От х:

Днес в x:

Школа „Пастело“ донесе морски полъх в градската библиотека за 2 години ЧРД

  Децата от школата по изобразително и приложно изкуство “Пастело“ могат да накарат всеки да се усмихне. Те са толкова зареждащи, че и картините, които са подредили във фоайето на Градската библиотека отразяват тяхната непринуденост и носят настроение. Тази вечер те представиха годишната си изложба.
  Школата празнува две години от основаването си и след добре свършената работа децата се готвят и за голям купон.
  Кукерски маски, графики, искрящи от цветове картини на морска тематика, те представят в своя звезден час тази година.
  Зад крайния резултат, с който децата много се гордеят, стоят двама млади усмихнати и амбициозни хора-брат и сестра. Даниел Русев и Калина Чакърова са си поделили работата в школата. Тя е приложничката, той пък учи малките си възпитаницина различните техники в рисуването. Калина е педагог по образование, а Даниел завършва икономика и туризъм и в последствие рисуване. Въпреки, че той е по-малкият, всъщност е повлякъл първи крак към изкуството и е дръпнал в неговата необятна шир и сестра си.
  Понеже младият автор знае колко е ценна подкрепата на учителя към учениците- такава той е получавал не веднъж от своя преподавател в НБУ Николай Майсторов, за него е важно възпитаниците му да усещат рамото му. Затова, когато преди време получава покана да се включи
  във Фестивала ,,С аромат на роза" в Атина, решава да го направи, но не сам, а с всички деца от „Пастело“.
  Всеки от школата рисува по една роза на платното, което подготвят. Картината “Заедно“ в момента украсява българското посолство в Гърция, което е съорганизатор на събитието заедно с Клубът на ЮНЕСКО за Пирея и Островите.
  Макар все още да имат много време да мислят дали рисуването ще е техният път занапред, децата от школа „Пастело“ са доволни, че са част от един страхотен екип.
  Анелия Иванова участва в изложбата във фоайето на библиотеката освен с морски пейзажи и с графика. „Цветове излизат от автора спонтанно, когато хване четката, но преди това той трябва да си е помисли какво иска да представи с тях“, споделя 11-годишната Екатерина Радева.
  „Да си на две години пастелчо е хубаво чувството“, коментира Симона Карагьозова. Мони обича най-много да рисува котки.
  Ивайла Чакмакова, която е в трети клас, е професорът на групата. В школа „Пастело“ я водят нейните приятелки Мони и Никол. За своя учител Даниел тя казва, че е много добър. „Много ми харесва, когато обяснява, защото го прави както трябва- по детски“, изтъква 9-годишната Мони. Никол Карагьозова пък е категорична, че тайните не се споделят. "Който иска да се научи да рисува, да заповяда в школата", кани тя.
  Александър Манолов е на осем години. Към своя учител се обръща само с една дума, но в нея се съдържа всичко, което един преподавател би искал да чуе от ученика си :“Благодаря!“.
  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Ни
   Никола
   4 0
   23:22, 5 юни 2018
   Най добрата Госпожа чакалова
  • 2
   Тр
   Тракиец
   1 0
   08:49, 6 юни 2018
   Едно голямо браво, продължавайте все така, живот и здраве и ние ще се запишем :)
  • 3
   Пе
   Петкова
   1 0
   11:18, 6 юни 2018
   Браво на вас!Изкуството ще спаси света!Успех на всички!

  Хороскоп за 02.06.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Натовареността ви е очевидна, но не е причина да сте недружелюбни с околните. Търсете подкрепата им, за да се справите с всичко, което имате, като програма и ще подобрите атмосферата в дома и на работното място. Приятелите ще ви бъдат емоционална опора и това ще стопли душата ви.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приятен ден за много от вас. Интересни срещи и договорености за бъдещи занимания. Ще срещнете подкрепа, с която ще се даде ход на бъдещ проект. Наистина ще има известен риск, но за това пък резултата е обещаващ. Доброто ви настроение ще радва другите и ще създава добра атмосфера. Вълнуващи любовни мигове.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще отделите повече време за себе си и по-малко на другите. И това ще ви спаси от конфликти и излишен разход на енергия. Въздържанието от самоинициативи, храна и изкушения ще ви помогне да изчистите мислите и тялото си от излишния товар. В семейството ще обсъждате предстоящи задачи.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е да ви се наложи да се занимавате с нетрадиционни за вас дейности, но това едва ли ще ви притесни. Вие сте от хората, на които околните разчитат по важни въпроси, и няма да ги разочаровате. Намирате изход от заплетена ситуация. Не се заемайте с твърде много дейности едновременно.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Със самочувствието си на успели хора ще въздействате позитивно на околните, насърчавайки ги към развитие. Вие на свой ред ще повишите темпото, за да свършите повече задачи днес. С добра енергията и настроение ще привличате мислещите и можещите около себе си. Обединените ви усилия ще помогнат на много хора да подобрят живота си.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Многото ви ангажименти днес няма да пречат на дружелюбното ви отношение към всички, с които животът ви среща. Добре свършената ви работа или някой, когото обичате ви зареждат с енергия и добри очаквания. Очертаващо се повишение в службата или смяна на работното място повишават вълненията, но вие сте свикнали.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Говорете за всичко, което мислите и ви смущава, това е начина за бъдете разбрани и да живеете в мир със себе си. Ще изясните позициите си и синхронизирате действията си с околните, избягвайки недоразумения и грешки. Не спирайте да искате и да търсите най-доброто за себе си.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е приятен и днес работата няма да ви се струва тежка. Предстоят ви срещи с хора, които са наясно с проектите ви и чиято компания едва ли ще бъде натоварваща. Доброто разбирателство ще се окаже много необходимо за в бъдеще и от тази гледна точка днешният ден е наистина ползотворен. Не пренебрегвайте семейството си.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С добри намерения сте днес, да приключите делова задача или да придвижите друга напред. Няма да ви липсват финанси, за да организирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора. Радостна вест.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Отдадени на работа често пропускате общуването с децата и близките ви хора. От времето с тях получавате всичко онова, което не може да се купи с пари. Не пренебрегвайте и личните си нужди, погрижете се за себе си. Слушането на тиха, приятна музика ще ви зареди с енергията и ще повиши вибрациите ви, извеждайки ви на по-високо духовно ниво.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Повишените ви разходи от последните дни ще изострят сетивата ви и ще ви подтикнат да търсите допълнителни начини за подпомагане на бюджета. Ако имате свой бизнес не прехвърляйте от собствените си отговорности върху подчинените си, за да сте спокойни за изпълнението на задачите.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Без да жалите себе си с готовност ще се включите в подготовката на мероприятие от по-голям мащаб. Откритостта ви ще ви донесе предимство и ще получите изгодно предложение. Отнасяйки се с доверие към другите, ще се радвате на внимание и повече споделени мигове. На хоризонта се появява нов човек за вас, връзката ви с когото предстои.
  02 юни 2020
  Последни новини