От х:

Днес в x:

Хасковският художник Даниел Русев с пореден урок за историята на световната живопис

    Хасковският художник Даниел Русев изнесе поредния си урок за историята на световната живопис в читалня „Изкуство” на РБ „Христо Смирненски”. Второто занимание за това лято бе посветено на френския импресионизъм и неговите най-известни представители, съобщиха от библиотеката.

    Заради изискванията за спазване на противоепидемични мерки, на урока присъстваха ограничен брой деца от арт школите „Дъга” и „Пастело” към Военен клуб-Хасково. Техният преподавател ги запозна със същността на художественото направление „импресионизъм”, което прави истинска революция в световната живопис през втората половина на XIX-ти век.

    Теоретичната част на урока бе илюстрирана с репродукции на шедьоври на Клод Моне, Едуар Мане, Пиер-Огюст Реноар, Пол Сезан, Едгар Дега, Камий Писаро, Пол Гоген и Винсент ван Гог, съхранени във фонда на отдел „Изкуство”.

    В края на посещението си децата от „Пастело” разгледаха изложбата „Живописно лято” във фоайето на библиотеката и се справиха отлично с възложената им практическа задача – да открият в нея импресионистична картина или художник. Вдъхновените от уроците в библиотеката детски рисунки ще бъдат показани в специална изложба в началото на септември по случай празниците на града.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ха
      Хаджи Снежка
      1 -9
      14:59, 22 авг 2020
      Луд умора няма! Виж коментара
    • 2
      То
      Това
      8 0
      15:25, 22 авг 2020
      Това му е работата на човека!
    • 3
      Ан
      Анонимен
      11 0
      15:33, 22 авг 2020
      Браво! Много добра инициатива!
    • 4
      Ди
      Димитър Димитров
      10 0
      15:44, 22 авг 2020
      Браво, дано има повече млади хора като Вас господин Русев. Продължавайте да вдъхновявате децата и да ги предизвиквате да покажат най-доброто от себе си. Цялото ни семейство Ви желаем успех.
    • 5
      Ми
      Минчо Минев
      13 0
      16:13, 22 авг 2020
      Адмирации за инициативата! Дано все повече хора отделят време за такива лекции и обучения. Считам, че е много полезно, особено за децата. Успех на г-н Русев!
    • 6
      Ab
      abv
      6 0
      20:30, 22 авг 2020
      С Дидо се познаваме лично. Страхотен човек отдаден на децата. Децата го обожават. Различен интересен подход от традиционното набиване на знание в главите на децата. Един от малкото който прави нещо в задръстено Хасково . Успех Дидо да продължаваш да радваш децата
    • 7
      Ми
      Мирослав Манев
      4 0
      23:36, 22 авг 2020
      Браво Дидо, продължавай в същия дух. Радвам се, че си намери призванието и имаш за мисия да популяризираш културата в малките :)
    Последни новини