От х:

Днес в x:

16 кандидати за директори на 7 училища в Хасковско

16 кандидати са допуснати до обявения конкурс за директори на 7 училища в Хасковска област, съобщиха от Регионалното управление на образованието. Свободните шефски позиции са в хасковските ПМГ “Акад. Боян Петканчин”, Спортното училище “Стефан Караджа”, ПГДС “Цар Иван Асен II” и ОУ “Шандор Петьофи”, както и за СУ “Неофит Рилски” в Харманли, СУ “Д-р Петър Берон” в Тополовград и стамболовското СУ “Св. Климент Охридски”. Длъжностите бяха заети от временно-изпълняващи.

За титуляри ще спорят Ангелина Ангелова, Антоанета Петрова, Атанаска Христозова, Божана Георгиева, Боряна Петрова, Валентина Павлова, Гергана Илиева Петрова, Диана Димитрова, Йорданка Маринова, Красимир Кръстев, Маргарита Топалова, Мариела Златева, Милен Минков, Силвия Тенчева, Соня Пулева-Божилова, Фатме Мехмед.

Сред подалите заявления за участие в конкурса няма недопуснати кандидати.

Писменият изпит-тест ще се проведе на 25.06.2018 г. от 10.00 часа в сградата на Средно училище „Васил Левски” Хасково. Кандидатите следва да се явят на посоченото място от 9:30 часа и ще бъдат допускани в залата след проверка на документ за самоличност.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Не
    Незапознат
    27 0
    19:28, 31 май 2018
    Тези конкурси винаги са били интересни.От гледна точка начините на спечелването им.Не говоря за писменият изпит- тест.Някои от играчите в тази игра до такава степен са обиграни че да разчитат на този там тест едва ли не е обида.Те не са в аматьорският клас.Първото име което ми се набива е на г-жа Мариела Златева.Фаворит сред фаворитите да се намества в директорски кресла.Едва ли някой би могъл да отрече богатата управленческа биография която има като шеф на Образователния инспекторат в Хасково.Като се спомене РИО Хасково първата асоциация на тези които по някакъв начин са запознати с тази сфера е нейното име.Станало е нарицателно за типизирането на шефовете на образованието и от там на самата система.След като на съдилищата буквално им омръзна да се занимават с нея реши да си запази попрището на изява само че на малко по ниско равнище.Всичките хвърли в тъч ставайки замесник директор.Но постепенно нещата взеха да си идват на място.Достоен играч като политиците ни.Способна на врътки и далавери които във времето се забравят или то поне стават безлични.Но съдбата си прави и ирония понякога.За добро или лошо.Училището където ще се проведе конкурса директорката е назначена точно от нея така да се каже.След като предишната която беше там я махна заради добрият и и човечен характер който използваше.До време.Но това доведе до издънки и гафове които взеха да рефлектират и върху РИО като институция.Изхода в такива случаи е да се смени лицето.Тоест да се покаже че винавно е лицето а всички останали невинни.Но перипетиите относно избирането на царица във въпросното заведение продължиха.Дойде някакво си замесник директорче от друго у-ще което явно беше идеалистче и толкова се вживя в ролята на бъдещ директор че когато и биха шута дълго време след това сигурно се е чудела какво е станало.Това са отминали работи които ги споменавам само за който думата кокурс е справедлив състезателен изпит за определяне на най-подготвените между кандидатите.Май наистина много време отделих за фаворита но за водещите в нещо винаги е така.Другото по познато име е г-н Красимир Кръстев.Същият беше директор на Хасковската езикова гимназия.Участваше и в придишният конкурс за този пост но не можа да спечели мястото.Тва където никъде не го пише или аз не мога да го намеря е за каква позиция кой е подал документи.Но като се има предвид че този е лъв и хич не му пука от някакъв си фаворит едната му може да е там където е Златева за сега.Или ПМГ.Да видим точно пък Математическата гимназия дали няма да поблазни повечето защото на пръв поглед кандидата е слаб.Чета и и мето на сегашната директорка на "Шандор Петьофи ".След добилият известност последен гаф може да и е малко трудничко.
    • Ве
      Веспрем
      5 -2
      01:27, 1 юни 2018
      Пожелавам успех на Кр. Кръстев- пмг и м. Златева- пгдс
  • 2
    Go
    gost
    33 -2
    19:37, 31 май 2018
    Напоследък коментарите дават повече информация от самите новини. Това показва колко зле е журналистиката в днешно време.
    • Не
      Незапознат
      7 0
      21:36, 31 май 2018
      Който и да е ако на по горе написаното застанеше с името си щяха да го разкъсат.В коментара ми са изложени факти които ако бяха прсдставени като новина журналиста щяха да го обвинят че я представя тенденциозно.Спомнете си последно със случката в Шандора какво я направиха журналистката.Изкараха я едва ли не поръчков убиец на у-щето.Новината и беше представена с факти.НО както виждате точно и в този момент предстои избор за директор там.Също което е важно и не за пренебрегване е започналото записване на учениците по училища.Заплатите и бонусите не само там са зависими от бройката на учащите.Не напразно всеки постъпил там се дондурка даже дисциплината му да куца меко казано.Дори да е тъп и незнаещ замесник директора по учебната част като дойде и каже че трябва да се прекара тази година няма как да му се каже нещо от рода ''глей си работата''или ''майната ти''.Но не е задължително някой от началническото съсловие да прави това.Така става единственно когато някой учител останал от старата генерация възпитан в непримиримост в духа на традицията да си върши работата както трябва.Така че освен убиец е и един вид крадец журналиста.
  • 3
    До
    До незапознат
    8 0
    21:00, 31 май 2018
    Чакаме продължение
  • 4
    Ро
    РодителСпортист
    14 -2
    21:09, 31 май 2018
    Има още един голям играч който не отстъпва на Мариела. Преди 3 години Силвия Тенчева и се заклати стола в Спортното министерство за регион Хасково (все пак бе назначена от ДПС). И какво измисли, първо влезе в ГЕРБ после се договори с Бившия Кмет Г. Иванов и организира тихомълком стачката в Спортното за да се появи на бял кон да спасява училището. И така го спаси че учениците от 350 намаляха на 200. Уволни добрите си Треньори и Учители и остави послушните и некадърни, също и закри няколко спорта.Дано някой от кандидатите е изявил желание за Спортното, иначе както е тръгнало ще закрият училището което съм завършил аз и сина ми.
  • 5
    Според мен в нашата бедна държава не са необходими спортни училища Всяка година завършват около 200 250 спортисти и ------- къде се реализират----НИКЪДЕ---- Само лапат държавен хляб В България трябва само едно Спортно и то за лица с изявени качества Говори се за голям наплив на ******И в хасковското училище само заради държавната издръжка и ЛАПАНЕТО А в дпломата на МАРИЕЛА Златева в графата специалност пишело ----ДИРЕКТОР---- Тя не може да заема учителска длъжност Много мераклии за директори бе а няма мераклии да работят на ПОЛЕТО овошки зеленчуци
  • 6
    Пи
    Питанката
    0 0
    18:54, 26 юни 2018
    Ха кажете нещо за Герганка, кандидат дир. на ПМГ. Снаха на Иван Фашиста и жена на Даниелчо. Дето основна дейност ееееееееееееееееееееееееееееее ......Ха да видим дали някой ще познае или няма да познае?
    Ей хора това морал ли. Освен всичко и подкрепена от ГЕРБ. Тоя Делян Добрев няма и срама, за морал не знам. Що не помогне и на Даниел да разшири бизнеса с прост.........????

Още новини

Последни новини