От х:

Днес в x:

Млади художници от „Дъга“ показаха „Пъстри мигове“, предстои пленер в „Кенана“

    Изложба „Пъстри мигове“ представиха възпитаниците на Арт школа „Дъга“ в Младежкия център в Хасково. Във фоайето на културната институция бяха показани творби на около 20 млади художници с ръководител Даниел Русев.

    Творбите на децата представят техните първи стъпки в портретната живопис и са комбинация от различни техники като акварел, акрил и пастел. Освен рисунки, бяха представени и керамични фигури, които са изработени от традиционните материали - глина, различни видове глазури и оцветители по автентичен начин. Една голяма част от изложбата е създадена през летните месеци, затова и нещата, които бяха показани, носят пъстрия дух на летни спомени и настроения.

    Изложбата е част от инициативите посветени на 20-годишнината на Младежки център – Хасково.

    В неделя (18 октомври) от 10:30 часа в „Кенана“ предстои пленер за децата и младежите от Арт школа "Дъга" и "Пастело", който ще е първият етап от Младежки фестивал по живопис под надслов "В близост до природата".

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      На
      Намигване
      6 -3
      18:53, 16 окт 2020
      Цвета е готина художничка.
      • Цв
        цвета ли
        3 -4
        20:30, 16 окт 2020
        тази цвета ме възбужда
    • 2
      Та
      Тая
      4 -3
      19:50, 16 окт 2020
      Пъстрите джунджурийки на Наса Ангелова-зам.директорката на ЦПЛР-ОУО,къде са?Как така и там не се е навряла и не се е показала-отдавна трябваше да е в пенсия,ама много й се работи бе и мнго се натиска.Пенсията отдавна я чака,ама Насето работи ли работи.ДО КОГА-от инспектората глухи ли са,слепи ли са?Ще чакате младите учители-друг път.
    Последни новини