От х:

Днес в x:

Откриха изложба „От Леонардо до Пикасо - деца рисуват шедьоври“

    Изложбата „От Леонардо до Пикасо - деца рисуват шедьоври“ бе открита официално днес в Хасково. Тя включва над 50 рисунки и произведения на приложното изкуство, изработени от младите творци на арт школа „Пастело“ към Военен клуб – Хасково с ръководители Даниел Русев и Калина Чакалова.

    Една част от изложбата е на закрито в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“, а друга – на открито.

    Творбите на малките художници не са опит за буквално възпроизвеждане на великите шедьоври на световната живопис от 15 до края на 20 век. Професионалното виждане на световноизвестните майстори на четката е пречупено през призмата на необремененото детско съзнание и безгранична фантазия, а резултатите са впечатляващи. Ако искате да видите как оживяват „Мона Лиза“ и „Дамата с хермелина“ на Леонардо да Винчи, „Слънчогледите“ и „Звездна нощ“ на Винсент Ван Гог, „Целувката“ на Густав Климт и „Момичето с ябълките“ на Владимир Димитров-Майстора, може да го направите в следващите 30 дни. Дотогава експозицията ще остане във фоайето на хасковската библиотека.

    Изложбата с детски рисунки е включена в програмата на община Хасково по случай празника на града – 8 септември. Сред гостите на откриването бяха заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева, секретарят на общината Пламен Лечев, началникът на отдел „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ Йорданка Иванова.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ва
      ВАНЧО
      5 -1
      15:42, 7 сеп 2020
      А Стела с А4 и фолиото къде е ?
    • 2
      Се
      Секретарката
      8 0
      16:09, 7 сеп 2020
      Секретаря на общината не разбира и не може да коментира изкуство. Той е подходящ за сбирката „какво ми каза стрина Пена на ушенце“, като с него изпратете не М.Вълчева, а някоя млада булка с дълга къдрава коса.
    • 3
      Бо
      Бояджиев
      2 -2
      00:26, 8 сеп 2020
      Всички са възприели Пикасо като някакви изкривени физиономии. И то цветни.

    Още новини

    Последни новини