От х:

Днес в x:

Седмокласничката Мартина Латева от „Петьофи“ най-добра по БЕЛ в областта

    В две от училищата в Хасково не издържаха и се похвалиха с отличници - седмокласници от малките матури, още преди да са излезли обобщените данни.

    От проверката в платформата на МОН стана ясно, че най-добрата седмокласничка от Хасковска област на изпита по български език и литература е от основно училище „Шандор Петьофи“ в областния град. Мартина Латева има 95 от 100 възможни точки, съобщи директорката на школото Антоанета Петрова. Мартина е от 7 Б клас, нейн преподавател по БЕЛ е Росица Данчева. Седмокласничката е с много отличия през годините от олимпиади по български език. Със съучениците си днес те имат другарска вечер по повод завършването на основното си образование.

    Директорката на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ Донка Тодорова пък поздрави в социалната мрежа Филип Андонов от 7 А клас, който е със 100 точки на националното външно оценяване по математика.

    От ПМГ се похвалиха и с много добри резултатите при зрелостниците от випуск 2018. Всички 127 ученици са се представили блестящо на държавните зрелостни изпити, коментира Донка Тодорова. 15 зрелостници имат пълни шестици на матурите.

    По английски език те са 11. 61 зрелостници са се явили на препитването по английски и общият им успех е 5.55.

    40 имат отлични оценки по български език и литература. Един зрелостник има пълни шестици и на двете матури - по БЕЛ и по английски език - Мариела Драгиева от 12 Б клас. 2-ма зрелостници са изкарали възможните 100 точки по математика - Ралица Манолова и Рая Манчева от 12 Б клас, а Сашка Бакалова от 12 Д клас - по английски език.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини