От х:

Днес в x:

48 призови места за „Тангра“ в международния танцов фестивал в София

    48 призови места заеха състезателите на хасковския танцов спортен клуб „Тангра“ в международния танцов фестивал Sofia Dance Fest, провел се през уикенда в столичната зала „Триадица“.

    Първите места за момичетата на хореографа Дорина Инджова са 15, от които 11 са при солови и дуетни изпълнения, а останалите 4 при груповите танци. Сред първенците в класическия балет е Петра Недялкова, която се състезава в групата на професионалистите. 18-годишната хасковлийка се обучава в частно училище в Италия, но получила покана за участие в състезанието в София от Инджова.

    Вторите места са общо 18, като в соловите и дуетните са 15, а останалите в груповите танци. Третите места са 15, от които 13 са при солови и дуетни изпълнение, а останалите две при груповите танци.

    Ръководителят на хасковския клуб „Тангра“ Дорина Инджова определи като изключително силно представянето на възпитаничките си. Тя допълни, че състезанието било много оспорвано, като при някои възрастови групи конкуренцията била ожесточена.

    Инджова изказа благодарности на община Хасково за съдействието за ремонт на покрива на тренировъчната база на последния етаж в сградата на бившето кино „Клокотница“, където миналата зима се появил теч.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини