От х:

Днес в x:

Школа „Пастело“ донесе морски полъх в градската библиотека за 2 години ЧРД

    Децата от школата по изобразително и приложно изкуство “Пастело“ могат да накарат всеки да се усмихне. Те са толкова зареждащи, че и картините, които са подредили във фоайето на Градската библиотека отразяват тяхната непринуденост и носят настроение. Тази вечер те представиха годишната си изложба.
    Школата празнува две години от основаването си и след добре свършената работа децата се готвят и за голям купон.
    Кукерски маски, графики, искрящи от цветове картини на морска тематика, те представят в своя звезден час тази година.
    Зад крайния резултат, с който децата много се гордеят, стоят двама млади усмихнати и амбициозни хора-брат и сестра. Даниел Русев и Калина Чакърова са си поделили работата в школата. Тя е приложничката, той пък учи малките си възпитаницина различните техники в рисуването. Калина е педагог по образование, а Даниел завършва икономика и туризъм и в последствие рисуване. Въпреки, че той е по-малкият, всъщност е повлякъл първи крак към изкуството и е дръпнал в неговата необятна шир и сестра си.
    Понеже младият автор знае колко е ценна подкрепата на учителя към учениците- такава той е получавал не веднъж от своя преподавател в НБУ Николай Майсторов, за него е важно възпитаниците му да усещат рамото му. Затова, когато преди време получава покана да се включи
    във Фестивала ,,С аромат на роза" в Атина, решава да го направи, но не сам, а с всички деца от „Пастело“.
    Всеки от школата рисува по една роза на платното, което подготвят. Картината “Заедно“ в момента украсява българското посолство в Гърция, което е съорганизатор на събитието заедно с Клубът на ЮНЕСКО за Пирея и Островите.
    Макар все още да имат много време да мислят дали рисуването ще е техният път занапред, децата от школа „Пастело“ са доволни, че са част от един страхотен екип.
    Анелия Иванова участва в изложбата във фоайето на библиотеката освен с морски пейзажи и с графика. „Цветове излизат от автора спонтанно, когато хване четката, но преди това той трябва да си е помисли какво иска да представи с тях“, споделя 11-годишната Екатерина Радева.
    „Да си на две години пастелчо е хубаво чувството“, коментира Симона Карагьозова. Мони обича най-много да рисува котки.
    Ивайла Чакмакова, която е в трети клас, е професорът на групата. В школа „Пастело“ я водят нейните приятелки Мони и Никол. За своя учител Даниел тя казва, че е много добър. „Много ми харесва, когато обяснява, защото го прави както трябва- по детски“, изтъква 9-годишната Мони. Никол Карагьозова пък е категорична, че тайните не се споделят. "Който иска да се научи да рисува, да заповяда в школата", кани тя.
    Александър Манолов е на осем години. Към своя учител се обръща само с една дума, но в нея се съдържа всичко, което един преподавател би искал да чуе от ученика си :“Благодаря!“.
    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ни
      Никола
      4 0
      23:22, 5 юни 2018
      Най добрата Госпожа чакалова
    • 2
      Тр
      Тракиец
      1 0
      08:49, 6 юни 2018
      Едно голямо браво, продължавайте все така, живот и здраве и ние ще се запишем :)
    • 3
      Пе
      Петкова
      1 0
      11:18, 6 юни 2018
      Браво на вас!Изкуството ще спаси света!Успех на всички!
    Последни новини