От х:

Днес в x:

3000 военни се включват в учението „Балканска стена 20” на Корен

Близо 3000 военнослужещи, до 200 единици бронетанкова техника и до 550 единици автомобилна техника от състава на 61-ва механизирана бригада ще се включат в тактическото учение „Балканска стена 20”, което ще се проведе от 19 до 30 октомври на учебния полигон „Корен”.

То ще мине под общото ръководство на Командването на Сухопътните войски.

Целта на учението е да се провери готовността на щаба и формированията на 61 мбр за отработване на въпроси по провеждане на маньовър със сили и средства, бойни стрелби, заемане на отбранителни райони и рубежи, поразяване на цели с огън и други въпроси, свързани с подготовката на бригадата.

Специфичното за „Балканска стена 20” е, че учение в такъв мащаб не е провеждано от почти 20 години.

От 15 до 25 октомври по пътната и железопътната инфраструктура на страната ще се осъществи предвижване на военнослужещи и техника от Сухопътните войски до учебен полигон „Корен” за участие в предстоящото учение. Органите на Военна полиция ще осигуряват съпровождането на военните колони, съобщават от МО.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Сл
    случаен човек
    7 -5
    21:07, 16 окт 2020
    Стига вече с вашите учения , за война ли се готвите и ако да с кой? С Фарьорски острови или либерия
    хаха...Освен да разхищават държавни пари по време на задаваща се глобална икономическа криза нищо друго не правят с това учение.Наближава края на мандата и е време да излопкаме всичко до край ....трагедия
    • Ка
      Как не ви е срам.
      2 -4
      22:34, 16 окт 2020
      Когато не уважавате собствената си армия ще се кланяте на съседната урок който сме минали и гледам много от вас са го забравили.А когато пра дедите ви са воювали за свободата си са били по гладни от колкото сте сега не се оплаквайте не сте виждали глад а ревете.
  • 2
    Малко съм объркала цифрите ,
    ама нали го пиша за още по-тъпи
  • 3
    Az
    Az
    5 -4
    21:57, 16 окт 2020
    Изтровиха народа! Стресират и домашните животни по селата с тътена на бомбите! Аман от глупостите на военните! Ако стане война, ще избягат първи!
  • 4
    Ов
    овчар
    4 -4
    21:58, 16 окт 2020
    каква балканска стена 20 какви 5 лева хахахах ние и с Македония не можем война да спечелим те учения ми правят .......
  • 5
    Ко
    Корен
    6 -2
    22:46, 16 окт 2020
    Във време на пандемия и ограничения за масови събирания и прочие. Военните събират 3000човека на едно място. Мисля че това е най-умното нещо което нашата "хубава" даржава и някой "генерал" можаха да измислят
    • Ко
      Коцето
      3 0
      09:21, 17 окт 2020
      За кой ли път военните показват, че когато Господ бил на моста и раздавал акъла, те имали учение е форсирали реката.
      Не мога да предположа как на Корен ще се спазват епидемиологичните ограничения, освен ако Каракачанов и Кунчев ще им заповядат да са перманентно с противогази или да ги подредят на социална дистанция "от мен до другото дърво".
Последни новини