Бомба пред Калуа, ченгетата блокираха Кенана

Сигнал за бомба опразни в ранния следобед ресторант "Калуа" в Кенана. Взривното устройство, залепено под пикап "Ситроен Берлинго" отдалеч прилича на противотанкова мина. От пресцентъра на МВР-Хасково казаха лаконично, че колата е собственост на фирма. Според неофициални източници обаче тя е на хасковлия от криминалния контингент, което обяснява и сериозното отношение на полицията към сигнала.

Всички клиенти от ресторанта са били евакуирани. Според очевдици сред тях е имало и съдийка от окръжен съд Хасково.



Пътят през Кенана бе затворен от униформени още от отбивката за тенис кортовете. На място пристигнаха полицаи от сектора за борба с организираната престъпност, които завардиха района и не допуснаха журналисти в близост до паркираната пред заведението кола под предтекст за тяхната безопасност.



Минути след журналистите на място пристигна и комисарят на областната дирекция на полицията Атанас Ненков, който с бинокъл огледа поставената под ситроена бомба (на снимката горе). Малко по-късно към групата се присъедини и прокурорът от окръжна прокуратура Петър Мидов. Други коли не бяха допуснати до отцепения район.



От София към Хасково пътува екип специалисти по взривни устройства, казаха полицаите. Очаква се софиянци да пристигнат около 16 часа.

Дотогава, а може би до по-късно, пътят през Кенана ще остане затворен.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини