От х:

Днес в x:

Александър Георгиев ученик на випуск 2018-а в ПМГ

    Дванадесетокласникът Александър Георгиев получи званието „Ученик на випуск 2018-а“ на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. Той завършва гимназията със специалност информатика с английски. Има множество изяви в ученически олимпиади и състезания. През последната година има бронзов медал от Международно състезание по информатика, грамота за отлично представяне на Националната олимпиада по информатика, класиран е за състезание в Москва, за която се явил на два предварителни кръга и от около 2300 човека само 400 са достигнали до финалния кръг.

    Талантливият зрелостник възнамерява да продължи обучението си в Софийския университет във факултет „Информатика и математика“, където вече е приет с оценката си от националната олимпиада.

    Той получи новоучредената награда – плакет и грамота от директорката на гимназията Донка Тодорова, както и парична награда от бизмесмена Марко Марков, който е бивш възпитаник на ПМГ и сина му Здравко.

    Грамоти получиха и други изявени ученици в олимпиади, спорт и други ученически състезания. Това са Ралица Манолова, Стефан Евтимов, Симеон Симеонов, Васил Ривов, Иван Жечев, Рая Манчева, Богомил Петров и Алекс Чардаклиев.

    Да чуят последния звънец в гимназията се събраха 127 абитуриенти от петте паралелки с техните класни ръководителки Татяна Клисарова, Павлина Краева, Ваня Влашинска, Веселина Иванова и Дарина Коларова. Повече от учениците и учителите бяха с бели тениски в знак на подкрепа за благотворителни каузи.

    По време на празничната програма имаше танци и музикални поздрави от талантливи ученици на гимназията, а водещи на тържеството бяха председателката на Ученическия съвет Галина Вълчева и Стоян Митев.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Пм
      ПМГ възпитъник
      12 -1
      15:53, 15 май 2018
      Тоя фотограф още малко и под полите ще им се навре :)
    • 2
      Ма
      Марин
      3 -6
      15:58, 15 май 2018
      Браво, жалко че е записал във ФМИ, но за него няма да има значение. На пазара ще го глътнат веднага.
    • 3
      Ст
      Студент
      3 -1
      16:16, 15 май 2018
      Спрете малко да пафкате, червилото до ушите ама за жълтите зъби кой го е**
    • 4
      Въ
      Въпрос
      5 0
      16:41, 15 май 2018
      Чудесно! А какви благотворителни каузи са подкрепили учениците? Виждаме, че поне две класа са с бели тениски, а някои са с черни...но не стават ясни каузит :)) Защо ги пренебрегвате и показвате само краката и късите поли на някои ученички?
      • Al
        alhamdulillah
        0 -4
        20:05, 15 май 2018
        Защото само това е интересното на това събитие. По... Виж коментара
      • Уч
        Ученичка от ПМГ
        1 0
        22:20, 15 май 2018
        Ние лично много добре знаехме защо сме с тези тениски. Мисля, че и тениските много добре показват коя е каузата, която сме решили да подкрепим ;)
    • 5
      To
      Toy si znae
      0 0
      16:29, 16 май 2018
      Duran Duran = Хари Потър.Най-смешния п****
    Последни новини