От х:

Днес в x:

11 °C

Хасковският художник Даниел Русев с пореден урок за историята на световната живопис

  Хасковският художник Даниел Русев изнесе поредния си урок за историята на световната живопис в читалня „Изкуство” на РБ „Христо Смирненски”. Второто занимание за това лято бе посветено на френския импресионизъм и неговите най-известни представители, съобщиха от библиотеката.

  Заради изискванията за спазване на противоепидемични мерки, на урока присъстваха ограничен брой деца от арт школите „Дъга” и „Пастело” към Военен клуб-Хасково. Техният преподавател ги запозна със същността на художественото направление „импресионизъм”, което прави истинска революция в световната живопис през втората половина на XIX-ти век.

  Теоретичната част на урока бе илюстрирана с репродукции на шедьоври на Клод Моне, Едуар Мане, Пиер-Огюст Реноар, Пол Сезан, Едгар Дега, Камий Писаро, Пол Гоген и Винсент ван Гог, съхранени във фонда на отдел „Изкуство”.

  В края на посещението си децата от „Пастело” разгледаха изложбата „Живописно лято” във фоайето на библиотеката и се справиха отлично с възложената им практическа задача – да открият в нея импресионистична картина или художник. Вдъхновените от уроците в библиотеката детски рисунки ще бъдат показани в специална изложба в началото на септември по случай празниците на града.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Ха
   Хаджи Снежка
   1 -9
   14:59, 22 авг 2020
   Луд умора няма! Виж коментара
  • 2
   То
   Това
   8 0
   15:25, 22 авг 2020
   Това му е работата на човека!
  • 3
   Ан
   Анонимен
   11 0
   15:33, 22 авг 2020
   Браво! Много добра инициатива!
  • 4
   Ди
   Димитър Димитров
   10 0
   15:44, 22 авг 2020
   Браво, дано има повече млади хора като Вас господин Русев. Продължавайте да вдъхновявате децата и да ги предизвиквате да покажат най-доброто от себе си. Цялото ни семейство Ви желаем успех.
  • 5
   Ми
   Минчо Минев
   13 0
   16:13, 22 авг 2020
   Адмирации за инициативата! Дано все повече хора отделят време за такива лекции и обучения. Считам, че е много полезно, особено за децата. Успех на г-н Русев!
  • 6
   Ab
   abv
   6 0
   20:30, 22 авг 2020
   С Дидо се познаваме лично. Страхотен човек отдаден на децата. Децата го обожават. Различен интересен подход от традиционното набиване на знание в главите на децата. Един от малкото който прави нещо в задръстено Хасково . Успех Дидо да продължаваш да радваш децата
  • 7
   Ми
   Мирослав Манев
   4 0
   23:36, 22 авг 2020
   Браво Дидо, продължавай в същия дух. Радвам се, че си намери призванието и имаш за мисия да популяризираш културата в малките :)

  Хороскоп за 28.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
  28 ное 2020
  Последни новини