От х:

Днес в x:

Даниел Русев представя Хасково и България на голям арт форум в Сингапур

    Художникът Даниел Русев от Хасково е сред четиримата представители на България, които са селектирани за участие в първия фестивал на акварела в Сингапур.

    Арт форумът ще се проведе в края на август. След първоначалната селекция, от 600 работи, до изложбената зала "Visual Art Center" са допуснати 300 рисунки на автори от 64 държави.

    Организатор на форума е IWS /Международната асоциация на акварелистите/.

    У нас авторите, които ще представят България в първото издание на Фестивала на акварелите в Сингапур, са минали през селекцията на IWS-България, с председател Селма Тодорова. Светлин Трендафилов, Магдалена Калиева и Венета Добрева са останалите български представители.

    Даниел Русев участва с акварела „Празник“ в размер 56/38 см, за който е приложил техниката „мокро в мокро“.

    Картината му е с много свежи цветове, от нея лъха безгрижност, много слънце и усещането за лекота с внушението, че всичко хубаво предстои.

    „Исках да покажа нещо позитивно, цветно, със светлина, с полъха на празник и добро настроение, като контрапункт на съвремието ни и тревогата, в която живеем около пандемията в последната една година“, коментира художникът.

    Русев се надява че през август ситуацията около здравната пандемия ще е по-спокойна и ще успее да присъства на арт събитието лично. След Индия, Албания, Косово и Италия, в Сингапур ще е петото му участие в голям форум на акварелистите.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      🍀
      🍀
      25 -1
      13:55, 28 фев 2021
      Браво на младият художник ! С пожелания за много професионални успехи ! България се нуждае от повече култура във цялата тази простотия и селяния !
    Последни новини