От х:

Днес в x:

Акция за измерване на кръвното в Спешно отделение

Едномесечна кампания за безплатно измерване на кръвното налягане стартира идния понеделник Хасковската многопрофилна болница.

Акцията започва на 30-ти април и ще се проведе в Спешно отделение в часовете от 8 ч. до 12 часа.
Тя е посветена на Световния ден на хипертонията, който се отбелязва на 17 май. Целта е да се повиши вниманието на гражданите към превенцията на сърдечно – съдовите заболявания. Да се повиши информираността за причините и рисковете от високото кръвно налягане, както и да се насърчат възрастните хора.

Само за една година сърдечно-съдовите заболявания са отнели живота на над 76 хил. българи. Според данните на статистиката болестите на кръ­воносната система се оказват по-сериозна заплаха за живота от масовите епидемии, природните бедствия, авариите и автомобилните катастрофи.

Над 2, 7 млн.души в България според последните проучваният стра­дат от хипертония, а друга голяма група са в началните стадии на развитие на това. Повишеното кръвно налягане е в основата на почти всички сърдечно-съдови заболявания. Поради тази причина 43% от мъжете и 40% от жените между 25 и 65 години у нас са застрашени от инфаркт.  

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ре
    реалист
    0 0
    04:10, 28 апр 2018
    А целта каква е? Да де мери кръвно де всеки може да си го измери и у дома, или има и последващо лечение?
    Или, как е винаги- просто едни пари трябва да се усвоят....
Последни новини