От х:

Днес в x:

Хасковлии против пускането на кучета в парка

Не е редно да се разхождат кучета в парковете на Хасково. Такъв отговорп са посочили 62.8 процента от участниците в анкетата на Haskovo.net или 150 читатели. В допитването са гласували общо 239 души.

37.2 на сто от тях или 89 участници са посочили другият възможен отговор – може да се пускат четириногите в парковете, но ако са на каишка и собствениците им почистват след тях.

Анкетата няма представителен характер, но дава обща представа за нагласите в обществото.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Ни
    НикМик
    28 -8
    11:44, 11 апр 2018
    Всеки ден бягам по алеите на Кенана и никак не е приятно да заобикаляш или настъпиш кучешко изпражнение. Не виждам как собствениците ще почистват когато няма никакъв контрол. Уж глоба 300лв. но дали през изминалите години има някой глобен? Нека отговорните органи да се разходят между 08 и 10 сутринта на Кенана и поне да предупреждават, че си има алея за разхожда не на кучета.
    • Ма
      Маймун
      4 -17
      13:40, 11 апр 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Ни
      НикМик
      8 -4
      15:13, 11 апр 2018
      Тогава си ги разхождайте в гората, а не по асфалтовите алеи, по които всички ходят. Досега нищо друго не е изкачало по алеите освен фекалиите на любимците ви.
  • 2
    Ха
    Хасковлия
    16 -5
    14:07, 11 апр 2018
    Пътеката за разхождане на домашни любимци прилича на разорана нива а и няма нито едно кошче за изхвърляне на фекалйте на животните а да не говорим за мястото за свободно пускане на животни освен че е малко там също няма добри условия отидете до Стара Загора и вижте хората как са го направили това не са овце да заградим едно място и да сложим табела свободно пускането първо направете условия за домашните любимци и после изисквайте по алеята да не се разхождат животни и тогава може да глобявате.
    • Ма
      майка
      16 0
      14:18, 11 апр 2018
      Съгласна съм с вас за условията,наистина трябва да се изградят първо условия за разхождане и свободно пускане на животните и тогаа да има глоби,ноооо едно голямо НО-нашите деца не са длъжни да ходят по фекалиите на вашите животни,а и не мисля че точно местата където играят децата трябва да са място за домашни любимци.Безспорно е че да се случи нещо процеса е двустранен - общината,която трябва да осигури условията и другата страна са стопаните на животни и тяхното самосъзнание.
  • 3
    Ха
    Хасковлия
    13 0
    14:44, 11 апр 2018
    Абсолютно съм съгласен с вас че кучетата нямат работа на детската площадка и мисля че всеки е задължен да почисти след себеси или след домашния си любимец.
  • 4
    76
    767
    16 -2
    15:01, 11 апр 2018
    Като собственик на куче (преди да попитате - чипирано, регистрирано и т.н) се опитвам да спазвам всички безумни изисквания и претенции. За да се добера до Ямача се налага да прекося сума ти забранени територии, аз влача кучето на каишка, а бездомните песове си ходят където искат и се търкалят на воля по тревата. Моят домашен любимец, за разлика от "градските" любимци се обезпаразитява редовно, защото това касае и моето здраве. Та, имам следното питане - кой реши и прецени, че може да се затворят 5 до 10 кучета, да не говорим за повече, на едно място? Не мога да обясня на кучето (Джак ръсел), че трябва да си играе и да е доволно от компанията на големите кучета (лабрадори и ретривъри). нар. места за свободно пускане са безумни, една оградена поляна, при това не особено облагородена - вода няма, осветление също, един кош и две пейки. Опитвам се да пазя социалния мир, но не мога да причиня това нито на животното, нито на себе си. Ще си ходя така, че разходката да е приятна и за двете страни
  • 5
    Ев
    ЕВРОАТЛАНТИК
    3 -11
    15:04, 11 апр 2018
    Интересни коментарии ---един иска пътека друг иска... Виж коментара
  • 6
    Ку
    Куче
    10 -6
    15:08, 11 апр 2018
    Първо да изградят повече заграждения за свободно пускане на домашни любимци после да слагат забранителни табелки с глоби от общината защото всеки регистрилал кучето си плаща данък домашен любинец както и аз плащам такъв за двете си кучета, а алеята на стадиона за домашни любимци е под всякаква критика... Не е почистена, стълбите са разбите, храстите ти изваждат очите, няма осветление и т.н. Пък и кучетата цапат много по малко от някой хора разхождащи се по парковете...
  • 7
    Oнзи
    0 -6
    00:02, 12 апр 2018
    Познаеам много хора -кучетари и на всички им има н... Виж коментара
Последни новини