От х:

Днес в x:

Лещански: Висша сила спаси Хасково

Емил Лещански, астролог
Интервю на Тодор Кръшков

- Господин Лещански, обаждам ви се от Хасково. Апокалиптичната ви прогноза не се сбъдна. Вашият коментар?

- Вече се извиних дебело на хасковлии. Думите ми бяха предупреждение. Аз не съм искал това да се случи наистина, защото би било ужасно.

- Знаете ли каква паника всяхте в града?

- Паника има тогава, когато нещо е направено нарочно. Декларирам, че нямам абсолютно никакъв интерес от това.

- Паника може да се причини и неволно, не само тенденциозно.

- Е, добре, още веднъж чрез вас се извинявам на хората за причиненото неудобство. Но пак повтарям, аз бях абсолютно убеден в думите си и предупредих с абсолютно добро намерение. За користна цел е нелепо да говорим в случая.

- В интервю за вестник "Стандарт" казвате, че прогнозираният за Хасково трус се е случил в Афганистан. Не е ли малко далечко?

- Точно така. И преди няколко години имаше подобен случай. Беше във вашия район, не си спомням дали Хасково или Харманли. Тогава хороскопът отново показваше ужасни катаклизми, но те изненадващо се случиха в Афганистан. Сега това се повтори и аз съм необикновено впечатлен. Вижте сега, да обясня малко по-подробно. Аз съм разделил територията на България на астрологични зони. В денят 19 април в зоната на Хасково Уран се намира точно на асцедента, върху Марс. Точно в четири часа сутринта. Това вещае ужасни катастрофи.

- Но не се случи нищо.

- Не се случи, слава богу. Но имаше трус в Афганистан, където загинаха 28 души. Казвам ви, висша сила е спасила града. Това е намеса на Твореца. Вижте, Уран е планета, чието влияние е непредсказуемо.

- Господин Лещански, вие ходил ли сте на психиатър?

- Не, не съм ходил. Нямам психиатрични проблеми. Препоръчвате ли ми го?

- Препоръчвам ви го. Не може с такава убеденост да твърдите нещо, а когато не се случи, да го обяснявате с Твореца. Така може да се обясни, и извини впрочем, всичко. Вие бяхте толкова категоричен – унищожителен трус ще удари Хасково на 19 април сутринта в четири часа. Хората ви повярваха и настъпи паника.

- Може би наистина съм се изразил по-остро. Отдавам го на своя личен страх. И с желанието да предотвратя ужасни последствия.

- Дни преди 19 април казахте пред столичен вестник: Нека ме обесят, ако бъркам за труса.

- Да, казах го. Наистина бях убеден в предстоящите ужасни катаклизми.

- А сега какво казвате?

- Приемам последствията, приемам всякакво наказание. Но не такова, което унижава човешкото ми достойство.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини